Ενα αριστερό παπούτσι βυθίζει τη μετοχή της ΝΙΚΕ - Πόσο ακριβά μπορεί να της στοιχίσει - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019

Ενα αριστερό παπούτσι βυθίζει τη μετοχή της ΝΙΚΕ - Πόσο ακριβά μπορεί να της στοιχίσει

Η μετοχή της Nike Inc υποχώρησε σχεδόν 2% την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου και ο λόγος δεν είναι κάποια αρνητικά οικονομικά αποτελέσματα ή κραδασμοί στις διεθνείς αγορές.

Μια μέρα, νωρίτερα, το αριστερό παπούτσι Nike που φορούσε ο αναδυόμενος αστέρας του μπάσκετ Ζιον Ουίλιαμσον, άνοιξε στη μέση(!) μέσα σε 33 δευτερόλεπτα - σε ένα «καυτό» παιχνίδι του πανεπιστημιακού πρωταθλήματος NCAA, μεταξύ του Duke University και της Βόρειας Καρολίνας.

Ο νεαρός ταλαντούχος αθλητής υπέστη διάστρεμμα στο δεξιό του γόνατο, σύμφωνα με τον προπονητή του.

Ο Ουίλιαμσον δεν επέστρεψε για να παίξει στο ματς, το οποίο τελείωσε με ήττα - έκπληξη για την ομάδα του...

«Είμαστε προφανώς ανήσυχοι και θέλουμε να ευχηθούμε στον Zion μια γρήγορη ανάρρωση», ανέφερε η Nike σε ανακοίνωσή της.

Ο Williamson φορούσε το παπούτσι μπάσκετ «Nike PG 2,5» όταν τραυματίστηκε. Η τηλεοπτική εικόνα και οι φωτογραφίες με τη σόλα του παπουτσιού να έχει ανοίξει ήταν εντυπωσιακή και την είδαν μέσα σε λίγες ώρες πάρα πολλοί τηλεθεατές, αναγνώστες και πιθανοί πελάτες της Nike...

Οι μετοχές της εταιρείας, όταν άνοιξαν οι αγορές, άρχισαν να υποχωρούν και τελικά έκλεισαν έχοντας χάσει περίπου 1% της αξίας τους, στα 84,03 δολάρια. Οι μετοχές των «αντιπάλων» εταιρειών, της Adidas και της Puma ανέβηκαν ψηλότερα.

Και αποζημίωση στον τραυματία;
Εάν ο Zion Williamson του πανεπιστημίου Duke χάσει την ευκαιρία να μεταπηδήσει από το πανεπιστημιακό πρωτάθλημα στο επαγγελματικό NBA στο αμέσως επόμενο διάστημα, λόγω του τραυματισμού στο γόνατο που υπέστη, θα μπορούσε να απαιτήσει αποζημίωση ενεργοποιώντας ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο απώλειας 8 εκατομμυρίων δολαρίων στην «εμπορική αξία» του.

Ο πρωτοετής φοιτητής θεωρείται εξαιρετικό ταλέντο στο μπάσκετ, καθώς χαρακτηρίζεται από τους περισσότερους εμπειρογνώμονες ως το φαβορί για την πρώτη θέση της λίστας των υποψηφίων προς μεταγραφή από το πανεπιστημιακό πρωτάθλημα στο NBA τον ερχόμενο Ιούνιο.

Όσο για το Twitter...εκεί οι πλέον ευρηματικοί σχολιάζουν ήδη την ατυχία, όσων ενδεχομένως είχαν την ατυχή έμπνευση να ποντάρουν στη μετοχή της Nike τα τελευταία 24ωρα!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share