Δημοσκόπηση: Προβάδισμα 9,5 μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 23 Απριλίου 2019

Δημοσκόπηση: Προβάδισμα 9,5 μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές

Προβάδισμα εννέα ποσοστιαίων μονάδων στις ευρωεκλογές και 9,5 μονάδων στις εθνικές δίνει στη Νέα Δημοκρατία, η νέα δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΙ.

Στο ερώτημα «τι θα ψηφίζατε αν την ερχόμενη Κυριακή, είχαμε Εθνικές Εκλογές», η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 32,5% των ψήφων ο ΣΥΡΙΖΑ 23% , ενώ τρίτο κόμμα έρχεται το Κίνημα Αλλαγής με 8%. Έπονται Χρυσή Αυγή (7,5%) και ΚΚΕ (5,5%) ενώ εκτός Βουλής βάσει των συγκεκριμένων ευρημάτων μένουν Ποτάμι (1,3%) Ανεξάρτητοι Έλληνες (1,5%) και Ένωση Κεντρώων (1,7&).

Στην πρόθεση ψήφου των Ευρωεκλογών η ΝΔ συγκεντρώνει 31% , ο ΣΥΡΙΖΑ 22% ενώ στην τρίτη θέση ισοψηφούν Χρυσή Αυγή και Κίνημα Αλλαγής με 7,5%.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι απαντήσεις των πολιτών όσον αφορά στα κριτήρια που πιθανώς θα επηρεάσουν την ψήφο τους:

Ερωτώμενοι εάν η ψήφος τους θα επηρεαστεί εφόσον η κυβέρνηση προχωρήσει σε στοχευμένες παροχές, οι πολίτες απαντούν «Σίγουρα όχι» και «Μάλλον όχι» σε αθροιστικό ποσοστό 64%. Επί των ψηφοφόρων που ψήφισαν ΝΔ το 2015 το σχετικό ποσοστό («Σίγουρα όχι» και «Μάλλον όχι» φθάνει το 85% έναντι 55% για του ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, πάντα σε σχέση με την εκλογική συμπεριφορά του 2015.

Αρνητικά απαντούν οι πολίτες -αν και με μικρότερα ποσοστά- όταν ερωτώνται κατά πόσον η ψήφος τους θα επηρεαστεί από τις υποθέσεις διαφθοράς «με εμπλοκή και πολιτικών προσώπων:

Το 53% απαντά «Μάλλον όχι» και «Σίγουρα όχι» έναντι ενός 34% που απαντά αθροιστικά «Σίγουρα ναι» και «Μάλλον ναι».

Στην παράσταση νίκης, η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 60% (έναντι 61% της προηγουμένης δημοσκόπησης), ο δε ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 22% (έναντι 23% στην προηγούμενη δημοσκόπηση).

Ως προς την καταλληλότητα για την πρωθυπουργία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει εκ νέου ποσοστό 36% έναντι 26% του Αλέξη Τσίπρα που κερδίζει μία ποσοστιαία μονάδα σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση.

Παγιωμένη, τέλος, σε ποσοστά άνω του 60% εμφανίζεται η άποψη των πολιτών ότι σε γενικές γραμμές τα πράγματα στην Ελλάδα «πηγαίνουν σε λάθος κατεύθυνση».

Η έρευνα της Pulse για τον ΣΚΑΪ διεξήχθη για τις μεν ευρωεκλογές το διάστημα 20 – 21 Απριλίου επί δείγματος 1.010 ενηλίκων, για τις δε εθνικές το διάστημα 18 – 21 Απριλίου σε δείγμα 1.356 ενηλίκων με δικαίωμα ψήφου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share