Ένας ...αστακός οδήγησε στην εκδίωξη του Ασάνζ από την πρεσβεία του Ισημερινού; (pics) - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 16 Απριλίου 2019

Ένας ...αστακός οδήγησε στην εκδίωξη του Ασάνζ από την πρεσβεία του Ισημερινού; (pics)

Ένας… αστακός φαίνεται να είναι η αιτία της εκδίωξης του ιδρυτή των WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ από την πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο μετά από επτά συναπτά έτη διαμονής…

Όπως έγινε γνωστό το βράδυ του Σαββάτου, ο Ασάνζ απομακρύνθηκε κακήν κακώς από την πρεσβεία την περασμένη εβδομάδα, αφότου διέρρευσαν φωτογραφίες του προέδρου του Ισημερινού Λένιν Μορένο ξαπλωμένου στο κρεβάτι με γεύμα έναν αστακό σε δωμάτιο πολυτελούς ευρωπαϊκού ξενοδοχείου.

Το Φεβρουάριο, περισσότερα από 200 ιδιωτικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και μηνύματα SMS που ανήκαν στον κ. Moρένο και τη σύζυγό του, καθώς και φωτογραφίες της οικογένειάς του από τις πολυτελείς τους διακοπές στην Ευρώπη, διέρρευσαν σε ιστότοπο που ονομάζεται INApapers.org.

Οι φωτογραφίες με το μεγαλύτερο πολιτικό κόστος για τον πρόεδρο του Ισημερινού ήταν τα ενσταντανέ του με τον αστακό στο κρεβάτι του ξενοδοχείου. Οι φωτογραφίες προκάλεσαν αμηχανία στην κυβέρνηση της χώρας, καθώς έχει επιβάλλει μέτρα λιτότητας στους πολίτες.

Το βράδυ του Σαββάτου η βρετανική εφημερίδα Daily Mail κατάφερε να εντοπίσει την επίμαχη φωτογραφία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στον ιστότοπο Republic del Banano.

Ο Λένιν Μορένο κατηγόρησε τον Aσάνζ για τη διαρροή του φωτογραφικού υλικού, κατηγορία που αρνούνται πάντως τα WikiLeaks. Την Πέμπτη, την ώρα που ο Ασάνζ σύρονταν από τη βρετανική αστυνομία έξω από την πρεσβεία, ο πρόεδρος του Ισημερινού δήλωνε στους δημοσιογράφους ότι δεν είχε το δικαίωμα να «χακάρει ιδιωτικά τηλέφωνα».

Ωστόσο, τα WikiLeaks ανακοίνωσαν στην ιστοσελίδα τους: «Εν ολίγοις, η κυβέρνηση του Ισημερινού επιδιώκει ένα ψευδές πρόσχημα για να τερματίσει το άσυλο και την προστασία του Julian Assange».

Πηγή: http://www.skai.gr/news/world/article/401717/astakos-odigise-stin-ekdioxi-tou-asanz-apo-tin-presveia-tou-isimerinou-pic/#ixzz5lCITdWsS
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share