Κινεζικό εμβόλιο έλαβε ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας – Εμβολιασμοί και με το SputinkV - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021

Κινεζικό εμβόλιο έλαβε ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας – Εμβολιασμοί και με το SputinkV


Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν εμβολιάστηκε κατά του κορωνοϊού με το εμβόλιο που παρασκεύασε η κινεζική Sinopharm, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος στην επίσημη σελίδα του στο Facebook, την ώρα που η χώρα του επιχειρεί να επισπεύσει το πρόγραμμα εμβολιασμού του πληθυσμού.

"Εμβολιάστηκα", έγραψε ο Ορμπάν και ανήρτησε φωτογραφίες από τη στιγμή του εμβολιασμού του και έναν γιατρό να δείχνει την συσκευασία του εμβολίου.

Την Τετάρτη η Ουγγαρία έγινε η πρώτη χώρα της ΕΕ που ξεκίνησε να εμβολιάζει τους πολίτες της με το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού της κινεζικής Sinopharm, ενώ ταυτόχρονα ξεκίνησαν και οι εμβολιασμοί με το ρωσικό Sputnik V, παρότι κανένα από τα δύο δεν έχει λάβει άδεια από το μπλοκ για επείγουσα χρήση.

Την Παρασκευή ο Ορμπάν επισήμανε την πιθανή αυστηροποίηση των περιοριστικών μέτρων καθώς ο ημερήσιος αριθμός των νέων κρουσμάτων ανήλθε στο ανώτερο επίπεδο αυτή τη χρονιά και τα νοσοκομεία της χώρας αναμένεται να επιβαρυνθούν εξαιρετικά μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Εκατοντάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν σήμερα σε μια πλατεία της πρωτεύουσας, Βουδαπέστης, για να διαμαρτυρηθούν κατά των περιοριστικών μέτρων.

Το ρωσικό και το κινεζικό εμβόλιο χορηγούνται παράλληλα με τα εμβόλια των Pfizer-BioNTech, Moderna και AstraZeneca--όλα έχουν λάβει το πράσινο φως από την ΕΕ.

Ο Ορμπάν έχει δηλώσει ότι όλοι οι 2,5 εκατομμύρια με 2, 6 εκατ Ούγγροι που έχουν δηλώσει μέχρι στιγμής ότι επιθυμούν να εμβολιαστούν θα έχουν λάβει τουλάχιστον την πρώτη δόση μέχρι το Πάσχα, στις αρχές Απριλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share