Εξειδικευμένοι Ελβετοί γιατροί θα εξετάσουν εγκαυματίες από το Μάτι - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2019

Εξειδικευμένοι Ελβετοί γιατροί θα εξετάσουν εγκαυματίες από το Μάτι

Τρεις εξειδικευμένοι στην αποκατάσταση σοβαρών εγκαυμάτων Ελβετοί φυσιοθεραπευτές, από σήμερα 18 και έως τις 21 Ιουλίου, θα εξετάσουν περισσότερους από 30 εγκαυματίες της τραγικής πυρκαγιάς της 23ης Ιουλίου 2018 στο Μάτι Αττικής.

 Με πρωτοβουλία κατοίκων της περιοχής αλλά και την συνεισφορά μιας συμπατριώτισσας μας που διαμένει στην Ελβετία, έγινε πραγματικότητα το ταξίδι αυτό με τελικό προορισμό το Μάτι όπου και διαμείνουν οι γιατροί. Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στο κέντρο αποκατάστασης Θησέας.

Οι επιστήμονες αυτοί, εργάζονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λωζάνης CHUV το οποίο μεταξύ άλλων εξειδικεύεται στα εγκαύματα (αντιμετώπιση και επιστημονική έρευνα) και κατατάσσεται στα 10 καλύτερα στον κόσμο για το 2019 σύμφωνα με το Newsweek magazine.

Επιπλέον συμμετέχουν στον Ελβετικό Οργανισμό FLAVIE o οποίος έχει ως αποστολή, την υποστήριξη βαριά εγκαυματιών αλλά και την πρόληψη και ενημέρωση του πληθυσμού.

Αρωγοί σε αυτή τη διοργάνωση είναι:

- Η Ελληνική Κοινότητα της Γενεύης που καλύπτει τα αεροπορικά έξοδα.

- Η εκπρόσωπός τους κυρία Λήδα Κυπριώτου που παθιάστηκε μαζί μας με την ιδέα και έκανε όλες τις συννενοήσεις με τους γιατρούς στη Λωζάνη.

- Το νοσοκομείο CHUV και το Flavie, που στέλνουν το προσωπικό τους ως ανθρωπιστική αποστολή και είναι διαθέσιμοι να μοιραστούν την εμπειρία τους με όποιον πλαστικό γιατρό ή φυσιοθεραπευτή το επιθυμεί.

- Η πλαστικός χειρουργός Evelyn Betsi, που έχει εκπαιδευτεί και εργαστεί στο Νοσοκομείο CHUV,η οποία προσφέρθηκε να κάνει επίσημα την πρόσκληση ως γιατρός και να είναι παρούσα στις συναντήσεις των εγκαυματιών με τους Ελβετούς φυσιοθεραπευτές βοηθώντας με την εμπειρία της.

- Το Κέντρο Αποκατάστασης Θησέας, που προσφέρει τα εξεταστήρια του.

- Το ξενοδοχείο ΜΑΤΙ και την κυρία Νατάσα Καρβέλα που προσφέρει τη διαμονή των φυσιοθεραπευτών απο την Ελβετία.

- Το Ίδρυμα Λάτση, όπου εκτός της μέχρι τώρα αποκλειστικής κάλυψης των εξόδων αποκατάστασης των εγκαυματιών, θα καλύψει τα έξοδα κίνησης και διατροφής των φιλοξενούμενων.

- Τέλος οι διερμηνείς που εθελοντικά προσφέρθηκαν να βοηθήσουν στην επικοινωνία μεταξύ γιατρών και ασθενών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share