Η "Μεγάλη Αλβανία" ξεκίνησε.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 29 Φεβρουαρίου 2008

Η "Μεγάλη Αλβανία" ξεκίνησε..

Του κ.Γιώργου Δελαστίκ



"H προώθηση από τις ΗΠΑ της πολιτικής «όποια μειονότητα θέλει και μπορεί, παίρνει τα εδάφη της και αποσχίζεται από τη χώρα όπου ζει» ενθαρρύνει τους αλβανικούς πληθυσμούς που ζουν σε κάποιους θυλάκους της νότιας Σερβίας και του Μαυροβουνίου να αναπτύσσουν παρόμοια αιτήματα αυτονομίας και ανεξαρτητοποίησης. «Παράπλευρη απώλεια» για την Ελλάδα αυτής της κατάστασης είναι η κλιμάκωση και μεγαλύτερη προβολή του αλβανικού αιτήματος διευρυνόμενων κύκλων για επέκταση της Αλβανίας και στην Τσαμουριά - δηλαδή ελληνικά εδάφη της Ηπείρου.
Πρόκειται περί του απόλυτου πολιτικού παραλογισμού: Αντί, βάσει της αρχής που εφάρμοσαν οι ΗΠΑ και η ΕΕ στο Κόσοβο, να απαιτεί η Ελλάδα την προσάρτηση των εδαφών που κατοικεί η ελληνική μειονότητα στην Αλβανία και να θέτει εκ νέου το Βορειοηπειρωτικό στο νέο διεθνές πλαίσιο του 21ου αιώνα, φτάσαμε στο σημείο να διεκδικεί η Αλβανία εδάφη που πριν από εβδομήντα χρόνια κατοικούσαν μειονοτικοί Αλβανοί που εξεδιώχθησαν επειδή συνεργάστηκαν με τους ναζί! Εκεί οδηγούν τα Βαλκάνια οι Αμερικανοί και οι Ευρωπαίοι με την πολιτική τους...
Καθώς όμως οι Αλβανοί αποτελούν τον πιο φιλοαμερικανικό λαό των Βαλκανίων, πράγμα που αποτελεί εγγύηση ότι η Αλβανία συνιστά στρατηγικό σύμμαχο των ΗΠΑ όχι μόνο για το παρόν αλλά και για το ορατό μέλλον, η Ουάσιγκτον έχει κάθε λόγο να στηρίζει όλες τις επεκτατικές βλέψεις των Τιράνων. Οσο μεγαλύτερη είναι η «Μεγάλη Αλβανία» τόσο καλύτερα για την πολιτική των ΗΠΑ! Οπως είναι ευνόητο, αυτή η στρατηγική συμμαχία με τις ΗΠΑ καθιστά τα Τίρανα άκρως επιθετικά στην επιδίωξη του στόχου της «Μεγάλης Αλβανίας».
Τον Μάιο του 2001, ενώ μαίνονταν οι συγκρούσεις Αλβανών - Σλάβων στην ΠΓΔΜ, ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης της Αλβανίας Αρμπέν Ιμάμη, ο οποίος ήταν και προσωπικός φίλος του Κώστα Μητσοτάκη, δήλωσε ότι το κόμμα του «από εδώ και στο εξής θα αφοσιωθεί στην προσπάθεια να προχωρήσει η αναπόφευκτη και ειρηνική ένωση του Κοσόβου με την Αλβανία».
Με πιο διπλωματικό τρόπο επανέφερε τη συζήτηση περί Μεγάλης Αλβανίας το 2006 και ο υπουργός Εξωτερικών των Τιράνων Μπεσνίκ Μουσταφά. «Αν το Κόσοβο διαιρεθεί, εμείς δεν εγγυόμαστε πλέον την ακεραιότητα των συνόρων του με την Αλβανία, ούτε τα σύνορα με το αλβανικό τμήμα της Μακεδονίας» είχε δηλώσει, προκαλώντας άρθρο της γαλλικής «Μοντ Ντιπλοματίκ» με τίτλο «Επικίνδυνα όνειρα μιας "Μεγάλης Αλβανίας"».
Τα Σκόπια, τα οποία αντιμετωπίζουν υπαρξιακό πρόβλημα και κινδυνεύουν άμεσα με διαμελισμό από τις εξελίξεις αυτές, διαμαρτύρονται εντονότατα με κάθε ευκαιρία. Η διεθνής κοινότητα «επέτρεψε στους τρομοκράτες να αναλάβουν δράση στο Κόσοβο, στη Νότια Σερβία και στη Μακεδονία, με μοναδικό στόχο τη δημιουργία μιας Μεγάλης Αλβανίας», κατήγγειλε έξω φρενών τον Αύγουστο του 2001 ο τότε πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Λιούπτσο Γκεοργκίεφσκι, καθώς η χώρα του είχε φτάσει στο χείλος του γκρεμού λόγω των συγκρούσεων Σλάβων και Αλβανών που είχαν προκαλέσει εκατοντάδες νεκρούς.
Η σημερινή ηγεσία των Σκοπίων, τα αποκαλούμενα «Σλαβοαμερικανάκια», μπορεί να παριστάνει την αδιάλλακτη απέναντι στην Ελλάδα για το όνομα, αλλά σίγουρα η χώρα αισθάνεται αποπνικτική την αλβανική απειλή.
Η ενσωμάτωση του Κοσόβου αποτελεί τεράστιο βήμα για την υλοποίηση του σχεδίου της Μεγάλης Αλβανίας. Η έκταση της Αλβανίας είναι 28.748 τ. χλμ. και ο πληθυσμός της γύρω στα 3.500.000 άτομα. Το Κόσοβο έχει έκταση 10.887 τ. χλμ. -δηλαδή το 40% του εδάφους της Αλβανίας- και πληθυσμό 1.800.000 Αλβανών. Οι αριθμοί αυτοί σημαίνουν ότι μια απορρόφηση του Κοσόβου θα σημάνει την αύξηση του πληθυσμού της Αλβανίας κατά 50% και της έκτασής της κατά 40%! Αν σε αυτούς προστεθούν και άλλες 500.000 Αλβανοί που ζουν στην ΠΓΔΜ, τότε οι Αλβανοί θα είναι ίσοι σχεδόν με τους Βούλγαρους και κάτι λιγότεροι από τους Σέρβους, περισσότεροι από τους Κροάτες και πάει λέγοντας!"



Απ΄το χθεσινό "Έθνος".

11 σχόλια:

  1. PARA POLY KALO ARTHRO.
    AYTOS O DELASTIK DEN PAIZETAI STIS ANALYSEIS TOY

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. PARA POLY KALO ARTHRO.
    AYTOS O DELASTIK DEN PAIZETAI STIS ANALYSEIS TOY

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στην πραγματικότητα, όπως ο ίδιος ο εθνικός μας ιστορικός Κων/νος Παπαρρηγόπουλος επισημαίνει σε υπηρεσιακή έκθεσή του το 1885, ολόκληρη η σημερινή ΠΓΔΜ περιλαμβάνεται στα όρια της αρχαίας Μακεδονίας (επί Φιλίππου). Η πολυδιαφημισμένη διάκριση της μείζονος Μακεδονίας σε «γεωγραφική» και «ιστορική» δεν είναι αντίθετα παρά ένα τέχνασμα του τότε ελληνικού υπ.Εξ., με σκοπό την αυθαίρετη ταύτιση της Μακεδονίας με «το μέρος εκείνο της χώρας ταύτης εις το οποίον ο Ελληνισμός δύναται να παρασταθή επικρατών».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η επιστολή του Μίκη για όλους τους Έλληνες


    Τέλος στην προδοσία και στην ασχήμια. Ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα των αμερικανικών εκλογών, δηλαδή ανεξάρτητα από το ποιος θα είναι ο μελλοντικός πρόεδρος, η κολοσσιαία πολεμική μηχανή έχει ήδη μπει μπροστά με στόχο την εξόντωση όλων όσων θεωρεί εχθρούς της ακόμα και αυτών όπως η Ελλάδα που δεν υπακούνε τυφλά της εντολές της. Ιράν, Κορέα, Αραβικός κόσμος νέοι υποτελείς και φυσικά άμεσα η Ρωσία και στο βάθος η Κίνα. Μετά θα έρθει η σειρά των "ατάκτων" της Νότιας Αμερικής, ένας νέος θανάσιμος κίνδυνος πολυπρόσωπος, πολυπλόκαμος σαν χταπόδι κάνει αργά αλλά σταθερά την εμφάνισή του στο προσκήνιο της παγκόσμιας ιστορίας.

    Σημερινός στόχος είναι τα Βαλκάνια, με κύριο σύμμαχο την "Μεγάλη Αλβανία" ξεκινώντας από το Κόσοβο με συνεργάτες τους υπεύθυνους για μαζικές δολοφονίες UCK.

    Και σα να μην έφταναν όλα αυτά, γεγονός πρωτοφανές για την χώρα μας, μερικοί "επιστήμονες" επέλεξαν το αμφιθέατρο του Παντείου Πανεπιστημίου για να αναπτύξουν δημόσια την υποστήριξή τους σε ένα βασικό αίτημα της "Μεγάλης Αλβανίας" την κατάκτηση της Ηπείρου έως την Πρέβεζα με την δικαιολογία ότι ανήκει στην Αλβανική Τσαμουριά απ' όπου τους έδιωξαν με εγκληματικές πράξεις οι Έλληνες. Ασφαλώς πρόκειται για οργανωμένη προβοκάτσια των ΗΠΑ ώστε να μελετηθούν οι δικές μας αντιδράσεις και να προπαρασκευαστεί ψυχολογικά η εδαφική επέκταση της Αλβανίας μετά το Κόσοβο και σε ένα μεγάλο τμήμα των αλβανόφωνων περιοχών των Σκοπίων και ακολούθως και σε δικά μας εδάφη. Από την άλλη μεριά η σύμπλευση της Τουρκίας με τις ΗΠΑ στο Κόσοβο που έσπευσε πρώτη αυτή να το αναγνωρίσει προετοιμάζει το έδαφος για πονηρά σχέδια σε βάρος της χώρας μας, με βάση όχι μόνο το Αιγαίο και την Κύπρο αλλά και την Μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη που ακολουθώντας το παράδειγμα του Κοσόβου μπορεί να διεκδικήσει τη δική της ανεξαρτησία. Η ηγεσία των Σκοπίων φαίνεται να γνωρίζει από πρώτο χέρι τα σχέδια των ΗΠΑ και γι' αυτό δείχνει αυτή την αλαζονική αδιαλλαξία. Και πράγματι σε αυτή τη φάση συμπορεύονται με την πολιτική που εκθέσαμε. Όμως, τι θα κάνουν όταν ξεκινήσει η επόμενη φάση της φιλοαλβανικής τακτικής οπότε το κρατίδιό τους θα κοπεί στη μέση. Γιατί θα πρέπει να γνωρίζουν τόσο αυτοί όσο και οι ΗΠΑ ότι μπορούν να αυτοαποκαλούνται Μακεδόνες όμως φυλετικά είναι Σλάβοι και ως εκ τούτου κατατάσσονται ουσιαστικά στη χωρία των εχθρών των ΗΠΑ μαζί με τη Ρωσία τη Σερβία αλλά και την Βουλγαρία που και αυτή δεν πρέπει να έχει αυταπάτες. Έτσι γυρίζοντας σε 'μας τους Έλληνες θα πρέπει να δούμε ότι η κατάσταση όντως εξελίσσεται όπως εξελίσσεται είναι παραπάνω από τραγική.

    Δεδομένου ότι οι Αμερικανοί δεν πείθονται πια από τις όσες υποκλίσεις και αν κάνουν απέναντί τους οι ποικιλόμορφες αμερικανόφιλες ηγεσίες και αυτό γιατί φοβούνται και μισούν το λαό μας για τον οποίο είναι βέβαιοι ότι στη μεγάλη του πλειοψηφία απορρίπτει τα φιλοπόλεμα σχέδιά τους και γι' αυτό θέλει να μας τιμωρήσει με κάθε τρόπο. Εκτός και αν αποφασίσουμε όλοι μαζί να γονατίσουμε και να φιλήσουμε τα πόδια τους κάνοντας όρκους ότι από εδώ και στο εξής θα ήμαστε καλά παιδιά και πειθήνια όργανα στην όποια πολιτική τους, όμως αφού το παιχνίδι είναι έτσι και αλλιώς για εμάς χαμένο τότε ας πέσουμε με το κεφάλι ψηλά.

    Ας μην περιμένουμε βοήθεια από πουθενά ούτε έχουμε συμμάχους. Είμαστε εμείς και εμείς.

    Ας προσπαθήσουμε λοιπόν να είμαστε τουλάχιστον ωραίοι, περήφανοι και γιατί όχι χαρούμενοι αφού θα έχουμε πάρει τη μεγάλη απόφαση να γίνουμε όλοι μας μια γροθιά ενωμένοι μπροστά στην προδοσία και την ασχήμια που χτυπάει την πόρτα μας, γιατί είναι προδοσία η αναγνώριση του Κοσόβου χωρίς την έγκριση της Διεθνούς Κοινότητας του ΟΗΕ δηλαδή μιας επαρχίας που από αιώνες αποτελεί τμήμα της Σερβίας, και τι θα νοιώθαμε εμείς αν μεθαύριο έπαιρναν με το έτσι θέλω την μισή Κύπρο, τη Θράκη ή την Ήπειρο. Όπως είναι ασχήμια να ανεχόμαστε να μας περιφρονούν και να μας υβρίζουν οχυρωμένοι κάτω από τα σκέλια των Αμερικανών οι Σκοπιανοί και εμείς να τους παρακαλάμε και να ζητάμε μεσολάβηση των Αμερικανών χάνοντας κάθε μέρα πιο πολύ την αξιοπρέπειά μας και την υπερηφάνειά μας.

    Ας κλείσουμε τα σύνορα ας σταματήσουμε τις διπλωματικές και οικονομικές μας σχέσεις και ας τους αφήσουμε να αυτοαποκαλούνται όπως θέλουν κοροϊδεύοντας τους εαυτούς τους. Οφείλουμε να περάσουμε και από αυτή τη νέα δοκιμασία με το κεφάλι ψηλά. Μπορεί να υποφέρουμε όμως το ζητούμενο για μας είναι να παραμείνουμε Έλληνες. Και θα παραμείνουμε Έλληνες. Ας μην ξεχνάμε από πόσες σκληρές δοκιμασίες περάσαμε ως τώρα όμως στο τέλος πάντα βγήκαμε νικητές. Το ίδιο θα συμβεί και στο μέλλον.

    Μίκης Θεοδωράκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. kapoios na mazepsei ta alvana kai na ta ekshghsei poso poly agapouse h amerikh to afganistan kapote..
    otan ths ekane th douleia meta to vomvardise..
    as mh xairontai kai poly

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανεξάρτητα από τη γενετική καταγωγή του κάθε λαού, υπάρχει η εξής πραγματικότητα: είμαστε Έλληνες πολίτες και είναι Σκοπιανοί πολίτες. Υπάρχει Ελληνικό κράτος και κράτος Σκοπιανών που αυτοπροσδιορίζονται ως "Μακεδόνες". Από οποιαδήποτε πιθανή και υποτειθέμενη ενέργεια των Σκοπιανών εναντίον του Ελληνικού κράτους, κινδυνεύουν ακόμα και οι Κινέζοι που ζουν μόνιμα στη χώρα μας. Άρα το θέμα είναι πέρα και πάνω από γενετικά δικαιώματα. Επίσης, η θεσμοθέτηση ώς ανθρώπινο δικαίωμα του δικαιώματος στην εθνικότητα και τον αυτοπροσδιορισμό έγινε για να προστατέψει τους ανθρώπους από τις γεννοκτονίες. Επίσης καθορίζει ότι ο αυτοπροσδιορισμός δεν μπορεί να θίγει, να προσβάλέι ή να βλάπτει κάποια άλληγ εθνικότητα. Άρα, πάει και το παραμύθι του αυτοπροσδιορισμού, διότι η απάιτησή τους εγείρει βάσιμες υποψίες για παιρεταίρω διεκδικήσεις εις βάρος των Ελλήνων πολιτών. Διότι, όπως έχει δείξει η πολύ πρόσφατη ιστορία, όταν κάποιοι προσαρτίζουν εδάφη διώχνουν τον ήδη υπάρχοντα πληθυσμό και παίρνουν τις περιουσίες τους. (Δες Σέρβους πρόσφυγες, με τους Βόσνιους να τος ξεσπιτώνουν και να τους περιγελούν. Ελληνοκύπρια από την Αμμόχωστο, διεκδίκησε και κέρδισε στο διεθνές δικαστήριο την επιστροφή της περιουσίας της, αλλά δεν την πήρε ποτέ.)
    Σχετικά με το βέτο. Σύμφωνα με το καταστικό των ΝΑΤΟ ΕΕ ΟΗΕ, σε περίπτωση άσκησης βέτο από μια χώρα, τα υπόλοιπα κράτη είναι υποχρεωμένα να το σεβαστούν. Τι πιέσεις θα ασκηθούν για την άρση του είναι άλλη ιστορία.
    Τα συλαλλητήρια, κακώς χρωματίζονται κοματικά. Η έκφραση των απόψεων ενός λαού, θα έπρεπε να είναι ελεύθερη από το κοματικό βάρος. Πρέπει να γίνονται; Αν όχι, ας φιμωθούμε όλοι και να μην ξαναγίνουν ούτε πορείες, ούτε απεργίες, για κανένα θέμα.
    Είναι εθνικιστικό θέμα; Από την πλευρά των Σκοπιανών, σίγουρα. Με ποια λογική λοιπόν, εμείς θα πούμε στον οποιοδήποτε εθνικιστή προβάλει απαιτήσεις εναντίον μας "α, εμείς δεν είμαστε εθνικιστές, οπότε περάστε ελεύθερα". "Πάρε ο,τι θές εθνικιστή από μια χώρα που δεν ζει".
    Επίσης, το θέμα με την ονομασία των Σκοπίων, επιβεβαιώνει άλλη μια φορά την ανυπαρξία εξωτερικής πολιτικής. Κατά την άποψή μου έχουμε ακόμα το σύνδρομο του ραγιά, δηλαδή όχι μόνο του δούλου, αλλά του ατόμου χωρίςαξία και δικαιώματα. Συμφωνώ ότι δεν μπορείς να φέρεις αντίρηση στην Αμερική. Σε χρίζουν τρομοκράτη και σε ισοπεδώνουν. Έχουμε όμως διαπραγματευτικά χαρτιά. Μπορούμε να παραχωρούμε "γη και ύδωρ" διεκδικώντας ανταλλάγματα. Δεν το κάνουμε όμως.
    Το μεγαλύτερο αστείο είναι ότι δεν πρέπει να φοβόμαστε τους Αμερικάνους, οτι δεν μπορούν να μας βλάψουν. Γιατί; ποιος θα τους σταματήσει; Μέχρι τώρα, όποιος Έλληνας απέκτησε δύναμη στην Αμερική, τη χρησιμοποίησε για να βλάψει την Ελλάδα (διευθυντές ΣΙΑ κλπ). Έλληνες, καθηγητές σε Αμερικάνικα πανεπηστήμια, διδάσκουν από το 1950 ότι τα Σκόπια είναι μακεδονία και ότι το Αιγαίο ανήκει στους ΤΥούρκους.
    Οι ίδιοι οι Ελληνοαμερικάνοι δεν υτποστηρίζονται μεταξύ τους.
    Μιλάς με συγγενή στην Αμερική, μετανάστη πρώτης γεςνιάς που μέχρι τα 20 ζούσε στην Ελλάδα, και στο πιο αθώο σχόλιο απάντά, πρόσεχε τι λες γιατί ΕΜΕΙΣ ρίχνουμε βόμβες. (Η συζήτηση σε Ελληνικό έδαφος και όχι μέσω τηλεφώνου).
    Όσον αφορά τις κατηγορίες περί εθνικισμού των Ελλήνων. Δε λέω ότι δεν υπάρχει. Όμως άλλο Εθνικισμός με την έννοια του εθνικοσοσιαλισμού του Χίτλερ, άλλο εθνικισμός με την έννοια της προσκόλλησης στην εθνικότητά σου και άλλο πατριωτισμός.Θέλει πολύ διάβασμα και ψάξιμο για να κατανοήσει κανείς τα παραπάνω.
    Η μάχη για τη διατήρηση της ταυτότητάς σου και επομένως της ελευθερίας σου και της αξιοπρέπειάς σου, δεν είναι φασισμός. Φασισμός είναι η προσπάθεια φίμωσης των ανθρώπων, με εξυβριση και γελοιοποίηση, λόγω έλλειψης επιχειρημάτων. Διδάσκεται και στις νομικές σχολές και το εφαρμόζουν πολιτικοί, δημοσιογράφοι, νομικοί και απλοί πολιτες. Ότανδενέχεις επιχειρήματα ή ξέρεις ότι έχεις άδικο, "φιμώνεις τον αντίπαλο αποκαλώντας τον φασίστα, εθνικιστή ή ότι άλλο θεωρείται κατάπτιστο τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, ή τον αποκαλεί γραφικό και γελοίο." Και πες πες όλο και κάποιους θα πείσεις.
    Η δική μου πρόταση: αφούχάσαμε το παιχνίδι (και φταίμε) ας πάρουν το όνομα Μακεδονία και μετά να διεκδικήσουμε την προσάρτησή τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κοιτα να δεις που η κυβερνηση κανει οτι ενδιαφερεται για ενα θεμα (για αυτο και γινεται θεμα) και κανει κι αλλους να ενδιαφερονται...να εκφραζουν αποψη...να βαζουν το μυαλο τους να βρισκει ονομασιες!Ε, λοιπον παρασυρθηκα.Θελω κι εγω.Προτεινω το Macedonald's.Γιατι πιστευω πως αντανακλα το βαθος του προβληματος και ταυτοχρονα τιμα και τους εθνικους ευεργετες του κρατους.Ξερετε,αυτους που εισεβαλαν για ανθρωπιστικη(παντα)βοηθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τί Μ.Νίμιτς καί χαζά. 9.45 η καλύτερη πρόταση πού έχει πέσει. Τά έχει όλα καί είναι βιώσιμη γιατί αποκλείει μελλοντικά προβλήματα. Αν θελήσουν ποτέ δλδ νά επεκτείνουν τό hamburger καί νά γίνουν Big Mac(edonald's) τό πρόβλημα δέν θά τό έχουμε εμείς αλλά η γνωστή αλυσίδα. Νά πάρει αμέσως θέση τό συμβούλιο πολιτικών αρχηγών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Άμα σ'αρέσει, άτλασ. Άντε τώρα να πας να παίξεις, εδώ είναι για σοβαρά άτομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. θα μας φανε τα αλβανια κι εμεις κοιμομαστε ρεεεεεεεεεεε

    ΞΥΠΝΑΤΕ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κυριε Δελαστικ εχω διαβασει το βιβλιο σας το τελος των βαλκανιων αλλα ομολογω οτι τα τραγεικοποιηται τα πραγαματα.1)Οι αλβανοι του κοσοβου δεν αποτελουν μειονοτηατα αλλα εθνοτητα αφου αποτελουσαν 2.500.000 κατοικουσ αναμεσα σε 7.000.000 ολου του κρατους της σερβιας.Παρολο που νομιζω οτι η Αλβανια θα ενσωματωσει και το Κοσοβο και την μιση FYROM δεν νομιζω οτι θα αγκιξει την νοτια Ηπειρο την λεγομενει ''Çamёria''γιατι εαν εξετασουμε το θεμα απο εδαφικης πλευρας οι αλβανοι στην fyrom και στο Κοσοβο αποτελουν σητρηπτικη πλειοψηφια ενω στην ηπειρο μας οχι και τοσο πολυ.Το θεμα της ΤΣΑΜΟΥΡΙΑΣ ειναι πολυ μπερδεμενο και σε σχεση με την βορειο ηπειρο.ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ=ελληνεσ κατοικοι αλλα συντρηπτικη πλειοψηφια αλβανοι,ΝΟΤΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ=Αλβανοι κατοικοι αλλα συντρηπτικη πλειοψηφια ελληνες,αυτο πιστευω οτι θα σταματησει το θεμα τη τσαμουριασ εφοσον οι αλβανοι εχουν παει στο ευπωπαικο δηκαστηριο για αποζημιωσεις οχι για περιουσιες.Ωστοσο ο χαρτης που εβαλε ο κ.δελαστικ πιστευω οτι ειναι αρκετα ακραιος εχω ψαξει παντου στο INTERNET και εχω βρει χαρτες της ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ αλλα με τουσ κανονικους πληθυσμους.2)Το κοσοβο δεν ξεφυτρωσε απο το πουθενα εχει μια μακροχρονη σερβικη και αλβανικη ιστορια.Επισης αυτο που μου την δινει αφανταστα ειναι οτι οι Ελληνες υπερασπιζονται μεχρι τελευταιας στιγμης τους σερβους απο διαδηλωσεις μεχρι και τα τηλεοπτικα καναλια.Επαθα σοκ οταν ακουγα τα λογια των δημοσιωγραφων του ΑΝΤ1 να κατηγορουν τουσ αλβανους συνεχεια να διχνουν μονο τα αρνητικα που αυτοι προκαλεσαν στο κοσοβο και απο την αλλη να διχνουν τουσ σερβουσ αθωουσ χωρις να εχουν κανει τιποτα ΡΕ ΣΕΙΣ Η ΣΕΡΒΙΑ ΝΑ ΝΑ ΤΗΣ ΠΑΕΙ ΜΑΣ ΘΕΛΕΙ ΓΙΑ ΦΙΛΟΥΣ ΑΦΕΙΣΤΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΠΑΡΜΠΟΥΤΣΑΛΑ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΓΑ ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΑΔΕΡΦΙΑ ΚΑΙ ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΡΕ ΣΕΙΣ ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΟΙ ΣΕΡΒΟΙ ΣΦΑΞΑΝ ΣΤΗΝ ΒΟΣΝΙΑ ΣΤΗΝ SREBRENICA ΣΤΟ SARAJEVO ΣTO ΚΟΣΟΒΟ ΔΙΩΑΞΑΝ 700.000ΆΛΒΑΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΦΥΣΙΚΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΚΓΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΕ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΣΕΡΒΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟ ΤΟΥ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙΟΥ.



    ΝΑΙΙΙΙΙΙ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΒΑΝΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΓΕΤΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΑΛΒΑΝΙΑ γιατι αυτο ειναι μια κανονικη χωρα οχι τιποτα παραλογο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Bookmark and Share