Μετά τη Liberation, και η Le Monde μιλά για "αισθητική καταστροφή" από τις άθλιες παρεμβάσεις στην Ακρόπολη - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 11 Μαΐου 2021

Μετά τη Liberation, και η Le Monde μιλά για "αισθητική καταστροφή" από τις άθλιες παρεμβάσεις στην Ακρόπολη

 


Μετά το άρθρο της γαλλικής εφημερίδας Liberation, και η Le Monde ασχολείται με το θέμα της παρέμβασης στην Ακρόπολη. 
Αναφέρεται εκτενώς στα έργα που πραγματοποιούνται στον Ιερό Βράχο, με καθόλου κολακευτικά σχόλια ...και πολύ καλά κάνει, καθώς οι αθλιότητες που συνεχίζονται στην Ακρόπολη ίσως είναι ότι πιο αισχρό αισθητικά έχει συμβεί εκεί ανά τους αιώνες

«“Akropolis SOS”. Είναι η κραυγή, η απελπισμένη κραυγή, που σήμερα φέρνει κοντά τους λάτρεις της Ακρόπολης, οι οποίοι αντιδρούν στο έργο ανακαίνισης που επικυρώθηκε στις 3 Φεβρουαρίου από το ελληνικό Υπουργείο Πολιτισμού και αναμένεται να ξεκινήσει αυτό το φθινόπωρο.

Στα επίκεντρο, η μαρμάρινη ανακατασκευή της σκάλας των Προπυλαίων που οδηγούσε στην κορυφή, εργασία που  συνιστά  παρέκκλιση από την πολιτιστική κληρονομιά αλλά και ιστορική παρερμηνεία», αναφέρει το δημοσίευμα της Le Monde με τίτλο «Στην Ακρόπολη, αρχαιολόγοι και ιστορικοί μιλούν για ιεροσυλία» και υπότιτλο «Αισθητική καταστροφή», το οποίο υπογράφει η Roxana Azimi.
/


«Οι ίδιοι άνθρωποι είχαν εναντιωθεί στο τσιμέντωμα που ξεκίνησε το 2020, καθώς θεωρούν ότι καταστρέφει την αισθητική των ερειπίων, χωρίς να διευκολύνει την πρόσβαση σε άτομα με μειωμένη κινητικότητα.  

Προτού να είναι πολύ αργά, 133 κορυφαίοι επιστήμονες διεθνούς φήμης προτρέπουν, με ανοιχτή επιστολή, το ελληνικό κράτος να αναστείλει την ενέργειά  του, που θεωρείται ασεβής και επικίνδυνη» αναφέρει επίσης το άρθρο, το οποίο, στη συνέχεια, επικεντρώνεται στην ιστορική σημασία της Ακρόπολης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share