Κλείνει η μεγαλύτερη γέφυρα στη Β.Ελλάδα μετά από πληροφορίες για διεύρυνση των ρωγμών - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023

Κλείνει η μεγαλύτερη γέφυρα στη Β.Ελλάδα μετά από πληροφορίες για διεύρυνση των ρωγμών

Συναγερμός σήμανε στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας σχετικά με την κατάσταση ασφαλείας στη Γέφυρα των Σερβίων Κοζάνης. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα με απόφαση του Περιφερειάρχη να κλείσει η εν λόγω γέφυρα, καθώς υπήρξαν νεότερες πληροφορίες αναφορικά με την διεύρυνση ρωγμών.
 Την ίδια στιγμή καταβάλλονται προσπάθειες, ώστε να διαπιστωθεί το μέγεθος του προβλήματος.
Ειδικότερα, νωρίς το βράδυ της Πέμπτης και έπειτα από πληροφορίες που έλαβε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, αποχώρησε εκτάκτως από την συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, διότι έλαβε τις πρώτες καταγραφές που αποδείκνυαν την διεύρυνση των ρωγμών.

Σημειώνεται πως ανακοίνωσε στο περιφερειακό συμβούλιο ότι πρέπει να επιστρέψει στο γραφείο του, επειδή η κατάσταση είναι δύσκολη και ο ίδiος επιθυμεί μαζί με τους επιστήμονες να εξετάσει τα νέα δεδομένα σε νέα σύσκεψη, από την οποία επήλθε και το κλείσιμο της γέφυρας.

Το απόγευμα συνεδρίασαν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, υπηρεσιακοί παράγοντες και Δήμαρχοι, Κοζάνης, Σερβίων και Βελβεντού.

Τι αναφέρει η Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας
Σε σχετική ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας σημειώνει: «Η Περιφερειακή Αρχή, με μόνο μέλημα πάντοτε την ασφάλεια των πολιτών της, προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες αρμοδιότητάς της, ακολουθώντας τις υποδείξεις ειδικών επιστημόνων και των Υπηρεσιών της. Με αυτά τα κριτήρια, αποφασίστηκε και η ολική απαγόρευση κυκλοφορίας στην Υψηλή Γέφυρα Σερβίων, από το βράδυ της 16ης Μαρτίου. Όλοι εργαζόμαστε ασταμάτητα για την όσο το δυνατόν μικρότερη ταλαιπωρία των συμπολιτών μας και την ελαχιστοποίηση των οικονομικών συνεπειών για την περιοχή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share