Συνέντευξη Καραμανλή σε Ρωσικό πρακτορείο με μια σημαντική"αποκάλυψη"για Σκόπια. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2007

Συνέντευξη Καραμανλή σε Ρωσικό πρακτορείο με μια σημαντική"αποκάλυψη"για Σκόπια.

O Κ.Καραμανλης έδωσε σήμερα μια εφ΄όλης της ύλης συνέντευξη στο ρωσικό πρακτορείο ΙΤΑΡ-ΤΑΣΣ,εν όψει της επίσκεψής του στη Μόσχα,η οποία θα δημοσιευτεί και στο Ρωσόφωνο περιοδικό"Ελλάδα" μιλώντας για όλα τα μεγάλα θέματα.
Ερωτηθείς για το ζήτημα με την ΠΓΔΜ ο κ. Καραμανλής σημείωσε ότι «η ιστορία έχει γραφεί, δεν ξαναγράφεται, ούτε πλαστογραφείται. Τα εθνικά ζητήματα απαιτούν βαθιά συναίσθηση πολιτικής και εθνικής ευθύνης. Αυτή η κυβέρνηση έχει ορίσει μια ξεκάθαρη γραμμή στα εθνικά θέματα. Χωρίς λαϊκισμό και κομματικές σκοπιμότητες» και εξήγησε ότι «προτείναμε, ως χειρονομία καλής θέλησης και έμπρακτης απόδειξης συμβιβαστικού πνεύματος, την υιοθέτηση από πλευράς Σκοπίων (σ.σ. για πρώτη φορά ανακοινώνεται δημόσια απ΄τον ίδιο τον πρωθυπουργό)μιας σύνθετης ονομασίας που θα θέσει τέλος στην επιχειρούμενη σύγχυση γύρω από τον γεωγραφικό και ιστορικό όρο «Μακεδονία» και θα βάλει τα θεμέλια μιας νέας εποχής στις σχέσεις μας με τη χώρα αυτή - καλύψαμε τη μισή απόσταση και αναμένουμε, στο μέσον της γέφυρας, την άλλη πλευρά να μας συναντήσει». (σ.σ. το Greece-Salonika από τις 29/10 έχει αποκαλύψει πως όρος αυτός είναι το "Νέα Μακεδονία" http://greece-salonika.blogspot.com/2007/10/n.html )
Μιλώντας για το Κόσοβο ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι «η Ελλάδα πιστεύει πως θα πρέπει να αναζητηθεί η ευρύτερη δυνατή διεθνής νομιμοποίηση και ως μέλος της Ε.Ε δίνει ιδιαίτερη σημασία στο να υπάρξει ενιαία ευρωπαϊκή στάση στο κατ' εξοχήν ευρωπαϊκό αυτό ζήτημα". Υπογράμμισέ, δε, ότι "η υιοθέτηση μιας απόφασης κοινά αποδεκτής από τις δύο πλευρές θα ήταν ιδιαίτερα επωφελής για την εμπέδωση της σταθερότητας και θα καθιστούσε πιο εφικτή την εφαρμογή της».
Σε ό,τι αφορά την απόφαση για προμήθεια ρωσικών τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού ο πρωθυπουργός τόνισε ότι "γνώμονας της εξωτερικής πολιτικής μας, αλλά και της εθνικής μας πολιτικής ασφάλειας είναι η διατήρηση της ειρήνης και της διεθνούς σταθερότητας, με πρώτη προτεραιότητα τα Βαλκάνια και την Ανατολική Μεσόγειο" και αναφέρθηκε στην "ανάγκη της διαρκούς ενίσχυσης των ενόπλων μας δυνάμεων, ώστε να εμπεδώνουν την αίσθηση της ασφάλειας στο κοινωνικό σύνολο και να λειτουργούν επιτυχώς, σύμφωνα με τις απαιτήσεις του σύνθετου γεωπολιτικού περιβάλλοντος'', καθώς και στην "εποικοδομητική συνεργασία" μεταξύ των δύο χωρών, η οποία "ενισχύεται σταθερά, με όλες τις προοπτικές διεύρυνσής της, μεταξύ των οποίων και της συμπαραγωγής οπλικών συστημάτων, συμβάλλοντας έτσι στην αναπτυξιακή προοπτική της Ελλάδας και της Ρωσίας".




πηγή"ΑΠΕ"
Bookmark and Share