Πρόστιμο 300.000 € για περιβαλλοντικές παραβάσεις.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2008

Πρόστιμο 300.000 € για περιβαλλοντικές παραβάσεις..

Πρόστιμο ύψους 330.000 ευρώ επιβλήθηκε στην εταιρεία Φωσφορικών Λιπασμάτων Καβάλας από τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Γιώργο Σουφλιά. Το πρόστιμο επιβάλλεται μετά από ελέγχους των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος στο εργοστασιακό συγκρότημα της εταιρείας στη Νέα Καρβάλη του Νομού Καβάλας, οι οποίοι διαπίστωσαν περιβαλλοντικές παραβάσεις.
Ο σχετικός φάκελος διαβιβάζεται και στον εισαγγελέα.
Η χημική βιομηχανία βρίσκεται πολύ κοντά στον οικισμό της Νέας Καρβάλης, ενώ συχνά οι διαρροές αερίων γίνονται αισθητές σε πολλές γειτονιές της Καβάλας.Το περιστατικό που ξεχείλισε το ποτήρι και προκάλεσε την επέμβαση των επιθεωρητών,αν και αποπειράθηκαν κάποιο υπεύθυνοι να το "κουκουλώσουν", συνέβει τον περασμένο Νοέμβριο,όπως μπορείτε να δείτε και στο δημοσίευμα του Greece-Salonika ( 23/11/2007):
"Διαρροή νιτρικών στην ατμόσφαιρα από τη ΒΦΛ Καβάλας!
Η Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων και διεύθυνση Περιβάλλοντος της νομαρχίας Καβάλας ε
πιχειρούν να υποβαθμίσουν την προχθεσινή διαρροή νιτρικών αερίων, που προκάλεσε πανικό στην περιοχή..Η λειτουργία της μονάδας νιτρικού οξέος διακόπηκε. Η χημική βιομηχανία βρίσκεται πολύ κοντά στον οικισμό της Νέας Καρβάλης, ενώ συχνά οι διαρροές αερίων γίνονται αισθητές σε πολλές γειτονιές της Καβάλας.Ο διευθυντής του εργοστασίου Ν. Σίμογλου υποστηρίζει ότι η "επιβάρυνση του περιβάλλοντος ήταν ανάλογη μιας μέρας με μεγάλη κίνηση στην Εγνατία οδό(!). Πρόκειται, για διαρροή ενός νέφους με υψηλή θερμοκρασία, που ανέβηκε αμέσως ψηλά και ακολούθως διαλύθηκε.. Μάλιστα, εξαιτίας του βροχερού καιρού, οι ενδείξεις ήταν σαφώς χαμηλότερες από αυτές άλλων ημερών"..Πάντως το ατύχημα στη μονάδα νιτρικών συνέβη σε μια περίοδο ιδιαίτερα δύσκολη για τη βιομηχανία. Το πρόγραμμα εξυγίανσης αναβάλλεται από μήνα σε μήνα και από τρίμηνο σε τρίμηνο, τα κονδύλια για τη λειτουργία του είναι λιγοστά και είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν αρκούν για τη σωστή λειτουργία μιας χημικής βιομηχανίας."

5 σχόλια:

  1. Η ρίζα της συμφοράς βρίσκεται στην εξάρτηση της Πατρίδας μας. Τα επτά μεσαιωνικά χρόνια που πέρασαν με τη στυγνή στρατιωτική δικτατορία και η τραγωδία της Κύπρου δεν αποτελούν παρά μια ιδιαίτερα σκληρή έκφραση της εξάρτησης της Ελλάδας από το ιμπεριαλιστικό κατεστημένο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.

    Μεταβλήθηκε η Ελλάδα σε προχωρημένο πυρηνικό φυλάκιο του Πενταγώνου, για να εξυπηρετηθούν πιο αποτελεσματικά τα στρατιωτικά και οικονομικά συμφέροντα των μεγάλων μονοπωλίων.

    Διαβρώθηκε ο κρατικός μηχανισμός, οι ένοπλες δυνάμεις, τα κόμματα, ο συνδικαλισμός, η πολιτική ηγεσία του τόπου έτσι, ώστε να καταστεί δυνατή η επιβολή ξενοκίνητης στρατιωτικής δικτατορίας, όταν αυτό κρίθηκε πως συνέφερε την Ουάσιγκτον.

    Επιβλήθηκε η στρατιωτική δικτατορία για να ανακοπεί η πορεία του Λαού μας προς την λαϊκή κυριαρχία και την εθνική ανεξαρτησία. Προκλήθηκε το πραξικόπημα κατά του Μακαρίου και ακολούθησε η βάναυση τουρκική εισβολή στην Κύπρο, για να διχοτομηθεί η μεγαλόνησος και να αποτελέσει τελικά ένα νέο στρατιωτικό ορμητήριο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην ανατολική Μεσόγειο.

    Μεταβλήθηκε η πατρίδα μας σε ξέφραγο αμπέλι, για να διαβρωθεί η οικονομία μας από τις πολυεθνικές επιχειρήσεις των ΗΠΑ και της Δύσης, με τη συνεργασία πάντα του ντόπιου μεταπρατικού κεφαλαίου.

    Για να μαραθεί η ελληνική ύπαιθρος, για να μην αποδίδει ο ιδρώτας του αγρότη, για να συνεχιστεί η μετανάστευση, η προσφορά φτηνής εργασίας στην πρωτεύουσα, μα και στην ξενιτιά, την Ευρώπη, την Αυστραλία, τον Καναδά.

    Η πορεία προς την υποτέλεια, την υπονόμευση των εθνικών μας συμφερόντων, τη διάβρωση της λαϊκής κυριαρχίας, τον οικονομικό μαρασμό και την εκμετάλλευση του Έλληνα εργαζόμενου πρέπει να ανακοπεί. Αντίθετα πρέπει να προχωρήσουμε με θάρρος και αποφασιστικότητα στη θεμελίωση μιας νέας Ελλάδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. O souflias opws panta otan yparxei krish eksafanizetai.pou einai o souflias,oeo???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. GIA PATE MIA BOLTA KAI STO LIMANI THS THESSALONIKHS.

    EKEI NA DEITE XILIADES TONOYS LIPASMATON PARKARISMENOYS STO LIMANI, NA PEFTOYN STH THALASSA.

    DYO ERGOSTASIA LIPASMATON YPARXOYN STO LIMANI THS THESSALONIKIS, XORIS ADEIA LEITOYRGIAS

    RIXNOYN TONOYS LIPASMATON STH THALASSA KAI OI "PERIBALLONTOLOGOI" KAI OI DIAFOROI EYSAIS8HTOI, KOYMOYNTAI

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αφού όλοι τα αρπάζουν από παντού...Ας τα αρπάξουμε και εμείς!!!

    Ρίξτε μια ματιά φίλοι μου, αξίζει…Γιατί στις δύσκολες εποχές που ζούμε λεφτά δύσκολα βγάζεις με παραδοσιακούς τρόπους!!!

    Για στοίχημα με μεγάλα κέρδη ρίξτε μια ματιά σε αυτό το blog!!!

    otherbet.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Bookmark and Share