Επανεκκίνηση οικονομίας: Πότε θα καταργηθούν τα SMS – Πότε ανοίγουν λινανεμπόριο, σχολεία και εστίαση - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 30 Μαρτίου 2021

Επανεκκίνηση οικονομίας: Πότε θα καταργηθούν τα SMS – Πότε ανοίγουν λινανεμπόριο, σχολεία και εστίαση


Στο τραπέζι κυβέρνησης και λοιμωξιολόγων μπαίνουν πλέον σκληρά διλήμματα που ενέχουν και ρίσκο. 
Από τη μία πλευρά η κυβέρνηση πρέπει να συνυπολογίσει την κατάσταση της χώρας και η επιτροπή να κρίνει τα τελευταία στοιχεία.

Στις 5 Απριλίου η κυβέρνηση θα ζητήσει από την επιτροπή των λοιμοξιολόγων να ανοίξει το λιανεμπόριο χωρίς click away αφήνοντας πίσω και τη μέθοδο του ακορντεόν.

Την ίδια ημέρα το υπουργείο Παιδείας ζητά να γίνει και επανεκκίνηση της εκπαίδευσης για Λύκεια και Γυμνάσια, ενώ θα ακολουθήσουν Δημοτικά και νηπιαγωγεία.

Μερίδα ειδικών υποστηρίζει πώς δεν θα υπάρχει επιδημιολογική επιβάρυνση αν αυξηθεί η κινητικότητα των πολιτών με αυστηρά μέτρα και στοχευμένα τεστ.

Μεγάλες είναι και οι διαφωνίες μέσα στην επιτροπή και για την κινητικότητα των πολιτών από περιοχή σε περιοχή.

«Έχουμε ένα χρόνο μετά, οδηγηθεί σε ένα παρατεταμένο και αναποτελεσματικό lockdown πέντε μηνών, το πιο παρατεταμένο στην Ευρώπη, και ταυτόχρονα στην κατάρρευση των δημόσιων νοσοκομείων. Αυτό που αισθάνεται να ζει ο μέσος πολίτης είναι ένα παρατεταμένο θέατρο παραλόγου» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας

Η κυβέρνηση αυτό που επιθυμεί είναι στις 5 Απριλίου να ανοίξει το λιανεμπόριο, σύμφωνα με τον Γιάννη Χρηστάκο, χωρίς περιορισμό.

Για να μπορέσει να βρεθεί η χρυσή τομή ανάμεσα στο τι πρέπει να ανοίξει και τι μπορεί να ανοίξει είναι την πρώτη εβδομάδα να ανοίξουν τα μικρά καταστήματα και μια εβδομάδα μετά να ακολουθήσουν τα μεγάλα εμπορικά, τα οποία θα λειτουργήσουν με click away. Αυτή η εισήγηση μπορεί να κάμψει τις αντιστάσεις των ειδικών.

Όσον αφορά τα σχολεία η κυβέρνηση επιθυμεί να ανοίξουν στις 5 Απριλίου Γυμνάσια και Λύκεια. Αν υπάρχει ενστάσεις για το κοινό άνοιγμα από τους επιδημιολόγους η λύση που θα προταθεί είναι να ανοίξει πρώτα η Τρίτη Λυκείου και να ακολουθήσουν οι υπόλοιπες βαθμίδες.

Η εστίαση όπως φαίνεται δεν θα είναι στο τραπέζι της συζήτησης, ενώ αντίθετα θα συζητηθεί αν θα επιτραπούν ή όχι οι μετακινήσεις από δήμο σε δήμο ακόμα και το επόμενο Σαββατοκύριακο.

Σχετικά με το μεγάλο θέμα του SMS στο 13033 αυτό θα τελειώσει όταν στις 12 ή 19 Απριλίου ανοίξει η εστίαση και δεν θα έχει πια νόημα να το χρησιμοποιούμε.

Από την αρχή του lockdown έχουν σταλεί στην Ελλάδα 775 εκατομμύρια SMS, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share