«Εκπνέει» η προθεσμία για την προστασία της πρώτης κατοικίας - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018

«Εκπνέει» η προθεσμία για την προστασία της πρώτης κατοικίας

Πρακτικά αυτό σημαίνει πως έως το τέλος του χρόνου οι δανειολήπτες με οφειλές στο κόκκινο θα πρέπει να κινήσουν όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για την ένταξή τους στο νόμο


Με τις διαβουλεύσεις για την προστασία της πρώτης κατοικίας να βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη οι δανειολήπτες με οφειλές στο «κόκκινο» έχουν ακόμη περιθώριο 16 ημερών να κινήσουν τις διαδικασίες ένταξης στον νόμο Κατσέλη.

Πρακτικά αυτό σημαίνει πως έως το τέλος του χρόνου οι δανειολήπτες με οφειλές στο κόκκινο θα πρέπει να κινήσουν όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για την ένταξή τους στο νόμο, ώστε να μη ρισκάρουν να βρεθούν αντιμέτωποι με πλειστηριασμούς.

Ο νόμος Κατσέλη αναθεωρήθηκε το 2015 από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. (επί υπουργού Ανάπτυξης, Γ. Σταθάκη). Τέθηκε σε ισχύ από 1.1.2016 και ειδικά η διάταξη για την προστασία της πρώτης κατοικίας έχει ημερομηνία λήξεως την 31η.12.2018.

Ακόμη και αν απευθύνεται σε λιγότερους δικαιούχους, δεν έπαψε έστω κι έτσι να θεωρείται το τελευταίο καταφύγιο για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share