Αγνοώντας τις γκρίνιες στο ΣΥΡΙΖΑ για "πασοκοποίηση" ...ετοιμάζονται και νέες μετεγγραφές - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019

Αγνοώντας τις γκρίνιες στο ΣΥΡΙΖΑ για "πασοκοποίηση" ...ετοιμάζονται και νέες μετεγγραφές

Δεν ορρωδεί προ ουδεμιάς κριτικής για πασοκοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας και ας έγιναν δεκτές οι υπουργοποιήσεις Μωραϊτη- Τόλκα από το κόμμα, με μεγάλη μουρμούρα.

Ο κ. Τσίπρας είναι αποφασισμένος να επιχειρήσει την άλωση του ΚΙΝΑΛ ( και κυρίως την προσάρτηση στελεχών και ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ).

Παρά τις αντιδράσεις στο εσωτερικό του κόμματος, οι οποίες δεν περιορίστηκαν μόνο στην Αριστερή Πτέρυγα αλλά υπήρξαν διατασικές, ο πρωθυπουργός, σκοπεύει να αγνοήσει πλήρως τις "ενοχλητικές" για τα σχέδιά του, φωνές, εντός του ΣΥΡΙΖΑ και να προχωρήσει στον διεμβολισμό της "κεντροαριστεράς".

Ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης, "αποκάλυψε" χθες ότι ο πρωθυπουργός, ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εν προκειμένω, ετοιμάζεται να απευθύνει ευρύ προσκλητήριο συνεργασίας στις "προοδευτικές δυνάμεις", στο οποίο θα συμπεριλαμβάνονται και οι Φώφη Γεννηματά- Σταύρος Θεοδωράκης.

Ελπίδα για αποδοχή της πρόσκλησής του από τους επικεφαλής ΚΙΝΑΛ-Ποταμιού, δεν έχει, αλλά η κίνηση αυτή δεν θα ναι παρά το πρελούδιο της στρατηγικής του για το επόμενο διάστημα: Να συσπειρώσει γύρω από τον ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο εγνωσμένου κύρους αλλά και νεότερα στελέχη που "τριγυρίζουν" γύρω από το ΚΙΝΑΛ.

Τούτο θα υλοποιηθεί από τον Α. Τσίπρα βαθμηδόν προς τις κάλπες, μέσα από εκδηλώσεις του "προοδευτικού χώρου", από τις οποίες προσδοκά να "αλιεύσει" στελέχη της Κεντροαριστεράς, γνωστά τε και άγνωστα.

Είναι γνωστό, εξάλλου, ότι επίκειται επίσκεψη του προέδρου των ευρωσοσιαλιστών Ούντο Μπούλμαν, στις 4 Μαρτίου για να συμμετάσχει σε εκδήλωση για προοδευτικές συνεργασίες στις ευρωεκλογές. Ομιλητές θα είναι ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης και η Λούκα Κατσέλη, αλλά δεν θα συμμετάσχει το ΚΙΝΑΛ.

Τις επόμενες ημέρες, ο κ. Τσίπρας αναμένεται να "σχηματοποιήσει" το προσκλητήριό του αλλά και τους παραλήπτες του.

Η αμηχανία εντός του ΣΥΡΙΖΑ για "πασοκοποίηση" του κόμματος της Αριστεράς, ουδόλως φαίνεται ότι ανησυχεί ή επηρεάζει τον κ. Τσίπρα, ιδιαίτερα στην πορεία προς τις κάλπες.

Κρας-τεστ ήταν ο ανασχηματισμός, με την επιλογή του να εντάξει στο κυβερνητικό σχήμα, δύο στελέχη, τα οποία μόλις λίγο καιρό πριν, βρίσκονταν εντός του Κινήματος Αλλαγής και απέναντι τόσο από την Κυβέρνηση όσο και από στρατηγικές επιλογές της, όπως η Συμφωνία των Πρεσπών.

Συνομιλητές του πρωθυπουργού, επιμένουν ότι τα ανοίγματα αυτά προς την Κεντροαριστερά θα συνεχιστούν ως επιβεβλημένα, απορρίπτοντας τις αιτιάσεις και την κριτική που ασκείται στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Όλα τούτα θα συζητηθούν ( καθώς να ζητήσει την ...έγκριση νέας Πολιτικής Γραμματείας ο κ. Τσίπρας για τον ανασχηματισμό, δεν υπάρχει περίπτωση), σε συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ που "ψήνεται" για τις αρχές του Μαρτίου.

Στην ΚΕ, όπως είχαν διαμηνύσει κομματικές πηγές μετά το πέρας της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας την Πέμπτη, παραμονή του μίνι ανασχηματισμού, θα συζητηθεί συγκροτημένα η απόφαση για "προοδευτικές συμμαχίες" με Κινήσεις και πρόσωπα αλλά ενδεχομένως και υποψηφιότητες για το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο μεταξύ, χθες ορκίστηκαν τα νέα μέλη της Κυβέρνησης, με την παράσταση να "κλέβουν" ως φυσικό, οι κκ Μωραίτης- Τόλκας που εξέφρασαν τη στήριξή τους στον Α. Τσίπρα.

Ο Α. Τσίπρας από πλευράς του, καθόλου δεν πτοήθηκε από την κριτική που ασκήθηκε στους δύο πρωην ΚΙΝΑΛίτες , αντιθέτως, εμφανώς ευδιάθετος, σχολίασε για την επιλογή τους να δώσουν θρησκευτικό όρκο: Έβαλα και θρησκευάμενους στο κυβερνητικό σχήμα..

της Ν.Ζορμπά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share