Στο πορτοκαλί η Κως - Καμπανάκι για 7 περιοχές - 24 πέφτουν επίπεδο - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021

Στο πορτοκαλί η Κως - Καμπανάκι για 7 περιοχές - 24 πέφτουν επίπεδο

 

Η ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας και τα νέα μέτρα όπως κάθε Παρασκευή, έτσι και σήμερα,11 Ιουνίου  από τον υφυπουργό Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά

Ο υφυπουργός πολιτικής προστασίας  ανακοίνωσε πως ανεβαίνει επίπεδο επιδημιολογικού συναγερμού η Κως (σ.σ. επίπεδο 3, πορτοκαλί) καθώς παρατηρήθηκε μικρή αύξηση του ιικού φορτίου. Ο υφυπουργός συνέστησε προσοχή για το νησί ενώ είπε πως καταγράφονται σημεία υπαναχώρησης του ιού σε όλη τη χώρα.

Στη συνέχεια κρούοντας καμπανάκι αναφέρθηκε στις περιοχές που πρέπει να προσέξουν.

Η Αττική, η Μαγνησία, η Λάρισα, η Φλώρινα, αλλά και νησιά όπως η Κως, η Νάξος, η Κέρκυρα είναι στο «πορτοκαλί» και εκεί πρέπει  να συνεχιστούν οι προσπάθειες.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, ανακοίνωσε ότι ορισμένες περιοχές έχουν βελτίωση στην εικόνα του ιικού φορτίου, ενώ μερικές πρέπει να προσέξουν καθώς παρατηρείται αύξηση το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Συγκεκριμένα, οι περιοχές που πέφτουν επίπεδο είναι οι εξής:

 Βόρειος τομέας Αθηνών
Βοιωτία
Θεσσαλονίκη
Ιωαννινα
Γρεβενά
Αχαΐα
Ρέθυμνο
Εύβοια
Αιτωλοακαρνανία
Τήνος
Λέσβος
Κιλκίς
Σύρος
Άνδρος
Κάλυμνος

Οι παραπάνω περιοχές σύμφωνα με τον Νίκο Χαρδαλιά πέφτουν από το πορτακαλί επίπεδο (επίπεδο 3) στο κίτρινο (επίπεδο 2), ενώ στο πράσινο επίπεδο (επίπεδο 1), μπαίνουν 8 περιοχές, που είναι οι εξής:

Πρέβεζα
Σάμος
Λευκάδα
Κεφαλληνία
Θάσος
Λήμνος
Ευρυτανία
Μήλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share