Η άρνηση εμβολιασμού, αύξησε τις ιώσεις παγκοσμίως κατά 50% το 2018.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019

Η άρνηση εμβολιασμού, αύξησε τις ιώσεις παγκοσμίως κατά 50% το 2018..

Η Ελλάδα ανάμεσα σε Υεμένη,Λιβερία,Μαγαδασκάρη..

Μια αυξανόμενη ροή αντιρρησιών προς εμβολιασμό οδηγεί σε αύξηση των κρουσμάτων ιλαράς από τις Φιλιππίνες έως την πολιτεία της Ουάσινγκτον, εξέλιξη που απειλεί να εκτροχιάσει τις προσπάθειες για την εξάλειψη της νόσου.

Οι παγκόσμιες περιπτώσεις ιογενών νόσων αυξήθηκαν περίπου κατά 50% σε 2,3 εκατομμύρια πέρυσι, σύμφωνα με στοιχεία της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας, τα οποία περιλαμβάνουν «διστακτικότητα εμβολίου» στον κατάλογο των πρώτων δέκα απειλών για την παγκόσμια υγεία φέτος. Η μετάδοση ασθενειών έχει εκδηλωθεί σε Ισραήλ, Ελλάδα, Μαδαγασκάρη, Ουκρανία και Βενεζουέλα, μεταξύ άλλων.

Ενώ η αναζωπύρωση της ιλαράς δεν μπορεί να αποδοθεί σε μία μόνο αιτία, η απροθυμία των γονέων να εμβολιάσουν τα παιδιά τους έχει αναδειχθεί ως η πρώτη αιτία παγκοσμίως. Η παρατεταμένη ανησυχία σχετικά με τις παρενέργειες ορισμένων εμβολίων, παρά τα στοιχεία που αντικρούουν τον ισχυρισμό οοποίος προεβλήθη το 1998 κι ο οποίος συνδέει το εμβόλιο ιλαράς, παρωτίτιδας και ερυθράς με τον αυτισμό στα παιδιά, συνδέεται με τις απογοητευτικές προσπάθειες να σταματήσει το φαινόμενο κάθε χρόνο να πεθαίνουν 1,5 εκατομμύρια μικρά παιδιά από ασθένειες που μπορούν να προληφθούν.

"Το κίνημα κατά του εμβολιασμού έχει προκαλέσει πολλή παραπληροφόρηση", δήλωσε σε συνέντευξή του ο Howard Zucker, επίτροπος υγείας της πολιτείας της Νέας Υόρκης. "Έχουμε ένα ισχυρό διαδίκτυο που είναι επιρρεπές στο να μοιραστεί αυτό το περιεχόμενο. Ως επίτροπος υγείας, παιδίατρος και μπαμπάς, αυτό είναι αποκαρδιωτικό".

πηγή Bloomberg

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share