Παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τις διακοπές στη ΔΕΗ. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 9 Μαρτίου 2008

Παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τις διακοπές στη ΔΕΗ.

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Γ. Σανιδάς απέστειλε το απόγευμα του Σαββάτου έγγραφο στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών κ. Παναγιώτη Πούλιο με το οποίο διαβιβάζει έγγραφο του Προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου της ΔΕΗ κ. Παναγιώτη Αθανασόπουλου και παρακαλεί τον κ.Πούλιο να παραγγείλει προκαταρκτική εξέταση προς διακρίβωση τέλεσης αξιοποίνων πράξεων και ιδία της παράβασης καθήκοντος, παρακώλυσης λειτουργίας κοινωφελών εγκαταστάσεων που εξυπηρετούν την προμήθεια φωτισμού και προκλήσεως κοινής ανάγκης.Ο κ. Σανιδάς στο έγγραφο του προς τον κ. Πούλιο μεταξύ των άλλων αναφέρει:``Κατά την ενέργεια της προκατακριτκής έρευνας να ερευνηθεί:
1ον Αν κατά την διάρκεια της απεργίας γίνονται εσκεμμένες περικοπές φορτίων από τη διακίνηση της ΔΕΗ ή την ΔΕΣΜΗΕ, μολονότι υπάρχει επάρκεια ρεύματος.
2ον Εάν διατίθεται το αναγκαίο προσωπικό ασφαλείας για την απόλυτη λειτουργία των εργοστασίων και των λοιπών εγκαταστάσεων παραγωγής και διανομής ρεύματος ώστε να διασφαλίζεται το δικαίωμα του κοινωνικού συνόλου στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος που είναι κοινωνικό αγαθό.
3ον Εάν διατίθεται το αναγκαίο προσωπικό ασφαλείας ώστε να μην τίθεται σε κίνδυνο η λειτουργία των εργοστασίων και λοιπών εγκαταστάσεων παραγωγής και διανομής ρεύματος και γενικότερα να μην τίθεται σε διακινδύνευση ολόκληρο το σύστημα παραγωγής και διανομής ρεύματος στο κοινωνικό σύνολο εκ της ενδεχόμενης προκλήσεως βλαβών σε αυτό,
4ον Αν τηρούνται τα προβλεπόμενα από το νόμο 1264/1982 (σσ:συνδικαλιστικός νόμος).
Αναμφιβόλως- συνεχίζει το έγγραφο του Σανιδά- αναφαίρετο είναι το δικαίωμα της απεργίας των εργαζομένων το οποίο προστατεύεται από το Σύνταγμα, αν όμως είναι αναφαίρετο το δικαίωμα της απεργίας μεμονωμένων ομάδων ή τάξεων είναι εξίσου αναφαίρετο το δικαίωμα του κοινωνικού συνόλου να μπορεί να ικανοποιεί τις βασικές του ανάγκες και να απολαμβάνει των κοινωνικών αγαθών τα οποία είναι υποχρεωμένες να προσφέρουν σε αυτό οι επιχειρήσεις με δημόσιο χαρακτήρα και ειδικότερα της κοινής ωφέλειας.Το δικαίωμα της απεργίας των εργαζομένων στη ΔΕΗ οριοθετείται αφενός από το δικαίωμα του κοινωνικού συνόλου στην ακώλυτη απόλαυση του κοινωνικού αγαθού του ηλεκτρικού ρεύματος και αφετέρου από την αποτροπή της διακινδύνευσης να προκληθούν καταστροφές στα εργοστάσια και λοιπές εγκαταστάσεις παραγωγής και διανομής ρεύματος, να βυθιστεί η χώρα στο σκότος, να προκληθούν ζημιές σε άλλες εγκαταστάσεις ή ιδρύματα κοινής ωφέλειας (πχ Δημόσιες Μεταφορές, Νοσοκομεία, κλπ) και τέλος να προκληθούν ζημιές στους πολίτες και ειδικότερα στους επαγγελματίες για τους οποίους, όπως είναι αυτονόητο, δεν θα είναι πλέον ανεύθυνοι για την καταβολή αποζημιώσεων οι κηρύξαντες την απεργία και οι απεργοί.Αυτά -συνεχίζει ο Σανιδάς- ανεξάρτητα του γεγονότος ότι ως ακραίες συμπεριφορές εκδηλώνουν έλλειψη κοινωνικής αλληλεγγύης, ύπαρξη της οποίας αποτελεί η βασική προϋπόθεση για την πρόοδο αλλά και την επιβίωση των κοινωνιών``.

7 σχόλια:

  1. ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ.
    ΑΙΣΧΟΣ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΚΑΤΙ ΕΚΒΙΑΖΟΝΤΑΣ ΜΕ ΕΝΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ ΠΟΥ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ ΤΟΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ.
    ΔΕ ΜΑΣ ΤΟ ΔΙΝΕΤΕ ΤΖΑΜΠΑ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΙ ΤΗΣ ΔΕΗ.
    ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΕ.ΑΛΗΤΕΣ,
    ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠ ΤΟ ΛΑΟ.ΝΑ ΚΑΝΑΤΕ ΤΙΣ ΚΩΛΟΑΠΕΡΓΕΙΕΣ ΣΑΣ ΟΤΑΝ ΑΠΟΦΑΣΙΖΑΝ 20% ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ.ΟΧΙ ΤΩΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΑ ΤΟΜΑΡΙΑ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΣ.
    ΑΝ ΤΟΛΜΟΥΣΑΝ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΘΑ ΕΚΟΒΑΝ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΣΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ.
    ΑΛΛΑ ΕΚΕΙ ΚΟΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΟΒΕΙ ΤΟ ΡΕΥΜΑ Ο ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΗΣ ΔΕΗ ΜΕ ΜΕΣΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΧΙΛΙΑΡΙKO ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟ ΤΩΝ 400 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ.
    ΣΥΝΧΑΡΗΤΗΡΙΑ Η ΜΟΥΤΖΕΣ ΘΕΛΟΥΝΕ.
    ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΕΗ ΜΕ ΒΑΣΙΚΟ ΜΙΣΘΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΡΓΟΙ.
    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΓΟΡΑ ΔΕ ΨΗΦΙΣΑΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑΚΗ ???
    ΕΤΣΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΩΡΑΙΑ ΚΑΙ ΗΧΗΡΑ ΟΤΙ ΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ Ο ΕΝΑΣ ΤΟ ΟΠΛΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΤΩΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΔΕΗ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΡΙΚΑ "ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ". ΑΣ ΜΟΥ ΔΩΣΕΙ Ο ΑΡΧΙΔΕΗΤΖΗΣ Ο ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΤΟ ΜΙΣΘΟ ΤΟΥ ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΩ ΕΓΩ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΟΥ, ΝΑ ΜΟΥ ΔΩΣΕΙ ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΤΟΥ (ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΑΡΑΓΕ;) ΚΙ ΕΓΩ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ ΣΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΩ ΜΑΖΙ ΤΟΥ.ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΤΕΙ ΤΟΤΕ ΜΑΖΙ ΜΟΥ; ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΜΕ ΤΙ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΙ ΑΛΗΤΑΡΑΔΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΤΙ ΜΑΛΑΚΙΑ ΜΑΣ ΔΕΡΝΕΙ ΓΕΝΙΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. na doume ti prokite na apofasisi o k.Sanidas gia to adiasma tamievtiron sto Polifito .I Saloniki ke i pediada tis Berias tha ehoun NERO apo to maio.Iremia .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Bookmark and Share