Ράμα: H Aλβανία θα υποδεχτεί 4.000 Αφγανούς- Θα βοηθήσουμε, το οφείλουμε - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 27 Αυγούστου 2021

Ράμα: H Aλβανία θα υποδεχτεί 4.000 Αφγανούς- Θα βοηθήσουμε, το οφείλουμε

 

Στην απόφαση της Αλβανίας να δεχτεί 4.000 Αφγανούς, αναφέρθηκε μιλώντας στο CNN ο πρωθυπουργός της χώρας Έντι Ράμα.

Όπως ανέφερε η χώρα του οφείλει να προσφέρει καταφύγιο και να βοηθήσει τον αφγανικό λαό εφόσον η ΕΕ και οι ΗΠΑ δεν προτίθενται να υποχωρήσουν και να βοηθήσουν.

Μάλιστα εξήγησε πως ήδη έχει διευθετηθεί το ζήτημα της διαμονής των μισών εξ αυτών ενώ το κράτος συνεχίζει να εργάζεται ώστε λυθεί το ζήτημα της διαμονής και των υπολοίπων.

Τα θρησκευτικά πιστεύω της οικογένειας Ράμα

Αξίζει να σημειωθεί πως κλειθείς να σχολιάσει το γεγονός πως, παρά το γεγονός πως στην Αλβανία υπάρχουν μουσουλμάνοι πολίτες αλλά εν γένει η χώρα δεν ταυτίζεται με κάποιο συγκεκριμένο θρήσκευμα και πόσο επηρεάζεται από αυτό, ως προθυπουργός που πήρε την απόφαση να φιλοξενήσει μουσουλμάνους που προέρχονται από ένα καταπιεστικό καθεστώς, ο κος Ράμα, δήλωσε επί τοις ουσίας πως ζητήματα όπως η θρησκευτική ταυτότητα δεν θα πρέπει να απασχολούν, δίνοντας ως παράδειγμα το τι συμβαίνει στην οικογένεια του.

«Είμαι καθολικός. Η γυναίκα μου είναι μουσουλμάνα. Τα δύο μεγαλύτερα παιδιά μας είναι ορθόδοξα. Εχουμε έναν νεότερο γιο που μπορεί να επιλέξει να είναι Εβραίος, αυτό θέλει» είπε και πρόσθεσε πως «Όσον αφορά τους Αφγανούς, αφορά ανθρώπους, όχι ετικέτες που σχετίζονται με χρώματα, κουλτούρα, πεποιθήσεις. Για άλλη μια φορά πρόκειται για ανθρώπους που πίστεψαν αυτό που πιστεύαμε πριν 30 χρόνια, στους κόκκινους Ταλιμπάν, όταν βρεθήκαμε στην κόλαση»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share