Οι μεγάλες θεωρίες συνομωσίας για την αποστολή του Απόλλων 11 - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 21 Ιουλίου 2019

Οι μεγάλες θεωρίες συνομωσίας για την αποστολή του Απόλλων 11

Οι μεγάλες θωρίες συνομωσίας για την αποστολή του Απόλλων 11 και οι απαντήσεις που έχει δώσει μέχρι σήμερα η ΝΑΣΑ.



Υπάρχει πλήθος άλλων θεωριών που αμφισβητούν όχι μόνο την αποστολή του Apollo 11 με τον Άρμστρονγκ και τον Όλντριν, αλλά και τις άλλες πέντε αποστολές προς το φεγγάρι από το 1969 μέχρι το 1972. Ορισμένοι ισχυρίστηκαν ότι τα βίντεο γυρίστηκαν σε κρυφό στούντιο της NASA και ότι σκηνοθέτης ήταν ο Στάνλεϊ Κιούμπρικ. Σύμφωνα με τους συνωμοσιολόγους, οι Αμερικάνοι έστησαν την κομπίνα, θέλοντας έτσι να κερδίσουν τους Σοβιετικούς στον «αγώνα δρόμου» για την κατάκτηση του διαστήματος….

Το 1969, ο άνθρωπος πάτησε για πρώτη φορά στη Σελήνη. Κάθε κίνηση των μελών της αποστολής έμεινε στην ιστορία. Από την περίφημη ατάκα του Νιλ Άρμστρονγκ: «Ένα μικρό βήμα για τον άνθρωπο, ένα τεράστιο βήμα για την ανθρωπότητα», μέχρι τις φωτογραφίες με την αμερικάνικη σημαία να ανεμίζει στην επιφάνεια του φεγγαριού.

Όμως υπάρχουν πολλοί που αμφισβητούν ότι έγινε αυτή η αποστολή και πιστεύουν ότι αυτά τα αξέχαστα στιγμιότυπα δεν ήταν πραγματικά. Το 1976 κυκλοφόρησε το πρώτο βιβλίο με θεωρίες συνωμοσίες σχετικά με την προσελήνωση του 1969. Είχετίτλο«We Never Went to the Moon: America’s Thirty Billion Dollar Swindle» καισυγγραφέαςήτανοεπιπλοποιός, ΜπιλΚέισινγκ. Ακολούθησαν δεκάδες άλλα βιβλία και συνωμοσιολόγοι, που παρουσίαζαν νέες θεωρίες που υποστήριζαν ότι η NASA δεν έφτασε ποτέ στο φεγγάρι. Τα βασικότερα επιχειρήματα βασίζονταν στις φωτογραφίες που τράβηξαν οι αστροναύτες.


Η σημαία που κυματίζει

Σε μία από αυτές, η αμερικανική σημαία φαινόταν να κυματίζει στον αέρα, αν και κάτι τέτοιο θα ήταν αδύνατον να συμβεί στη σελήνη, γιατί δεν υπάρχει αέρας. Η απάντηση που έχει δώσει η NASA είναι ότι ο Όλντριν έστριψε το στύλο της σημαίας, για να την καρφώσει στο έδαφος και το ύφασμα κουνήθηκε. Επειδή όμως στη σελήνη, όλες οι κινήσεις γίνονταν πιο αργά, όταν τραβήχτηκε η φωτογραφία, η σημαία «κυμάτιζε» ακόμα….

Μία δεύτερη ανακρίβεια που παρατήρησαν οι συνωμοσιολόγοι, ήταν οι σκιές της σημαίας και των αστροναυτών στο έδαφος, οι οποίες κανονικά δεν θα έπρεπε να φαίνονται, αφού δεν υπάρχει φως στο διάστημα. Και αυτή η θεωρία ανατράπηκε από την Nasa, με το επιχείρημα ότι στην επιφάνεια της σελήνης υπήρχε φως. Από τον ήλιο, από το διαστημόπλοιο, ακόμα και από τις αντανακλάσεις πάνω στις στολές των αστροναυτών. Επομένως, ήταν απολύτως φυσιολογικό να υπάρχουν σκιές και μάλιστα σε διαφορετικά σημεία, καθώς οι πηγές φωτός ήταν πολλές και διαφορετικές….

Ο κρατήρας που απουσιάζει

Σε όλες τις εικόνες της προσελήνωσης αλλά και στο βίντεο, ένας κρατήρας λείπει κάτω από τη σεληνάκατο που ζύγιζε 17 τόνους. Πρόκειται για τον κρατήρα εκείνον που θα έπρεπε να σχηματίσει η σεληνάκατος με την κάθοδο της.

Η NASA απάντησε πως το έδαφος της σελήνης είναι πολύ πιο σκληρό και η επιφάνεια στην οποία πραγματοποιήθηκε η κάθοδος ήταν βραχώδης με αποτέλεσμα να μην μείνουν εμφανή σημάδια της επιχείρησης στο σημείο αυτό.

Οι πολλαπλές πηγές φωτός

Οι σκιές που υπάρχουν στις φωτογραφίες δεν είναι εντελώς σκοτεινές όπως θα έπρεπε να είναι μιας και η μοναδική πηγή φωτός είναι ο Ήλιος. Στη σελήνη λοιπόν δεν είναι ο ήλιος η μόνη πηγή φωτός αλλά και η ίδια η σελήνη που αντανακλά το φως του ήλιου. Αυτός είναι ο λόγος που οι σκιές δεν είναι εντελώς σκοτεινές.

Η επικίνδυνη ακτινοβολία από τη "ζώνη Βαν Άλεν"

Οι αστροναύτες δεν θα μπορούσαν να επιβιώσουν σε ένα τέτοιο ταξίδι λόγω της έκθεσής τους στην επικίνδυνη ακτινοβολία από τη "ζώνη Βαν Άλεν".

Η NASA ισχυρίζεται ότι ο σύντομος χρόνος που χρειάστηκε για να διασχίσει το "Απόλλων 11" τη ζώνη Βαν Άλεν, σε συνδυασμό με την προστασία που προσέφερε το διαστημόπλοιο, σημαίνει ότι η έκθεση των αστροναυτών στην ακτινοβολία ήταν πολύ μικρή. Οι ζώνες Βαν Άλεν αποτελούνται από σωματίδια με μεγάλο ηλεκτρικό φορτίο που φέρονται να παγιδεύτηκαν από το γήινο μαγνητικό πεδίο. Η κάθε ζώνη απ΄ αυτές έχει το σχήμα ενός πελώριου δακτυλιδιού και που η μία βρίσκεται στο εσωτερικό της άλλης. Το δε ισχυρότερο τμήμα της εσωτερικής ζώνης βρίσκεται γύρω στα 3.200 χλμ. από το έδαφος. Η προέλευσή της πιθανολογείται ότι οφείλεται στην ακτινοβολιακή ή ακτιενεργό δράση του Ήλιου, ενώ η ύπαρξη της εξωτερικής ζώνης κρίνεται πως έχει ηλιακή και κοσμική καταγωγή. Η ισχυρότερη περιοχή της δεύτερης βρίσκεται γύρω στα 16.000 χλμ. πάνω από τον Ισημερινό της Γης.

Το άγνωστο αντικείμενο

Μετά την δημοσίευση των πρώτων φωτογραφιών πολλοί παρατήρησαν ένα παράδοξο αντικείμενο να αντανακλάται στο σκάφανδρο του αστροναύτη. Οι υποστηρικτές της θεωρίας του ότι δεν πατήσαμε ποτέ στο φεγγάρι, λένε πως εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα "σποτάκι" που χρησιμοποιείται στα τηλεοπτικά και κινηματογραφικά στούντιο. Η NASA επικαλείται την τότε τεχνολογία ανακοινώνοντας πως πρόκειται για οφθαλμαπάτη λόγω της κακής ποιότητας της φωτογραφίας.

Η βόλτα σε slow motion

Αν κανείς παίξει γρήγορα το φιλμ του περιπάτου των αστροναυτών, φαίνεται σαν να έχει τραβηχτεί στη Γη και μετά παίχτηκε σε αργή ταχύτητα κατά την "επίσημη" μετάδοση του. Η NASA διαψεύδει τα παραπάνω λέγοντας πως το βίντεο δεν υπέστη επεξεργασία slow motion αλλά ήταν έτσι εξ αρχής.

Πού είναι τ' αστέρια;

Δεν διακρινόταν, κατά την προσελήνωση και τις βόλτες των αστροναυτών, καμία πληθώρα λαμπών άστρων στον σκοτεινό ουρανό της Σελήνης. Η προσελήνωση έλαβε χώρα κατά το σεληνιακό πρωινό, με τον ήλιο να λάμπει έντονα. Απλώς οι τεχνικοί της NASA ρύθμισαν έτσι τον χρόνο έκθεσης στις κάμερες, ώστε ο χρόνος έκθεσης του φιλμ να είναι πολύ σύντομος προκειμένου να μην εισέλθει πολύ φως και θολώσει τις λεπτομέρειες της λήψης. Τα άστρα, αν και ήταν ορατά από τα μάτια των αστροναυτών πάνω στο φεγγάρι, δεν ήταν αρκετά λαμπερά για να αποτυπωθούν στις φωτογραφίες.

Ο μυστηριώδης βράχος με το γράμμα "C"

Μία φωτογραφία με ένα απολύτως συμμετρικό γράμμα "C" πάνω σε βράχο, έδωσε τροφή για νέες αμφισβητήσεις. Η NASA έριξε την ευθύνη σε τεχνικό της ο οποίος σύμφωνα με τους Αμερικανούς, προσέθεσε το γράμμα με τη βοήθεια της τεχνολογίας "για πλάκα".

Τα ίχνη των παπουτσιών στη λεπτή σκόνη

Παρά την ανυπαρξία υγρασίας ή ατμόσφαιρας ή ισχυρής βαρύτητας, είναι απρόσμενα έντονα και καλοδιατηρημένα. Η έλλειψη ανέμου στο φεγγάρι σημαίνει ότι τα αποτυπώματα διατηρούνται πολύ καλύτερα από ό,τι στη Γη, καθώς η ξερή σεληνιακή άμμος δεν διασκορπίζεται τόσο εύκολα όσο θα συνέβαινε στον πλανήτη μας, λέει η NASA.

Οι βράχοι της Ανταρκτικής

Οι βράχοι που συνέλεξαν οι αστροναύτες είναι ίδιοι με αυτούς που βρήκαν οι επιστημονικές αποστολές στην Ανταρκτική.

Στην πραγματικότητα, μερικοί σεληνιακοί βράχοι έχουν βρεθεί στον πλανήτη μας, αλλά όλοι είναι οξειδωμένοι από το πέρασμά τους, ως αστεροειδείς, μέσω της ατμόσφαιρας της Γης. Οι γεωλόγοι έχουν επιβεβαιώσει με πλήρη βεβαιότητα ότι οι βράχοι που έφερε το "Απόλλων", προήλθαν όντως από τη Σελήνη. Εντύπωση πάντως προξενεί το γεγονός πως και οι έξι προσεληνώσεις περιέργως συνέβησαν κατά την διάρκεια της προεδρίας Νίξον. Κανείς άλλος ηγέτης των ΗΠΑ ή άλλης χώρας δεν κατάφερε ποτέ να στείλει ανθρώπους στο φεγγάρι, μέσα στα 40 χρόνια που πέρασαν από τότε.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share