300.000 αιτήσεις συνταξιοδότησης... «κάτω από το χαλί» - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 25 Ιουνίου 2019

300.000 αιτήσεις συνταξιοδότησης... «κάτω από το χαλί»



  • Κρυφή δημοσιονομική βόμβα οι εκκρεμείς συντάξεις  
  • Αποκαλυπτικά έγγραφα


Μάλλον μετριοπαθείς αποδεικνύονται οι αιτιάσεις των εργαζομένων στα ασφαλιστικά Ταμεία που την περασμένη Πέμπτη αποκάλυψαν ότι εκκρεμούν πάνω από 200.000 αιτήσεις για Κύρια και Επικουρική σύνταξη, καθώς και εφάπαξ. Το υπουργείο Εργασίας και ο ΕΦΚΑ έσπευσαν με δελτίο Τύπου αλλά και προφορικά να καθησυχάσουν ότι «τον τρέχοντα μήνα οι ληξιπρόθεσμες αιτήσεις για κύρια σύνταξη, που βρίσκονται σε εκκρεμότητα για περισσότερο από τρεις μήνες στον ΕΦΚΑ, ανέρχονται σε 48.839, συνολικής δαπάνης 218,4 εκατ. ευρώ, και ο αριθμός αυτός είναι μειωμένος σε ποσοστό 71% σε σύγκριση με τις 168.900 εκκρεμείς συντάξεις που ήταν την 1 ιανουαρίου του 2015».

Ωστόσο τα στοιχεία άλλα δείχνουν!

Εσωτερικά έγγραφα του ΕΦΚΑ, που τηρούνται κρυφά αλλά τα δημοσιεύει σήμερα το Newmoney.gr δείχνουν αντιθέτως ότι:

Α. ΕΓΓΡΑΦΟ ΠΡΩΤΟ



«Οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά Ταμεία έκαναν λόγο για «περίπου 100.000 εκκρεμείς αιτήσεις για κύρια σύνταξη. Πιθανότατα εννοούσαν «περίπου 100.000» για Κύρια Σύνταξη Γήρατος, κάτι που επιβεβαιώνεται από το έγγραφο του ΕΦΚΑ το οποίο πιστοποιεί ότι ανέρχονταν σε 101.895 στις 30 Απριλίου, αλλά χωρίς τις λοιπές κατηγορίες Κύριας Σύνταξης. Λόγω της απόκρυψης των ακριβών στοιχεία δεδομένων , φάνηκαν πιο συγκρατημένοι ενδεχομένως στις δημόσιες εκτιμήσεις τους».

Β. ΕΓΓΡΑΦΟ ΔΕΥΤΕΡΟ:


«Μιλώντας για 48.839 αιτήσεις για Κύριες συντάξεις που ήταν τον Ιούνιο σε εκκρεμότητα για περισσότερους από τρεις μήνες (δηλαδή «ληξιπρόθεσμες») στον ΕΦΚΑ εννοούν προφανώς τις 44.443 αιτήσεις που εμφανίζονταν τον Μάρτιο στην μεσαία στήλη του πίνακα, ως «Ληξιπρόθεσμες πλην Διεθνών και Ανελαστικών».

Δηλαδή δεν συνυπολογίζουν τις συντάξεις αυτές που καθυστερούν επειδή οι δικαιούχοι έχουν και επιπλέον έτη ασφάλισης στο εξωτερικό και δεν εκδίδονται οριστικές επειδή αναμένονται απαντήσεις δια αλληλογραφίας από ξένες χώρες. Αλλά και ούτε όσες δεν μπορούν να εκδοθούν επί 3 χρόνια ελλείψει «ειδικού λογισμικού» για να εφαρμοστούν οι αλλαγές του νόμου Κατρούγκαλου. Αυτές οι ληξιπρόθεσμες αιτήσεις ήσαν από μόνες τους 30.061 τον Μάρτιο (και όλες συνολικά 74.504) και αποκλείεται να έχουν εκδοθεί και μηδενιστεί μέσα σε 1-2 μήνες, ενώ εκκρεμούσαν επί χρόνια.

Το ίδιο έγγραφο πάντως αφορά μόνον σε Κυρίες συντάξεις Γήρατος από τον ΕΦΚΑ (χωρίς άλλες κατηγορίες Κύριας σύνταξης ή του Δημοσίου), οι οποίες τον Μάρτιο ήταν συνολικά 97.337 και τον Απρίλιο αυξήθηκαν σε 101.895 (όπως έδειχνε πιο πάνω το νεώτερο έγγραφο). Δηλαδή διαπιστώνεται γενικά μια αυξητική τάση περίπου 3.000 – 4.000 συντάξεων το μήνα, όπως προκύπτει και από τα επιμέρους στοιχεία ανά Ταμείο – κλάδο του ΕΦΚΑ.

Και εκεί φαίνεται ότι μόλις 1 στους 10 (ή 9530 ως τον Μάρτιο) λαμβάνουν προσωρινή σύνταξη».
πηγή Newmoney

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share