Σωφρονιστικοί υπαλλήλοι εναντίον υπουργείου Δικαιοσύνης: Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019

Σωφρονιστικοί υπαλλήλοι εναντίον υπουργείου Δικαιοσύνης: Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε

Πειθαρχική και ποινική έρευνα για τη χθεσινή δολοφονία του Αλβανού κρατούμενου, Άλμπερτ Μπάκο, μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού βρίσκεται σε εξέλιξη με εντολή του υπουργού Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο. 

Παράλληλα, με εντολή του κ. Καλογήρου πραγματοποιείται έκτακτη σύσκεψη στις φυλακές Κορυδαλλού, υπό τον γενικό γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου .

Σημειώνεται ότι το αιματηρό επεισόδιο σημειώθηκε στην Ε’ πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού, όπου το θύμα είχε μεταφερθεί μολις χθες από τις φυλακές Χανίων.

Το θύμα Άλμπερτ Μπάκο (στη φωτογραφία εικονίζεται κατά τη μεταγωγή του στην Ευελπίδων, μετά τη σύλληψή του το 2014), για τα μάτια μιας χορεύτριας είχε ανοίξει πυρ με καλάσνικοφ σε μπαρ στο Μικρολίμανο το Νοέμβριο του 2014, τραυματίζοντας 14 άτομα- τότε είχε γίνει γνωστός ως ο «μακελάρης του Μικρολίμανου». Σήμερα το πρωί έγινε η μεταγωγή του από τις φυλακές Δομοκού όπου κρατείτο προκειμένου να δικαζόταν την Τετάρτη ως ηθικός αυτουργός στη δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Στον Κορυδαλλό κρατήθηκε στο ίδιο κελί με τους συγκατηγορουμένους του στην υπόθεση της δολοφονίας του δικηγόρου, στην πέμπτη πτέρυγα του Κορυδαλλού. Κάποια στιγμή, άγνωστο τι προηγήθηκε, ένας εκ των συγκρατουμένων του, τού επιτέθηκε με αυτοσχέδιο μαχαίρι, ενώ και οι υπόλοιποι τον χτυπούσαν. Εκείνος στην προσπάθειά του να γλιτώσει άρχισε να τρέχει και κατάφερε να φτάσει στο ισόγειο λίγα μέτρα από τους σοφρωνιστικούς υπαλλήλους. Οι υπόλοιποι τον καταδίωξαν και δεν σταμάτησαν να τον χτυπούν με το μαχαίρι, κατασφάζοντάς τον, μπροστά στα μάτια των σοφρωνιστικών. Εκ των δολοφόνων του Μπάκο είναι ένας εκ των φυσικών αυτουργών της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου.

Ο Άλμπερτ Μπάκο, μαζί με έναν ακόμη κακοποιό συμμετείχε στην απόπειρα δολοφονίας του δικηγόρου Αντωνόπουλου, υποστηρίζοντας ότι εκτελούσε συμβόλαιο θανάτου που του είχε δώσει ο Αριστείδης Φλώρος από την υποθεση της HELLAS – Energa Power. Από την πλευρά ο Φλώρος υποστηρίζει ότι όχι μόνο δεν έδωσε τέτοια εντολή, αλλά εκβιάστηκε από τους δράστες να τους καταθέσει 5 εκατομμύρια ευρώ για να αναιρέσουν τις καταθέσουν τους και να πουν την αλήθεια.

Το συμβάν διερευνάται ποινικά και πειθαρχικά, ενώ μετά από εντολή του Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Μιχάλη Καλογήρου πραγματοποιείται έκτακτη σύσκεψη στο Κ.Κ. Κορυδαλλού Ι, υπό τον Γενικό Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης, μετά τη δολοφονία του κρατούμενου έχει ως εξής:

«Δολοφονική επίθεση δέχτηκε σήμερα το πρωί στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού Ι ο Αλβανός κρατούμενος Α.Β. από δύο συγκρατούμενούς του.

Το θύμα, όπως και ο ομοεθνής δράστης και συγκρατούμενός του είχαν μεταχθεί από το Κ.Κ. Δομοκού, προκειμένου να δικαστούν ως κατηγορούμενοι -για ηθική και φυσική αυτουργία αντίστοιχα- στην υπόθεση δολοφονίας του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου και βρίσκονταν στην ίδια πτέρυγα των μεταγωμένων, όπου είχαν κρατηθεί και παλιότερα. Το θύμα είχε καταδικαστεί επίσης για απόπειρα ανθρωποκτονίας του δικηγόρου Γ. Αντωνόπουλου.

Το συμβάν διερευνάται ποινικά και πειθαρχικά, ενώ μετά από εντολή του Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Μιχάλη Καλογήρου πραγματοποιείται έκτακτη σύσκεψη στο Κ.Κ. Κορυδαλλού Ι, υπό τον Γενικό Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής».

Την ίδια στιγμή η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος θέτει σοβαρά ερωτήματα θέτει για τη σημερινή δολοφονία του Άρμπερ Μπάκο στις φυλακές Κορυδαλλού. Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι ρίχνουν τα «βέλη» τους στο υπουργείο Δικαιοσύνης, κάνοντας λόγο για «ηθικούς αυτουργούς» της δολοφονίας ενώ η ανακοίνωση καταλήγει με τη λέξη «ντροπή».

Ειδικότερα, οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι διερωτώνται «γιατί η φυλακή ήταν ανοιχτή στις 12:45 ενώ θα έπρεπε να ήταν ήδη κλειστή από τις 12; Από πότε έχει να κλείσει το Κ.Κ.1 Κορυδαλλού το μεσημέρι, όπως προβλέπεται από το πρόγραμμα λειτουργίας του; Κλείνεται το Κ.Κ.1 Κορυδαλλού το βράδυ και αν ναι τι ώρα και με ποιο τρόπο; Τα γνωρίζουν ή όχι όλα αυτά η πολιτική ηγεσία και οι υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Δικαιοσύνης;». Για όλα αυτά, όπως υποστηρίζουν, έχουν οι ίδιοι ενημερώσει το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ο.Σ.Υ.Ε έχει ως εξής :

«Γραμματείς, Συντονιστές, Επιθεωρητές και λοιποί ανερυθρίαστοι Φαρισαίοι της Μεσογείων και της πολιτικής των «ανοιχτών» κατά τα άλλα φυλακών και της κορδέλας, αυτές είναι οι φυλακές σας. Καμαρώστε τες.

Θλιβόμαστε και εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας για την στυγερή δολοφονία του Αλβανού κρατουμένου που κατεσφάγη σαν αρνί από συγκρατούμενούς του στο Κατάστημα Κράτησης 1 του Κορυδαλλού. Οι φυσικοί αυτουργοί μετά από κάθε γεγονός που συμβαίνει, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, μερικώς ή ολικώς αποκαλύπτονται. Αυτούς που με την πολιτική τους λειτουργούν σαν οιονεί ηθικοί αυτουργοί εμείς τους ξέρουμε από πριν και με τα κατά καιρούς δελτία τύπου της Ομοσπονδίας μας, έχουμε αναφερθεί σε αυτούς επανειλημμένως και έχουμε ενημερώσει τους πάντες για τα πάντα.

Από όποια μεριά και αν χυθεί αίμα είναι ανθρώπινο αίμα και εμείς δεν κάνουμε κανένα διαχωρισμό ως προς αυτό. Αναρωτιόμαστε ωστόσο ποιος έχει σειρά; Ποιος θα είναι ο επόμενος; Μακάρι να είμασταν κακοί μάντεις αλλά μέχρι τώρα δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε ως μάντεις κακών.

Γιατί η φυλακή ήταν ανοιχτή στις 12:45 ενώ θα έπρεπε να ήταν ήδη κλειστή από τις 12; Από πότε έχει να κλείσει το Κ.Κ.1 Κορυδαλλού το μεσημέρι, όπως προβλέπεται από το πρόγραμμα λειτουργίας του; Κλείνεται το Κ.Κ.1 Κορυδαλλού το βράδυ και αν ναι τι ώρα και με ποιο τρόπο; Τα γνωρίζουν ή όχι όλα αυτά η πολιτική ηγεσία και οι υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Δικαιοσύνης;

Ναι τα γνωρίζουν και μάλιστα πάρα πολύ καλά. Τους τα έχουμε πει επανειλημμένως και τα έχουν διαπιστώσει και οι ίδιοι. Τι άλλο πρέπει να γίνει για να εγκαταλείψουν επιτέλους κάποιοι τις ιδεοληψίες τους και να αποδεχθούν τις ευθύνες τους;

Υ.Γ.: Ντροπή, Ντροπή, Ντροπή!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share