Εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που λήστευε χρηματοκιβώτια - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2019

Εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που λήστευε χρηματοκιβώτια

Πολυμελή εγκληματική οργάνωση, η οποία το τελευταίο δίμηνο διέπραξε ληστείες και διαρρήξεις σε επιχειρήσεις και σπίτια, δείχνοντας προτίμηση σε χρηματοκιβώτια, ενώ χρησιμοποιούσε γρήγορα αμάξια για να αποφεύγει τυχόν αστυνομικούς ελέγχους, εξάρθρωσε η αστυνομία.

Ως μέλη της συνελήφθησαν οκτώ Έλληνες, μεταξύ αυτών επτά άνδρες και μία γυναίκα, ενώ ταυτοποιήθηκαν δύο ακόμη φερόμενα ως μέλη της που αναζητούνται. Από την αστυνομική έρευνα που προηγήθηκε προέκυψε η εμπλοκή τους σε μία ληστεία στη Λάρισα και 21 διαρρήξεις (εκ των οποίων δύο σε απόπειρα), που τελέστηκαν σε Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Σέρρες, Δράμα και Καβάλα.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο διευθυντής Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, Αντώνης Τζιτζής, οι δράστες είναι Ρομά, σεσημασμένοι για παρόμοιες πράξεις, και κάποιοι συνδέονται συγγενικά μεταξύ τους. Η «λεία» τους φέρεται να περιλαμβάνει το χρηματικό ποσό των 295.000 ευρώ (από το οποίο το μεγαλύτερο μέρος εντοπίστηκε) και τιμαλφή, η αξία των οποίων ξεπερνάει τις 16.500 ευρώ.

Όπως τονίστηκε, το εντυπωσιακότερο «χτύπημα» της εγκληματικής οργάνωσης έγινε στη Λάρισα, όπου μέλη της λήστεψαν πρατήριο υγρών καυσίμων, «σηκώνοντας» χρηματοκιβώτιο που περιείχε 250.000 ευρώ. Μάλιστα, οι δράστες κλείδωσαν υπάλληλο της επιχείρησης σε αποθήκη όπου και τον εγκατέλειψαν. Οι δράστες ωστόσο αναγκάστηκαν λίγο πιο μακριά από το σημείο της ληστείας να εγκαταλείψουν το όχημά με το χρηματοκιβώτιο λόγω της κινητοποίησης της αστυνομίας.

Χρησιμοποιώντας άλλα «επιχειρησιακά» αυτοκίνητα, τα οποία και εντοπίστηκαν από αστυνομικούς, φαίνεται ότι «άνοιξαν» τέσσερις επιχειρήσεις, απ' όπου άρπαξαν χρηματοκιβώτια ή ταμειακές μηχανές, ενώ στο ενεργητικό τους έχουν και 19 διαρρήξεις σε σπίτια. Είναι χαρακτηριστικό δε ότι τα συγκεκριμένα οχήματα ήταν μεγάλου κυβισμού και ιπποδύναμης, προκειμένου οι δράστες να κινούνται με μεγάλη ταχύτητα, αποφεύγοντας αστυνομικούς ελέγχους, ενώ συνήθως τοποθετούσαν κλεμμένες ή παραποιημένες πινακίδες κυκλοφορίας.

Με την εις βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης Θεσσαλονίκης που τους παρέπεμψε να απολογηθούν σε τακτικό ανακριτή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share