Κορονοϊός: Δύο νέοι θάνατοι μέσα σε λίγες ώρες. Στους 218 οι νεκροί - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 13 Αυγούστου 2020

Κορονοϊός: Δύο νέοι θάνατοι μέσα σε λίγες ώρες. Στους 218 οι νεκροί

Δύο ακόμη νεκρούς από κορωνοϊό θρηνεί η χώρα μας μέσα σε λίγες ώρες, καθώς κατέληξαν ένας 87χρονος από τη Χαλκιδική και ένας 82χρονος στη Θεσσαλονίκη.

Ο 87χρονος νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής. Είχε πολλά προβλήματα με εικόνα μη αντιστρέψιμη,

Ο 82χρονος νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του ΑΧΕΠΑ από τις 2 Αυγούστου, με υποκείμενα νοσήματα γαστρίτιδα και προστάτη.

Σύμφωνα με τη διεύθυνση της ΜΕΘ δεν ήταν από το γηροκομείο «Αγ.Κυριακής».

Στο όριο να χάσει τον έλεγχο βρίσκεται η χώρα μας με την ανοδική πορεία των νέων κρουσμάτων κορονοϊού είπε ο καθηγητής ιατρικής του πανεπιστημίου Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης.

«Δεν είμαστε ακόμα στη φάση της εκθετικής ανόδου, αλλά διανύουμε μια ανοδική πορεία» είπε και εκτίμησε ότι είμαστε «στο όριο του να χάσουμε τον έλεγχο».

Εξήγησε πως με συγκεκριμένες συμπεριφορές δίνουμε την ευκαιρία στον ιό να υπερμεταδοθεί.

«Ένα ενδεχόμενο lockdown δε θα λύσει τα προβλήματα, αντιθέτως θα δημιουργήσει νέα και κυρίως στην οικονομία. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πού βρισκόμαστε και πώς πρέπει να πράξει ο κάθε πολίτης ξεχωριστά» είπε.

Σύμφωνα με τον καθηγητή ο κόσμος προσπαθεί να ξεφύγει από το νόμο όσον αφορά τα μέτρα που έχει επιβάλει η κυβέρνηση.

«Ο κόσμος πλέον προσπαθεί να ξεφύγει από τον νόμο και δε συνειδητοποιεί ότι πρέπει να βοηθήσει, ενώ η κυβέρνηση με τα μέτρα προσπαθεί να προλάβει τις καταστάσεις. Είναι ένας φαύλος κύκλος», τόνισε και πρόσθεσε πως «οι πολίτες για διάφορους λόγους έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους στα μέτρα που ανακοινώνονται και σε αυτά που λένε οι ειδικοί».

«Σχέδιο υπάρχει και είναι αρκετά ευέλικτο ανάλογα με τα επιδημιολογικά χαρακτηριστικά, ωστόσο όταν υπάρχει αύξηση κρουσμάτων, προφανώς το σχέδιο είναι πιο δύσκολο να αλλάξει και να εφαρμοστεί»,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share