Τουρκία-Σκόπια συμμαχίες..και αερομαχίες! - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2007

Τουρκία-Σκόπια συμμαχίες..και αερομαχίες!

O πρωθυπουργός της Τουρκίας-και κουμπάρος του Κ.Καραμανλή-Ταγίπ Ερντογάν, απαντώντας σε ερώτηση σχετική με την ονομασία των Σκοπίων, μετά από συνάντηση που είχε στην Άγκυρα με τον ομόλογό του της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι απάντησε..
"Το να διατυπώνει κάποιος ένα τέτοιο αίτημα δεν είναι σωστό, όπως, επίσης, και το να ζητήσουμε από τη "Μακεδονία" να αλλάξει το όνομά της, δίνοντας την υπόσχεση ότι στη συνέχεια θα υποστηρίξουμε το αίτημα για ένταξή της στο ΝΑΤΟ. Θεωρώ την προσέγγισή αυτή λανθασμένη και άσχημη. Η "Μακεδονία" έχει διακηρύξει την ανεξαρτησία της και το όνομά της το έχει επιλέξει το ίδιο το έθνος της. Κάθε χώρα που έχει αναγνωρίσει τη χώρα αυτή ως "Μακεδονία", πρέπει να δείξει σεβασμό σε αυτήν".
Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων,εμφανώς ικανοποιημένος,ανταπάντησε πως
"Υπάρχουν μεγάλες δυνατότητες εμβάθυνσης της οικονομικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χώρών μας. Απευθύνω πρόσκληση στους Τούρκους επιχειρηματίες να επενδύσουν στη Μακεδονία. Είναι πάντοτε καλοδεχούμενοι στη χώρα μας‘" ..
*Σήμερα επίσης,την ίδια ώρα που γινόταν οι παραπάνω δηλώσεις-σύμφωνα με πληροφορίες απ΄το ΓΕΑ- είχαμε σκληρές αερομαχίες πάνω απ΄τους Φούρνους της Ικαρίας καθώς 2 Τουρκικά αεροσκάφη τα οποία συμμετείχαν σε άσκηση και πραγματοποιούσαν υπερπτήσεις πάνω απ΄το Ελληνικό νησί αρνήθηκαν να αποχωρήσουν απ΄το Ελληνικό FIR..
Ελληνικά F-16 απ΄τη βάση της Αγχιάλου έσπευσαν στην περιοχή και αναχαίτησαν μετά από σκληρές αερομαχίες μισής ώρας (!) τα αντίστοιχα Τουρκικά..

5 σχόλια:

  1. ΟΤΑΝ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ.ΠΑΝΩ ΑΠ ΤΟ ΛΕΥΚΟ ΠΥΡΓΟ ΘΑ ΠΕΤΑΝΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. o neo-othomanismos antepetithetai. katse na hsuxasoun kai oi kourdoi na deis paixnidi pou tha kanoun sta Balkania.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. oi tourkoi apeiloun perissotero otan apeilountai.kai ayth thn epoxh apeiloyntai amesa ap'toys koyrdoys.thelei prosoxh auth h periodos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι Τούρκοι, είτε απειλούνται είτε όχι, κάνουν επίδειξη δυνάμεως στην ψοφοδεή Ελλάδα, διότι αυτό τους το επιτρέψαμε ΕΜΕΙΣ. Δεν φταίει ο Σημίτης, ή ο κάθε Σημίτης, διότι τον Ιανουάριο του 1996 υπέστειλε την Σημαία μας στα Ίμια και τον Σεπτέμβριο του ίδιου χρόνου ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ τον ψήφισε ξανά για πρωθυπουργό.
    Οι Τούρκοι επιδιώκουν μοιρασιά του Αιγαίου και συγκυβέρνηση στην Θράκη. Αν η ελληνική κυβέρνηση που κυβερνά με ψήφο του ελληνικού λαού δεν ήθελε να συμβούν στην τελεταία τα όσα συνέβησαν κατά την επίσκεψη Μπαμπατζάν, απλώς δεν θα την είχε επιτρέψει, ή μετά τα συμβάντα θα είχε διαμαρτυρηθεί. Είδατε τίποτε τέτοιο;
    Οι Αλβανοί αποβλέπουν στην Τσαμουριά και η ελληνική κυβέρνηση που κυβερνά με ψήφο του ελληνικού λαού νομιμοποιεί όσους περισσότερους Αλβανούς λαθρομετανάστες μπορεί, για να εξασφαλίσει φθηνότερα εργατικά, ασχέτως του ότι σε λίγα χρόνια θα αποτελούν de facto εθνική μειοψηφία στην χώρα μας (ήδη έχουν ζητήσει να αναγνωρισθούν σαν τέτοια, αφού υπερβαίνουν το 10% του πληθυσμού της χώρας). Άλλωστε, η δεύτερη γενιά θα έχει οπωσδήποτε πολιτικά δικαιώματα.
    Τέλος, οι Σκοπιανοί αποβλέπουν στην "Μακεδονία του Αιγαίου" κι εμείς τους γλείφουμε.

    Πόσο καιρό λέτε ακόμη να κρατήσει η Ελλάδα; 20, 30 χρόνια; Το πολύ-πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Bookmark and Share