Sabah: "Ο κατάσκοπος της Ελλάδας ομολόγησε".. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 28 Ιουνίου 2022

Sabah: "Ο κατάσκοπος της Ελλάδας ομολόγησε"..

O υποτιθέμενος κατάσκοπος της Ελλάδας, ο 67χρονος Μοχάμεντ Αμάρ Αμπάρα, ομολόγησε στις τουρκικές αρχές την ενοχή του. Ή τουλάχιστον έτσι ισχυρίζεται η ερντογανική εφημερίδα Sabah. 
Όπως γράφει η εφημερίδα ο Αμπάρα παρακολουθούνταν από το "τμήμα του Γκαζιαντέπ της ΜΙΤ, αλλά και από την αντιτρομοκρατική και διαπίστωσαν ότι συγκέντρωσε πληροφορίες σχετικά με την ασφάλεια των συνόρων της Τουρκίας και τις μετέφερε στην ελληνική υπηρεσία πληροφοριών".

Δημοσιογράφος του CNN Türk, το οποίο επικαλείται η Sabah δήλωσε ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες του "ο Αμπάρα ομολόγησε όλα τα εγκλήματα στην κατάθεσή του. Στην κατάθεσή του είπε ότι γεννήθηκε στη Συρία και είπε ότι αποφοίτησε από τη Γεωπονική σχολή. Ενώ δήλωσε ότι έχει σύζυγο και 4 παιδιά, είπε ότι πήγε στην Ελλάδα το 1986 με τη στήριξη του αδερφού του και εργάστηκε σε μια εταιρεία μαρμάρων εκεί. Αργότερα, ομολόγησε στην κατάθεσή του ότι οι ελληνικές μυστικές υπηρεσίες επικοινώνησαν μαζί του και τον έστειλαν να κατασκοπεύσει στην Τουρκία".

Η εφημερίδα Sabah ισχυρίζεται ότι "ο Μοχάμεντ Αμάρ Αμπάρα με διπλή υπηκοότητα, ελληνική και συριακή, θέλει να εκμεταλλευτεί τον ‘νόμο περί μετανοίας’", όπως έχουν κάνει δεκάδες τζιχαντιστές που συνεχίζουν να δραστηριοποιούνται στην Τουρκία.

Οι πηγές της τουρκικής εφημερίδας αναφέρουν ότι ο ύποπτος, ο οποίος προσήχθη και δικάστηκε με τη διαδικασία του επ’ αυτοφώρω, χωρίς να αναφέρεται το πότε έγινε αυτό, συνελήφθη στο Γκαζιαντέπ, αφού του ασκήθηκε δίωξη για το "αδίκημα της κοινοποίησης εμπιστευτικών πληροφοριών σχετικά με την ασφάλεια του κράτους και για πολιτική ή στρατιωτική κατασκοπεία".

"’Εν γνώσει τους, μετέφερα χρήματα σε μέλη του DAESH’, είπε. Ο Αμπάρα είπε ότι εργαζόταν στην Αθήνα μέχρι το 2014 και ότι το 2014 η γυναίκα του πήγε στη Συρία και εντάχθηκε στο DAESH", λέει η εφημερίδα και προσθέτει ότι ο Αμπάρα είπε πως πήγε στη Συρία για να τη φέρει πίσω στην Ελλάδα και κατά την επιστροφή του μεταφέρθηκε σε ένα δωμάτιο στο αεροδρόμιο Αθηνών από την Ελληνική Αστυνομία και ότι μια γυναίκα και ένας άντρας τους οποίους φέρεται να κατονόμασε ως "Κυριακή" και Νίκο", Έλληνες αξιωματικοί της Υπηρεσίας Πληροφοριών, μπήκαν στο δωμάτιο και του είπαν ότι από δω και πέρα θα εργάζεται για την ΕΥΠ. 

"Ο κατάσκοπος Αμπάρα είπε: ‘Οι ελληνικές υπηρεσίες πληροφοριών με ρώτησαν αν υπήρχαν πολλοί αστυνομικοί στα τουρκικά σύνορα, αν υπήρχαν κάμερες ασφαλείας, αν υπήρχαν σκυλιά που έψαχναν τις συνοριακές πύλες και μάλιστα μου έκαναν αυτή την ερώτηση σε όλες τις επόμενες μας συναντήσεις, προκειμένου να ενημερωθούν αναλυτικά για τα μέτρα που λαμβάνονται στη γραμμή ασφαλείας των συνόρων της Τουρκίας’", λέει η Sabah.

Η Sabah υποστηρίζει ότι, σύμφωνα με την κατάθεσή του, παραδέχτηκε ότι πήγε στην ελεγχόμενη από το Ισλαμικό Κράτος Ράκα 10 φορές για να επισκεφτεί τη σύζυγό του και ότι έκανε τις επισκέψεις αυτές εις γνώσιν της ΕΥΠ. Κατά τη διάρκεια των ταξιδιών του στην Τουρκία ο Αμπάρα διέμενε σε ξενοδοχεία στο Γκαζιαντέπ μεταξύ 2014 και 2022.

Μάλιστα, παρά το ότι υπάρχουν εκατοντάδες υποθέσεις ανθρώπων που μεταφέρουν χρήματα για λογαριασμό της Τουρκίας στο Ισλαμικό Κράτος, ο δημοσιογράφος του CNN Türk λέει ότι ο Αμπάρα "διασφάλιζε την παράδοση χρημάτων σε μέλη του DAESH και στο πλαίσιο αυτό, κατόπιν αιτήματος της συζύγου του, Ράντα, έστελνε χρήματα στο Μαρόκο, στη σύζυγο του μέλους του Daesh, Sheikh Yassin, ο οποίος δρούσε στη Ράκα. Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι ο ύποπτος διεξήγαγε έρευνα για τον Μπιλάλ Α., επιχειρηματία κάτοικο Ελλάδας, πρώην μέλος της Ένωσης Βιομηχάνων και Επιχειρηματιών Τροφίμων, που συνδέεται με την FETO/PDY, το 2020, μετά από αίτημα των Ελλήνων αξιωματικών της ΕΥΠ. Από την άλλη, 10 χιλιάδες ευρώ κατασχέθηκαν από τον Αμπάρα που συνελήφθη από την επιχείρηση της ΜΙΤ".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share