Κ. Χατζηδάκης : ''Βρήκαμε σε σακούλια πάνω 20.000 αιτήσεις σύνταξης από το 2017"! - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021

Κ. Χατζηδάκης : ''Βρήκαμε σε σακούλια πάνω 20.000 αιτήσεις σύνταξης από το 2017"!


Βρήκαμε "σε σακούλια” πάνω από 20.000 αιτήσεων συντάξης από το 2017, οι οποίες δεν ήταν περασμένες στο σύστημα. Αυτό δήλωσε ο Υπουργός Εργασίας, κος Κωστής Χατζηδάκης, μιλώνας στο ΣΚΑΪ.

Τον Αύγουστο καταγράφηκαν επισήμως αιτήσεις για 13.000 περίπου συντάξεις. Ωστόσο, μόνο ου Αυγούστου ήταν μόνο 3000, οι υπόλοιπες ήταν άλλων μηνών, σημείωσε ο ίδιος.

Πέραν από τα έως τώρα μέτρα (νέα λογισμικά, κλπ), είμαστε αποφασισμένοι να φέρουμε νομοσχέδιο για την αναδιοργάνωση του ΕΦΚΑ για να γίνει πιο σύγχρονος , πιο ευέλικτος οργανισμός, ανέφερε ο Υπ. Εργασίας.

Αλλάζουμε το νόμο του ΕΦΚΑ συνολικά, διευκρίνισε. Στη συνέχεια θα περάσει ένα νέο οργανόγραμμα του ΕΦΚΑ, τόνισε ο Υπ. Εργασίας.

Από το Νοέμβριο θα έχουμε μία σημαντική επιτάχυνση στην έκδοση νέων συντάξεων.

Στόχος είναι να εκδίδονται 30.000 νέες συντάξεις ανά μήνα, ενώ θα έχουμε πλήρη αποκλιμάκωση μέχρι το καλοκαίρι του 2022, σημείωσε ο κος Χατζηδάκης.

Ο κος Χατζηδάκης δήλωσε πως θα είναι δίπλα στους "καλούς υπαλλήλους”.

Θα εγκατασταθούν νέα λογισμικά για την έκδοση νέων επικουρικών συντάξεων, σημείωσε.

Σχετικά με τον κατώτατο μισθό το 2022, ο ίδιος δήλωσε πως θα υπάρξει κοινωνικό μέρισμα για τους εργαζομένους από την ανάπτυξη, ενώ διευκρίνισε πως η νέα αύξηση "δεν θα ανακοινωθεί στον προϋπολογισμό” του 2022.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share