Ερντογάν: Ελπίζω ότι ο λαός της Ελλάδας θα δώσει δημοκρατικά το απαραίτητο μήνυμα στην κυβέρνησή του.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2022

Ερντογάν: Ελπίζω ότι ο λαός της Ελλάδας θα δώσει δημοκρατικά το απαραίτητο μήνυμα στην κυβέρνησή του..

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα ότι «κανείς δεν πρέπει να έχει καμία αμφιβολία» ότι η Άγκυρα «θα προστατεύσει τα δυτικά χερσαία, θαλάσσια και εναέρια σύνορα» της, «χωρίς να κάνει την παραμικρή παραχώρηση στα δικαιώματα της Τουρκίας στο Αιγαίο και κάνοντας πλήρη χρήση αυτών των δικαιωμάτων» που απορρέουν, όπως είπε, από διεθνείς συμφωνίες.
«Συνιστούμε στην ελληνική κυβέρνηση, η οποία προσπαθεί να εκφοβίσει –αντί να προσπαθήσει να επιλύσει τις μεταξύ μας συγκρούσεις με διάλογο και διαπραγμάτευση– να πάρει μαθήματα από τις εξελίξεις στην περιοχή μας και από τα γεγονότα που έγιναν πριν από έναν αιώνα», πρόσθεσε ο Ερντογάν στην ομιλία του στο Ινστιτούτο Πολέμου του Πανεπιστημίου Εθνικής Άμυνας.

Όπως υποστήριξε ο Ερντογάν, «είναι γεγονός ότι ο γείτονάς μας στο Αιγαίο δεν βρίσκεται σε θέση αντίστοιχη σε εμάς πολιτικά, οικονομικά και στρατιωτικά. Για το λόγο αυτό, η Ελλάδα έχει μια θέση όπως της αξίζει στους στρατηγικούς υπολογισμούς της Τουρκίας».

«Ελπίζω ότι ο λαός της Ελλάδας θα δώσει δημοκρατικά το απαραίτητο μήνυμα και το μάθημα στη κυβέρνησή του», συνέχισε, προειδοποιώντας ότι η ελληνική κυβέρνηση «θα κυνηγήσει περιπέτειες που θα καταλήξουν σε καταστροφή για αυτούς», πρόσθεσε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share