Έλληνας επικεφαλής στη νεολαία του κόμματος Ερντογάν στην Τουρκία! - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2008

Έλληνας επικεφαλής στη νεολαία του κόμματος Ερντογάν στην Τουρκία!

Ως μήνυμα με πολλαπλούς αποδέκτες ερμηνεύεται η κίνηση του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να διορίσει επικεφαλής της νεολαίας του κόμματός του στην Τένεδο ένα νεαρό ελληνορθόδοξο, τον 26χρονο Κώστα Σάλτο!
Το κυβερνών κόμμα ΑΚΡ, όπως εκτιμούν κύκλοι του υπουργείου Εξωτερικών, θέλει με την πρωτοβουλία αυτή του κ. Ερντογάν να διασκεδάσει τις εντυπώσεις ότι έχει κρυφή ισλαμική ατζέντα και να δείξει ότι σέβεται τις μειονότητες. Η Τένεδος, με 2.500 κατοίκους, έχει μια ομογενειακή κοινότητα που αριθμεί μερικές δεκάδες ανθρώπους, πρόεδρος της οποίας είναι ο κ. Συμεών Σάλτος, πατέρας του Κώστα.
Η πορεία του Κώστα Σάλτου στο Κόμμα της Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης ξεκίνησε πριν από 5 χρόνια. Από νωρίς ξεχώρισε για τις ικανότητές του, με αποτέλεσμα ο πρόεδρος του τοπικού γραφείου του κυβερνώντος κόμματος κ. Σαλίχ Γκιουνέρ να του αναθέσει καθήκοντα αντιπροέδρου.
Παρ’ όλα αυτά, η ζωή του κυλούσε σε απλούς καθημερινούς ρυθμούς, όπως παλιά. Το Μάρτιο του 2006 όμως ήταν η πρώτη φορά που ο κ. Ερντογάν επισκεπτόταν την Τένεδο και είχε καθίσει δίπλα του, σε μια από τις επίσημες τελετές της νήσου.
Ο Κώστας ,ρώτησε τον πρωθυπουργό αν μπορεί να διευκολύνει την οικογένειά του στην επίπονη διαδικασία αγοράς ακινήτου. Παρότι δεν απαγορεύεται, η διαδικασία είναι χρονοβόρα. «Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα ο πρωθυπουργός άλλαξε το σχετικό νόμο για τους Ρωμιούς», δηλώσε σε δημοσιογράφους και προσθέτει ότι «τώρα πλέον μάς εξυπηρετεί το κτηματολόγιο»..

9 σχόλια:

  1. ΣΑΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΑΛΑ ΠΟΥ ΕΒΑΛΕ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΓΙΑ ΥΠΕΡΝΟΜΑΡΧΗ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΑΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΑΛΑ ΠΟΥ ΕΒΑΛΕ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΓΙΑ ΥΠΕΡΝΟΜΑΡΧΗ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όντως καλή κίνηση.

    Δεν έχει όμως καμμία σχέση με την υποψήφια υπερνομάρχη του ΠΑΣΟΚ στη Θράκη, καθότι αυτή με δηλώσεις της εξυπηρετούσε τα τουρκικα εθνικά συμφέροντα και όχι τα ελληνικά!

    Σίγουρα δεν ισχύει το ίδιο και για τον κ. Σάλτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η ρίζα της συμφοράς βρίσκεται στην εξάρτηση της Πατρίδας μας. Τα επτά μεσαιωνικά χρόνια που πέρασαν με τη στυγνή στρατιωτική δικτατορία και η τραγωδία της Κύπρου δεν αποτελούν παρά μια ιδιαίτερα σκληρή έκφραση της εξάρτησης της Ελλάδας από το ιμπεριαλιστικό κατεστημένο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.

    Μεταβλήθηκε η Ελλάδα σε προχωρημένο πυρηνικό φυλάκιο του Πενταγώνου, για να εξυπηρετηθούν πιο αποτελεσματικά τα στρατιωτικά και οικονομικά συμφέροντα των μεγάλων μονοπωλίων.

    Διαβρώθηκε ο κρατικός μηχανισμός, οι ένοπλες δυνάμεις, τα κόμματα, ο συνδικαλισμός, η πολιτική ηγεσία του τόπου έτσι, ώστε να καταστεί δυνατή η επιβολή ξενοκίνητης στρατιωτικής δικτατορίας, όταν αυτό κρίθηκε πως συνέφερε την Ουάσιγκτον.

    Επιβλήθηκε η στρατιωτική δικτατορία για να ανακοπεί η πορεία του Λαού μας προς την λαϊκή κυριαρχία και την εθνική ανεξαρτησία. Προκλήθηκε το πραξικόπημα κατά του Μακαρίου και ακολούθησε η βάναυση τουρκική εισβολή στην Κύπρο, για να διχοτομηθεί η μεγαλόνησος και να αποτελέσει τελικά ένα νέο στρατιωτικό ορμητήριο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην ανατολική Μεσόγειο.

    Μεταβλήθηκε η πατρίδα μας σε ξέφραγο αμπέλι, για να διαβρωθεί η οικονομία μας από τις πολυεθνικές επιχειρήσεις των ΗΠΑ και της Δύσης, με τη συνεργασία πάντα του ντόπιου μεταπρατικού κεφαλαίου.

    Για να μαραθεί η ελληνική ύπαιθρος, για να μην αποδίδει ο ιδρώτας του αγρότη, για να συνεχιστεί η μετανάστευση, η προσφορά φτηνής εργασίας στην πρωτεύουσα, μα και στην ξενιτιά, την Ευρώπη, την Αυστραλία, τον Καναδά.

    Η πορεία προς την υποτέλεια, την υπονόμευση των εθνικών μας συμφερόντων, τη διάβρωση της λαϊκής κυριαρχίας, τον οικονομικό μαρασμό και την εκμετάλλευση του Έλληνα εργαζόμενου πρέπει να ανακοπεί. Αντίθετα πρέπει να προχωρήσουμε με θάρρος και αποφασιστικότητα στη θεμελίωση μιας νέας Ελλάδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΡΕ ΦΙΛΕ 5 28 ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙΣ? ΟΧΙ ΑΥΤΑ ΕΔΩ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. GIA PATE MIA BOLTA KAI STO LIMANI THS THESSALONIKHS.

    EKEI NA DEITE XILIADES TONOYS LIPASMATON PARKARISMENOYS STO LIMANI, NA PEFTOYN STH THALASSA.

    DYO ERGOSTASIA LIPASMATON YPARXOYN STO LIMANI THS THESSALONIKIS, XORIS ADEIA LEITOYRGIAS

    RIXNOYN TONOYS LIPASMATON STH THALASSA KAI OI "PERIBALLONTOLOGOI" KAI OI DIAFOROI EYSAIS8HTOI, KOYMOYNTAI

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΤΩΡΑ ΣΩΘΗΚΑΜΕ ΕΓΙΝΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. MPRABO KAI PALI MPRAVO EINAI ENA BIMA KALO PROS TIN TOURKIA
    KAI SIYXARITIS STO PALIKARI POU EKLEXTIKE MAKARI NA MOU DOTHEI I EUKEREIA NA PAO STIN TENEDO

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Bookmark and Share