Στους 9 μήνες(;) η λήξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021

Στους 9 μήνες(;) η λήξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού


Σύμφωνη είναι η Ελλάδα με την πρόταση της Κομισιόν για τη λήξη των ευρωπαϊκών πιστοποιητικών εμβολιασμού εννέα μήνες μετά τη χορήγηση της δεύτερης δόσης (ή της πρώτης στην περίπτωση της Johnson & Johnson), σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη.

Ο κ. Πλεύρης, σε ενημέρωση δημοσιογράφων στις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται για το αυριανό Συμβούλιο των υπουργών Υγείας, είπε ότι η ελληνική πλευρά, ταυτόχρονα, υποστηρίζει μέτρα που θα ενθαρρύνουν τους Ευρωπαίους πολίτες να κλείσουν ακόμα νωρίτερα ραντεβού για ενισχυτική δόση (όπως π.χ. την λήξη των Covid Pass για διάφορες δραστηριότητες νωρίτερα από το εννεάμηνο).

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σλοβένικη προεδρία του Συμβουλίου έχει καταθέσει πρόταση για να ισχύσει το εννεάμηνο από την 1η Φεβρουαρίου για ταξίδια εντός Ε.Ε. (η αρχική πρόταση της Κομισιόν ήταν να ισχύσει από τις 10 Ιανουαρίου, μαζί με το άνοιγμα των ταξιδιών για εμβολιασμένους πολίτες από χώρες εκτός Ε.Ε.),

Ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι το τελευταίο δεκαήμερο το τέταρτο κύμα δείχνει να επιπεδώνεται, σημειώνοντας ότι τα κρούσματα σήμερα ήταν μειωμένα κατά 24% σε σχέση με την περασμένη Δευτέρα. Επανέλαβε ότι η κυβέρνηση δεν συζητά την επιβολή lockdowns, ούτε σε τοπικό επίπεδο, παρά την πολύ υψηλή πίεση στις ΜΕΘ. Όπως ανέφερε, από την περασμένη Παρασκευή, 59.000 ανεμβολίαστοι άνω των 60 έκλεισαν ραντεβού για πρώτη δόση και 289.000 άτομα στην ίδια ηλικιακή κατηγορία έκλεισαν ραντεβού για ενισχυτική δόση.
πηγή Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share