Eισαγγελική παρέμβαση για τον "άγνωστο"που χτίζει πάνω στο αρχαίο τείχος της πόλης.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2008

Eισαγγελική παρέμβαση για τον "άγνωστο"που χτίζει πάνω στο αρχαίο τείχος της πόλης..

Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση διετάχθη χθες από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης κ. Βασίλη Φλωρίδη έπειτα από καταγγελίες πολιτών για την ανέγερση οικοδομής σε οικόπεδο απ’ όπου διέρχεται τμήμα των τειχών της αρχαίας πόλης. Ο χώρος, όπου αποκαλύφθηκαν τα κατάλοιπα του τείχους, βρίσκεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (Τσιμισκή & Φιλ. Εταιρείας), αλλά παρέμενε ανεκμετάλλευτος επί δεκαετίες. Στα τέλη της δεκαετίας του ’90 είχε δοθεί έγκριση για την ανέγερση οικοδομής και μόλις πρόσφατα το ΚΑΣ έδωσε το «πράσινο φως» για την έναρξη των εργασιών. Η απόφαση για την ανέγερση πάντως εξεδόθη το 1998 επί υπουργίας Ευ. Βενιζέλου και με την πρϋπόθεση ότι θα διατηρηθούν τα κατάλοιπα του τείχους. Στην καταγγελτική αναφορά προς τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών προέβησαν χθες ο καθηγητής του πανεπιστημίου Μακεδονίας κ. Γιώργος Πιπερόπουλος και η τέως νομαρχιακή σύμβουλος και υποψήφια νομάρχης του ΠΑΣΟΚ κ. Βούλα Πατουλίδου.
Πληροφορίες του Greece-Salonika πάντως μιλάνε για κτίριο που θα ανεγερθεί με πιστώσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος καθώς το οικόπεδο,σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες,έχει περιέλθει στην ιδιοκτησία της.Αναμένουμε το πόρισμα της επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης του Εισαγγελέα και θα επανέλθουμε..
Να σημειώσουμε πως το εν λόγω οικόπεδο βρίσκεται ακριβώς πίσω απ'την έδρα της πολεοδομίας Θεσσαλονίκης..
Bookmark and Share