Ο Πούτιν πρότεινε για το αξίωμα του πρωθυπουργού της Ρωσίας τον Μιχαήλ Μισούστιν - Ποιος είναι - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020

Ο Πούτιν πρότεινε για το αξίωμα του πρωθυπουργού της Ρωσίας τον Μιχαήλ Μισούστιν - Ποιος είναι

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, μετά την παραίτηση που υπέβαλλε η κυβέρνηση του Ντμίτρι Μεντβέντεφ, πρότεινε ως υποψήφιο πρωθυπουργό τον επικεφαλής των Φορολογικών Υπηρεσιών της Ρωσίας Μιχαήλ Μισούστιν, ο οποίος υπήρξε επικεφαλής των Φορολογικών Υπηρεσιών της Ρωσίας από τον Απρίλιο του 2010.

Ο Μισούστιν σε ενάμιση μήνα θα γίνει 54 ετών και είναι κατά έξι μήνες νεότερος του πρώην πρωθυπουργού Ντμίτρι Μενβέντεφ.

Η Κρατική Δούμα, ανακοίνωσε πως θα εξετάσει την υποψηφιότητα του Μισούστιν για τη θέση του αρχηγού της κυβέρνησης σε συνάντηση στις 16 Ιανουαρίου. Μέχρι τότε παραμένει πρωθυπουργός προσωρινά ο Μενβέντεφ.

Σημειώνεται πως νωρίτερα, στην ετήσια ομιλία του ο Πούτιν ενώπιον των δύο σωμάτων του κοινοβουλίου, προανήγγειλε την αναθεώρηση του Συντάγματος, με κύριο χαρακτηριστικό την ενίσχυση του ρόλου του κοινοβουλίου και του πρωθυπουργού, οι οποίες θα τεθούν σε πανεθνικό δημοψήφισμα. Ακόμη και μετά τις αλλαγές, ωστόσο, ο πρόεδρος της Ρωσίας θα διατηρεί ιδιαίτερα διευρυμένες αρμοδιότητες.

Σε δηλώσεις του, ο Ντ. Μεντβέντεφ ανέφερε ότι, όταν εγκριθούν οι συγκεκριμένες αλλαγές, θα υπάρξει σημαντική αλλαγή της ισορροπίας εξουσίας στη χώρα.

Την Παρασκευή η πρώτη συζήτηση για τη συνταγματική αναθεώρηση
Η πρώτη συνάντηση της ομάδας εργασίας, που δημιουργήθηκε από τον Πούτιν, για την προετοιμασία προτάσεων αναφορικά με την τροποποίηση του Συντάγματος της Ρωσικής Ομοσπονδίας θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στις 17 Ιανουαρίου, σύμφωνα με δηλώσεις του Αντρέι Κλισάς, επικεφαλής της Συνταγματικής Επιτροπής του Συμβουλίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Νωρίτερα, το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι ο Πούτιν υπέγραψε εντολή για τη συγκρότηση ομάδας εργασίας για την προετοιμασία προτάσεων περί τροποποίησης του συντάγματος, με την οποία και αναμένεται να έχει αύριο συνάντηση ο Ρώσος πρόεδρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share