Εκτακτη σύσκεψη της Επιτροπής Ασφάλειας Υγείας της ΕΕ λόγω κοροναϊού.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020

Εκτακτη σύσκεψη της Επιτροπής Ασφάλειας Υγείας της ΕΕ λόγω κοροναϊού..

H Eπιτροπή θα εξετάσει τις επιλογές απόκρισης και τις ανάγκες προετοιμασίας που απαιτούνται για τα κράτη μέλη. Αυξάνονται διαρκώς τα θύματα από τον κοροναϊό. 

Στο Πεκίνο ο γενικός διευθυντής του Π.Ο.Υ.



Η Επίτροπος που είναι αρμόδια για θέματα Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων, Στέλλα Κυριακίδου, ανακοίνωσε έκτακτη σύσκεψη της Επιτροπής Ασφάλειας Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης τη Δευτέρα. 

Συγκεκριμένα στο μήνυμά της η Επίτροπος αναφέρει τα εξής: «παρακολουθούμε την εξελισσόμενη κατάσταση με τον κοροναϊό πολύ στενά και έχουμε συγκαλέσει σύσκεψη της Επιτροπής Ασφάλειας Υγείας της ΕΕ για τη Δευτέρα, ώστε να επεξεργαστούμε τις επιλογές απόκρισης και τις ανάγκες προετοιμασίας που απαιτούνται για τα κράτη μέλη».

Η αρμόδια Επίτροπος σημειώνει: «Βρίσκομαι σε στενή επικοινωνία με τα κράτη μέλη, τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, και τo Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (European Centre for Disease Prevention and Control - ΕCDC)».

«Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να επιτείνουμε την αντίδρασή μας αν χρειαστεί», καταλήγει σύμφωνα με το ΑΠΕ η Επίτροπος Κυριακίδου.

Ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγιέσους είναι καθ' οδόν για το Πεκίνο, προκειμένου να συναντηθεί με τους αξιωματούχους και τους ειδικούς που ασχολούνται με την επιδημία του κοροναϊού 2019-nCoV.

«Οι συνάδελφοί μου στον ΠΟΥ και εγώ θα θέλαμε να μάθουμε τις τελευταίες εξελίξεις και να ενισχύσουμε τη συνεργασία μας με τη Κίνα, παρέχοντας περαιτέρω προστασία για την αντιμετώπιση του ξεσπάσματος αυτού», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ο Γκεμπρεγιέσους.

Ο ΠΟΥ έκανε γνωστό εξάλλου ότι οι εκδότες μεγάλων επιστημονικών περιοδικών συμφώνησαν να μοιράζονται με τον Οργανισμό τυχόν εργασίες που θα τους υποβληθούν για τον νέο κοροναϊό, προτού να δημοσιευθούν και με τη συγκατάθεση των συντακτών τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share