Yeni Safak για ΕΛΒΟ: Το Ισραήλ «θέλει να εγκατασταθεί μπροστά στη μύτη μας» - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020

Yeni Safak για ΕΛΒΟ: Το Ισραήλ «θέλει να εγκατασταθεί μπροστά στη μύτη μας»

Στην εξαγορά της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων (ΕΛΒΟ) από την κοινοπραξία της SK Group με την Plasan, ισραηλινών συμφερόντων αναφέρεται σε δημοσίευμά της με τίτλο «Το Ισραήλ στην Ελλάδα: Αγόρασε εταιρεία θωρακισμένων οχημάτων» η τουρκική εφημερίδα Yeni safak σχολιάζοντας ότι «θέλει να εγκατασταθεί μπροστά στη μύτη μας».

Στο δημοσίευμα, που αναρτάται στη ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας, γίνεται λόγος και για τις, όπως αναφέρει, «στενές στρατιωτικές σχέσεις που έχουν αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ» και σε επίπεδο στατιωτικών προμηθειών και συνεταιρισμών με ναυπηγεία και κορβέτες.

«Το Ισραήλ που προβάλλει ισχυρισμούς στην Ανατολική Μεσόγειο και στην τελευταία περίοδο έχει πραγματοποιήσει πολλές ασκήσεις με την Ελλάδα τώρα αγόρασα την μεγαλύτερη επιχείρηση θωρακισμένων οχημάτων της χώρας. Το κονσόρτσιουμ των Plasan και SG Group του Ισραήλ, απέκτησε την εταιρεία ΕΛΒΟ καλύτερος προμηθευτής θωρακισμένων οχημάτων του Ελληνικού Στρατού», σημιειώνει χαρακτηριστικά.

«Την Παρασκευή οι ισραηλινές εταιρείες υπέβαλαν την εγγυητική τους επιστολή. Τις επόμενες μέρες αναμένεται η επισημοποίηση της συμφωνίας. Το 21% της εταιρείας που θα ιδιωτικοποιηθεί θα παραμείνει στο δημόσιο», αναφέρει και προσθέτει πως η ισραηλινή κοινοπραξία παρουσίασε ένα επιχειρηματικό σχέδιο αξίας 95 έως 135 εκατομμυρίων ευρώ, στο οποίο δεσμεύτηκε να επενδύσει στην ΕΛΒΟ τα επόμενα πέντε χρόνια.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, το ελληνικό κράτος θα εισπράξει πάνω από 25 εκατομμύρια ευρώ σε φόρους και εισφορές κοινωνικής ασφάλισης κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Η συνολική επένδυση εκτιμάται σε περίπου 29 εκατομμύρια ευρώ.

Επισης αναφέρεται στο επιχειρηματικό σχέδιο του επενδυτή που είναι η σταδιακή πρόσληψη 600 υπαλλήλων, η αναβάθμιση της υπάρχουσας υποδομής, καθώς και η πώληση ελληνικών στρατιωτικών οχημάτων και όπλων με χαμηλό κόστος στον ελληνικό στρατό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share