Μήνυση Ερντογάν κατά του Ολλανδού ακροδεξιού πολιτικού Βίλντερς για... ανάρτηση σκίτσου - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020

Μήνυση Ερντογάν κατά του Ολλανδού ακροδεξιού πολιτικού Βίλντερς για... ανάρτηση σκίτσου



Μήνυση κατά του Ολλανδού ακροδεξιού πολιτικού Γκέερτ Βίλντερς υπέβαλε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν για την ανάρτηση εκ μέρους του πρώτου ενός σκίτσου που αναπαριστούσε τον Τούρκο ηγέτη.


Το τουρκικό κρατικό πρακτορείο Anadolu μετέδωσε νωρίτερα ότι νομικός εκπρόσωπος του Τ. Ερντογάν κατέθεσε μήνυση ενώπιον εισαγγελέα της Άγκυρας για "προσβολή κατά του προέδρου", ποινικό αδίκημα σύμφωνα με τον τουρκικό ποινικό κώδικα.

Το Σάββατο, ο Βίλντερς ανήρτησε σκίτσο στο οποίο αναπαρίστατο ο Ερντογάν με ένα καπέλο σε σχήμα βόμβας με το λογότυπο του ισλαμοσυντηρητικού Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), του οποίου ο ηγέτης του τουρκικού κράτους είναι πρόεδρος. Ο ίδιος ο Ολλανδός πολιτικός είχε γράψει ως σχόλιο πάνω από το σκίτσο τη λέξη "Τρομοκράτης".

Ήδη από το σαββατοκύριακο, ο Ερντογάν είχε επιτεθεί κατά του Βίλντερς για το θέμα, τονίζοντας: "Υπάρχει αυτός ο λεγόμενος Ολλανδός βουλευτής που μιλά άσχημα για εμάς. Σε αντίθεση με αυτόν, δεν προωθούμε τον ρατσισμό και οι φασίστες δεν έχουν θέση στην Τουρκία".

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου καταδίκασε επίσης το σκίτσο σε έντονο ύφος, δηλώνοντας ότι "οι ρατσιστές losers της Ευρώπης έδειξαν την πραγματική τους φυσιογνωμία όταν ήρθαν αντιμέτωποι με την πραγματικότητα".

Ο Βίλντερς, του οποίου το ακροδεξιό Κόμμα για την Ελευθερία (PVV) είναι η μεγαλύτερη δύναμη της αντιπολίτευσης στο ολλανδικό κοινοβούλιο, αποκάλεσε κι εκείνος στη συνέχεια τον Ερντογάν "loser” μέσω Twitter. "Ο άνδρας λοιπόν ο οποίο με χαρακτηρίζει φασίστα και παλαιότερα είχε χαρακτηρίσει ολόκληρη την Ολλανδία φασιστική και απομεινάρι του ναζισμού υποβάλλει τώρα μήνυση εναντίον μου; Ο κόσμος έχει έρθει τα πάνω κάτω", έγραψε.

Η νέα διαμάχη για τον ισλαμιστή Τούρκο ηγέτη έρχεται να συμπληρώσει την έντονη αντίδραση που έχει προκαλέσει η εκ μέρους του αμφισβήτηση της πνευματικής ευστάθειας του Γάλλου ομολόγου του, Εμανουέλ Μακρόν, λόγω των επικρίσεων του δεύτερου για το ριζοσπαστικό Ισλάμ στη Γαλλία, μετά τον αποκεφαλισμό ενός Γάλλου καθηγητή προ ημερών από φανατικό ισλαμιστή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share