Σεισμός-Αττική: Κατέρρευσαν άδεια κτήρια στην Αθήνα – Εγκλωβισμοί σε ασανσέρ λόγω διακοπής ρεύματος - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2019

Σεισμός-Αττική: Κατέρρευσαν άδεια κτήρια στην Αθήνα – Εγκλωβισμοί σε ασανσέρ λόγω διακοπής ρεύματος

Προβλήματα παρουσιάζονται στην Αθήνα και το λεκανοπέδιο της Αττικής από τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής με επίκεντρο την περιοχή της Μαγούλας.

Χωρίς ρεύμα έχουν μείνει πολλές περιοχές, με αποτέλεσμα η Πυροσβεστική να έχει δεχτεί πολλές κλήσεις για απεγκλωβισμούς από ασανσέρ.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες δεν έχουν υπάρξει τραυματισμοί ούτε σοβαρές ζημιές από τον σεισμό. Μία τουρίστρια τραυματίστηκε ελαφρά από πτώση σοβάδων σε μουσείο της Αθήνας.

Κομμάτια από μάρμαρα έχουν πέσει στο δρόμο μπροστά από την εκκλησία της Αγίας Ειρήνης επί της οδού Αιόλου, καθώς μπροστά και από το δημαρχείο της Αθήνας, στην πλατεία Κοτζιά.

Όπως αναφέρεται επίσης έπεσε και παλιό κτίριο στην οδό Ερμού 90, χωρίς να τραυματιστεί κανείς, εκτός από υλικές ζημιές σε αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο από κάτω.

Σοφάδες όμως έχουν πέσει και στο κτίριο της Βουλής αλλά και στους διαδρόμους του κτιρίου όπου στεγάζεται η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών

Η ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 14:15. Το μέγεθός του προσδιορίστηκε αρχικά στους 5,3 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ, ενώ στη συνέχεια αναθεωρήθηκε στους 5,1 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Κέντρο.

Τέλος, σοβαρά προβλήματα σημειώνονται στις τηλεπικοινωνίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share