Ινδικός πύραυλος κατάφερε να τεθεί σε τροχιά γύρω από τη Σελήνη - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 20 Αυγούστου 2019

Ινδικός πύραυλος κατάφερε να τεθεί σε τροχιά γύρω από τη Σελήνη

Ο ινδικός πύραυλος Chandrayaan-2 κατάφερε σήμερα να τεθεί σε τροχιά γύρω από τη Σελήνη, σχεδόν ένα μήνα μετά την εκτόξευσή του, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι.


Στόχος αυτής της ινδικής αποστολής, η οποία στοίχισε 145 εκατομμύρια δολάρια, είναι να διερευνήσει την ύπαρξη νερού στον νότιο πόλο της Σελήνης, μια περιοχή ανεξερεύνητη από οποιαδήποτε άλλη χώρα ως σήμερα.

Ο Ινδικός Οργανισμός Διαστήματος πιθανολογεί ότι στο νότιο πόλο της Σελήνης υπάρχει νερό σε μορφή πάγου, όπως και κρατήρες που θα μπορούσαν να αποκαλύψουν πληροφορίες για το πρώιμο ηλιακό σύστημα.

Το διαστημόπλοιο Chandrayaan-2, το οποίο στα σανσκριτικά σημαίνει «όχημα της Σελήνης», απογειώθηκε από διαστημικό σταθμό της νότιας Ινδίας στις 22 Ιουλίου με καθυστέρηση μιας εβδομάδας λόγω τεχνικών δυσκολιών.

Ο μη επανδρωμένος πύραυλος αναμένεται να προσσεληνωθεί στις 6 ή τις 7 Σεπτεμβρίου και θα είναι η πρώτη αποστολή που θα προσεδαφιστεί στον νότιο πόλο της Σελήνης.

Αν η αποστολή αυτή στεφθεί με επιτυχία, η Ινδία θα γίνει η τέταρτη χώρα που θα έχει καταφέρει να προσεδαφίσει ένα διαστημικό σκάφος στη Σελήνη μετά τη Σοβιετική Ένωση, τις ΗΠΑ και την Κίνα. Ισραηλινό διαστημόπλοιο που εκτοξεύθηκε τον Απρίλιο αντιμετώπισε πρόβλημα στην εκτόξευσή του και κατέπεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share