Υπουργός Εσωτερικών Σκοπίων: Λύσαμε τα προβλήματα με την Ελλάδα.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019

Υπουργός Εσωτερικών Σκοπίων: Λύσαμε τα προβλήματα με την Ελλάδα..

Ο Όλιβερ Σπασόβσκι, απαντώντας σε ερώτηση του Open TV, ανέφερε πως «περιμένουμε από το Συμβούλιο να δώσει ημερομηνία ένταξης σε όλες τις χώρες που αποτελούμε «πακέτο». Είναι σημαντικό για τα Βαλκάνια»

«Έχουμε κάνει σοβαρή δουλειά και καλή προετοιμασία. Ως κυβέρνηση λύσαμε τα προβλήματα με τους γείτονές μας, αλλά και προχωράμε τα εσωτερικά μας θέματα, όπως την αντιμετώπιση της διαφθοράς και την καλή λειτουργία των θεσμών. Περιμένουμε από το Συμβούλιο να δώσει ημερομηνία ένταξης σε όλες τις χώρες που αποτελούμε "πακέτο". Είναι σημαντικό για τα Βαλκάνια».

Αυτό είπε ο υπουργός Εσωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας Oliver Spasovski, απαντώντας σε ερώτηση του Open TV σχετικά με την απόφαση που αναμένεται την επόμενη εβδομάδα από το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ. Βρέθηκε στις Βρυξέλλες για να υπογράψει με τον Επίτροπο Αβραμόπουλο μια συμφωνία κατά της τρομοκρατίας, όπως άλλωστε έχουν κάνει ήδη η Αλβανία και το Μαυροβούνιο.

Ωστόσο, η σημαντική συζήτηση που θα κρίνει το μέλλον της χώρας -και ίσως των Δυτικών Βαλκανίων - διεξάγεται στην άλλη πλευρά του κτιρίου της Κομισιόν, σε αυτό του Συμβουλίου, όπου οι πρέσβεις των κρατών μελών της ΕΕ ξεκίνησαν σήμερα να διαπραγματεύονται για το αν θα δώσουν το «πράσινο φως» στην έναρξη των διαπραγματεύσεων για ένταξη στην ΕΕ σε Βόρεια Μακεδονία και Αλβανία. Το Συμβούλιο θα γίνει την προσεχή Τετάρτη, με την Γαλλία και την Ολλανδία να εξακολουθούν να εγείρουν έντονες αντιρρήσεις.

Από την πλευρά του, ο Έλληνας Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος δε θέλησε να σχολιάσει, λέγοντας ότι «η πρόταση της Κομισιόν για έναρξη διαπραγματεύσεων είναι γνωστή, η απόφαση τώρα είναι στο Συμβούλιο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share