Ακόμη πιο κάτω η Ελλάδα στη διαχείριση της πανδημίας - 23η στη σχετική λίστα... με την Τουρκία στη 19η - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2021

Ακόμη πιο κάτω η Ελλάδα στη διαχείριση της πανδημίας - 23η στη σχετική λίστα... με την Τουρκία στη 19η

Δυο θέσεις έχασε η Ελλάδα στην μηνιαία κατάταξη του Bloomberg που αφορά τα καλύτερα μέρη που μπορεί να βρεθεί κανείς εν μέσω πανδημίας.

Η χώρα μας βρίσκεται πλέον στην 23η θέση, με συνολικό σκορ 66,3, πολύ πίσω από άλλες ευρωπαϊκές: Ιρλανδία και Ισπανία φιγουράρουν στις δυο πρώτες, ενώ μεταξύ άλλων η Γαλλία είναι 7η και η Πορτογαλία 18η. Αξιοσημείωτο ότι σε καλύτερη θέση (19η) βρίσκεται η Τουρκία.
Η «Covid Resilience Ranking» είναι μια μηνιαία μέτρηση που προσπαθεί να καταγράψει ποιες από τις 53 χώρες ισχυρότερες χώρες αντιμετωπίζει πιο επιτυχημένα τη πανδημία.
Συνδυάζει 12 δείκτες, όπως η ποιότητα του συστήματος υγείας, η εμβολιαστική κάλυψη, η συνολική θνησιμότητα και η πρόοδος αναφορικά με την επανέναρξη ταξιδιών.
Το Bloomberg επισημαίνει το γεγονός πως η Ευρώπη κυριαρχεί στις πρώτες θέσεις ωστόσο επισημαίνει ότι η ήπειρος θα αντιμετωπίσει ένα κρίσιμο τεστ καθώς μπαίνουμε στο χειμώνα.


Αξιοσημείωτή είναι, επίσης, η Χιλή που σε μόλις ένα μήνα κέρδισε 23 θέσεις στην κατάταξη για να φτάσει στην 8η.
Αντανακλά τη συνολική βελτίωση της κατάστασης στη Νότια Αμερική, κάποτε την περιοχή που δέχτηκε το ισχυρότερο χτύπημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share