Βαρώτσος για «Δρομέα» : Φοβάμαι ότι θα την πληρώσουν άλλα αγάλματα - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019

Βαρώτσος για «Δρομέα» : Φοβάμαι ότι θα την πληρώσουν άλλα αγάλματα

«Ευτυχώς εγώ ζω και προστατεύω τον δρομέα, φοβάμαι όμως ότι θα την πληρώσουν άλλα αγάλματα της Αθήνας, όπως αυτό του Κολοκοτρώνη μπροστά από την παλιά βουλή», δήλωσε ο διάσημος γλύπτης Κώστας Βαρώτσος..


Στο θέμα με την πρόταση που φέρεται να έκανε η υπουργός Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά σχετικά με τη μεταφορά του «Δρομέα» στα Σκόπια, επανήλθε ο διάσημος γλύπτης Κώστας Βαρώτσος.

«Έμεινα εμβρόντητος και πέραν του αστείου της υπόθεσης, της είπα φυσικά όχι», δήλωσε ο γλύπτης μιλώντας στον ΣΚΑΪ με αφορμή τη συνάντηση που είχε με την κ. Ζορμπά και την πρόταση που της έκανε για ανταλλαγή του «Δρομέα» με άγαλμα από τα Σκόπια.

«Αυτό που με συγκλονίζει είναι ότι η κυρία Ζορμπά επιχείρησε να διαψεύσει τη συνάντησή μας στην οποία ήταν παρόντες και άλλοι καλλιτέχνες οι οποίοι θα εκπροσωπήσουν τη χώρα στην μπιενάλε της Βενετίας» πρόσθεσε ο κύριος Βαρώτσος.

«Ευτυχώς εγώ ζω και προστατεύω τον δρομέα, φοβάμαι όμως ότι θα την πληρώσουν άλλα αγάλματα της Αθήνας, όπως αυτό του Κολοκοτρώνη μπροστά από την παλιά βουλή», είπε επίσης.

Λίγο αργότερα ο κ. Βαρώτσος μιλώντας στον ΑΝΤ1 έδωσε μία απάντηση στην κ. Ζορμπά η οποία επιχείρησε να διαψεύσει την πρόταση που φέρεται να του έκανε για τη μεταφορά του αγάλματος στα Σκόπια. «Αυτό προσβάλλει την διανοητική μου ισορροπία και το ήθος μου» είπε για να προσθέσει ότι αρχικά ότι η Υπουργός Πολιτισμού τον άφησε εμβρόντητο δυο φορές μέσα σε μια ημέρα, μία όπως είπε με την πρότασή της για ανταλλαγή του γλυπτού με ένα γλυπτό από τα Σκόπια και μια με την διάψευση της πρότασης αυτής...
Bookmark and Share