Brexit: Αφήνουν μόνη την Μέι να τα βγάλει πέρα με τους Ευρωπαίους - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019

Brexit: Αφήνουν μόνη την Μέι να τα βγάλει πέρα με τους Ευρωπαίους

Αρνούνται να καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου με την Τερέζα Μέι τα κόμματα των Εργατικών και των Σκοτσέζων
Πληθαίνουν οι «φωνές» για δεύτερο δημοψήφισμα σχετικά με το Brexit


Μετά τον ηγέτη των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν, η πρωθυπουργός της Σκοτίας, Nικόλα Στέρτζεον δήλωσε σήμερα ότι αρνείται να κάνει διάλογο με την Τερέζα Μέι παρά μόνο εάν η χώρα οδηγηθεί σε δεύτερο δημοψήφισμα για το Brexit.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και 71 βουλευτές του Εργατικού Κόμματος. Σε επιστολή τους που δόθηκε στη δημοσιότητα, οι βουλευτές καλούν την Βρετανίδα πρωθυπουργό να πάει σε νέο δημοψήφισμα με τους Βρετανούς να αποφασίζουν για μία ακόμη φορά εάν θέλουν την αποχώρηση Λονδίνου από την Ε.Ε.

«Η έκκληση του Κόρμπιν για επαναδιαπραγμάτευση του Brexit δεν είναι ρεαλιστική», υποστηρίζουν οι Εργατικοί βουλευτές στην επίμαχη επιστολή τους.

Οι ηγέτες των μεγαλύτερων κομμάτων της βρετανικής αντιπολίτευσης γυρνούν την πλάτη στην Μέι αφήνοντάς την να τα βγάλει πέρα μόνη της με τους Ευρωπαίους ηγέτες. Την ίδια ώρα, ομοιδεάτες της ξεκινούν εκστρατεία για ένα δεύτερο δημοψήφισμα, υπό τον τίτλο: «Δικαίωμα Ψήφου», όπως γράφει η βρετανική εφημερίδα «Guardian».

Δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι, η πλειοψηφία των ψηφοφόρων των Τόρις επιθυμεί ο λαός να έχει τον τελευταίο λόγο για το Brexit. Αναλύοντας δημοσκοπήσεις σε δείγμα πάνω από 6.700 ψηφοφόρων του Συντηρητικού Κόμματος, η πλειοψηφία υποστηρίζει την αποκαλούμενη «λαϊκή ψηφοφορία», γράφει το βρετανικό δημοσίευμα.

Στο μεταξύ, οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες ασκούν πιέσεις στον ηγέτη των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν ξεκαθαρίζοντάς του ότι, εφεξής δεν θα είναι στο πλευρό του εάν ο ίδιος δεν στηρίξει ένα δεύτερο δημοψήφισμα για το Brexit.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share