Mπαράζ δημοσιευμάτων στο διεθνή τύπο για τη λαθρομετανάστευση προς Ελλάδα. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 8 Μαΐου 2008

Mπαράζ δημοσιευμάτων στο διεθνή τύπο για τη λαθρομετανάστευση προς Ελλάδα.

Μετά το χθεσινό δημοσίευμα της Γερμανικής εφημερίδας Süddeutsche Zeitung (δείτε εδώ: http://greece-salonika.blogspot.com/2008/05/25-2007.html ) ,σήμερα (σύμπτωση..;) και η αμερικανική εφημερίδα «New York Times»,δημοσιεύει άρθρο για τη "μεγάλη αύξηση του αριθμού των λαθρομεταναστών μέσω Τουρκίας" που παρατηρείται τον τελευταίο καιρό στα ελληνικά νησιά..
Στο δημοσίευμα, μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι, μετά την πρόσφατη σύλληψη 200 νέων λαθρομεταναστών κοντά στη Λέρο, οι μισοί από τους οποίους είναι ανήλικοι, οι τοπικοί αξιωματούχοι ζήτησαν από την κυβέρνηση να κηρύξει το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Επίσης, καταγράφονται δηλώσεις της Χρυσούλας Σιφωνίου, αντινομάρχη Δωδεκανήσου, σχετικά με τους ανήλικους λαθρομετανάστες, «καθώς δεν υπάρχουν κατάλληλα κέντρα υποδοχής γι' αυτούς», τονίζοντας: «Κάτοικοι των νησιών και η Εκκλησία έχουν προθυμοποιηθεί να προσφέρουν τη βοήθειά τους στα παιδιά, και κάποιοι ξενοδόχοι έχουν προσφερθεί να τους στεγάσουν μέχρι να ξεκινήσει η τουριστική περίοδος, αλλά το κράτος πρέπει να παρέμβει και να αναλάβει τον έλεγχο της κατάστασης».
Επίσης, γίνεται αναφορά και στην κριτική που ασκείται στην Ελλάδα για τον τρόπο αντιμετώπισης των λαθρομεταναστών και την απόρριψη των αιτήσεων αυτών που ζητούν πολιτικό άσυλο, ενώ σημειώνονται και δηλώσεις του Ύπατου Αρμοστή των Ηνωμένων Εθνών για τους πρόσφυγες ότι «το ελληνικό σύστημα (υποδοχής μεταναστών) έχει τόσα προβλήματα ώστε οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες δεν θα έπρεπε να στέλνουν τους αιτητές ασύλου πίσω στην Ελλάδα»..
Τέλος, υπογραμμίζεται ότι «Έλληνες αξιωματούχοι αρνούνται τις κατηγορίες του ΟΗΕ», επισημαίνοντας ότι «η Ελλάδα, μια από τις μικρότερες και φτωχότερες χώρες της ΕΕ, δεν θα έπρεπε να επωμίζεται τις ευθύνες της Ένωσης για ζητήματα μετανάστευσης».
απε πηγη

25 σχόλια:

  1. den mporei na einai symptwsh.mhpws kai oi 2 efhmerides einai upo idio idiokthth.

    mhpws..lew mhpws.
    gia psaxte to

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. den mporei na einai symptwsh.mhpws kai oi 2 efhmerides einai upo idio idiokthth.

    mhpws..lew mhpws.
    gia psaxte to

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. KAI GIATI RE PAIDIA KATI POU PROVALETAI TOSO POLY STO EKSWTERIKO,ME MERIKES AP;TIS MEGALYTERES EFHMERIDES TPY KOSMOY NA ASXOLOYNTAI,PERNAEI STO NTOYKOY AP TA EGXWRIA MME???
    TI PAIZETAI EPITELOYS S'AYTH TH XWRA?POIOS APOFASIZEI TI EINAI SHMANTIKH EIDHSH GIA MIA XWRA KAI TI DEN EINAI???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. οταν σε μια πενταετια απο τωρα οι μεταναστες φτασοθν τα 2 εκατομμυρια στην ελλαδα,και αποκτησουν λογω εε,δικαιωμα ψηφου τοτε θα ξυπνησουμε.αλλα θα ειναι πολυ αργα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ENTAΞΕΙ,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΜ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.
    ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΠΡΠΠΡΙΣΜΟ ΙΤΑΛΙΑ,ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΛΠ.ΕΜΕΙΣ ΟΜΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΣΥΝΟΡΕΥΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΙΑ.
    ΕΓΩ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΩΘΟΥΜΕ ΠΡΟΔ ΙΤΑΛΙΑ Η ΟΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΘΕΛΟΥΝ.ΤΖΑΜΠΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ENTAΞΕΙ,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΜ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.
    ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΠΡΠΠΡΙΣΜΟ ΙΤΑΛΙΑ,ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΛΠ.ΕΜΕΙΣ ΟΜΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΣΥΝΟΡΕΥΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΙΑ.
    ΕΓΩ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΩΘΟΥΜΕ ΠΡΟΔ ΙΤΑΛΙΑ Η ΟΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΘΕΛΟΥΝ.ΤΖΑΜΠΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 2 DHMOSIEYMATA
    SE 2 MEGALES DYTIKES XWRES
    SE 2 AP TIS MEGALYTERS EFHMERIDES
    MESA SE 2 MERES

    GIA ENA THEMA POU OI PERISSOTEROI APO MAS AGNOOUME!

    OXI.DEN EINAI SYMPTWSH.KATI PAIZETAI

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ποσους ακομα λαθρομεταναστες αντεχουμε;
    Κυκλοφορεις στο κεντρο της Αθηνας και δε βρισκεις Ελληνα.
    Πας στη δυτικη Θεσσαλονικη το ιδιο.Ενα σωρο εγκαταλελλημενα χωρια της Ελληνικης υπαιθρου κατοικουνται μονο απο Αλβανους.
    Το λιμενικο τι κανει στο ανατολικο αιγαιο;Η συνοριοφυλακη τι δουλειά έχει στο κεντρο των μεγαλων πολεων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. otan phgainan oi ellhnes sth germania klp de legate tpt fasistakia tou kerata.twra sas epiase o ponos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΕΛΛΗΝΑ ΚΟΙΜΗΣΟΥ.ΣΣΣΣΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΕΛΛΗΝΑ ΚΟΙΜΗΣΟΥ.ΣΣΣΣΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΕΛΛΗΝΑ ΚΟΙΜΗΣΟΥ.ΣΣΣΣΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. NA XESW TH DHMOTIKH ASTYNOMIA THESSALONIKIS - EINAI OLOI TOUS AMORFOTOI KAI ILITHIOI.

    FUCK THE MUNICIPAL POLICE OF THESSALONIKI. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Προς τον 3:59 μμ και το ρόλο τςν Συνοριακών στις μεγάλες πόλεις.Ρε φίλε ποιος θα τους έπιανε?το ένα περιπολικό που βγαίνει ανα 2 τμήματα?Επιτέλους μην αναμασάτε ότι σας βάζει στο μυαλό ένας μεγαλοδημοσιογράφος,το επιχείρημα αυτό είναι ανέκδοτο.Πριν δεν τους συνελάμβανε κανείς,είναι τόσο απλό.Δεν αναρωτήθηκες ποτέ τι γινόταν?Έλεος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ides ti ilithios ise syn ke kai syndiasis tous metanastes pou pigan me prosklisi ke pernontas giatrous me tous paranomous lalthrometanastes.
    I ilirhia ideologia sou blepi olous fasistes ke na se po iste mono to poli 10% stin ellada ilithie ke anistorite.
    Eleos pia me aftous tou diethninistes afti ine pou exoun ke sta xeria tous ta mesa enimerosis ke teties eidisis tis krivoun apo ton lao.
    Afto ine fasismos ilithie.
    Ma kala toso ine poromeni afti san ton syn ke then blepoun tin alithia. Eleos pia eleos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μα γιατί κάποιοι δεν καταλαβαίνουν ότι έχουμε ένα πρόβλημα στο οποίο δεν φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ ή οι διεθνιστες οι δεν ξέρω εγώ ποιοι άλλοι; Οι μετανάστες είναι εδώ και θα συνεχίζουν να έρχονται και μερικοί θα μείνουν και οι υπολοιποι θα φύγουν για καλύτερη τύχη σε κάποια άλλη Ευρωπαική χώρα, και αυτό θα συνεχίζουν να το κάνουν βάζοντας σε κίνδυνο ακόμα και την ζωή τους γιατί δεν έχουν τίποτα να χάσουν.Επίσης η Τουρκία δεν τους δέχεται πίσω!
    Άρα τι θα τους κάνουμε ; Θα τους πνίξουμε μήπως ;Το ξαφνικό ενδιαφέρον των Ευρωπαίων κάτι σημαίνει!Μήπως θα αναλάβουν τις ευθύνες τους ; Ή θα μεγαλώσουν τα προβλήματα μας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ

    Αξιολογώντας την μέχρι σήμερα πορεία των Καποδιστριακών Δήμων και Κοινοτήτων καταλήγεις στο συμπέρασμα ότι οι στόχοι του προγράμματος δεν επιτεύχθηκαν.
    Οι νέοι δήμοι στο σύνολο τους δεν κατάφεραν να αναδείξουν και να αναδειχθούν
    Σήμερα και ενώ βρισκόμαστε μπροστά στη νέα διοικητική μεταρρύθμιση βλέπουμε να μην έχουν γίνει καθολικά αποδεκτοί ορισμένοι βασικοί κανόνες και άξιες.
    Πολλοί κοιτάζουν το εφήμερο και καταστρώνουν σχέδια με προγραμματισμό για μεσοπρόθεσμη διάρκεια ( για το χρίσμα).
    Οι πρακτικές και οι αλλόκοτοι συμβιβασμοί του παρελθόντος δεν πρέπει να έχουν θέση στη νέα διοικητική μεταρρύθμιση, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο τοπικισμός είναι χειρότερος από τον εθνικισμό.

    Ας γίνουμε αυτή τη φορά πατριώτες

    Εδώ δείτε ολόκληρο το κείμενο
    http://neoinileias.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Εγώ πάντως πιστεύω πως όλα έχουν να κάνουν με μελλοντικό ψήφισμα στην ευρωπαϊκή βουλή για το συγκεκριμένο πρόβλημα δηλαδή οι ευρωπαίοι δεν γουστάρουνε να
    τους προωθούμε παρακάτω και θέλουνε να τους κρατα η Ελλάδα στο έδαφος της!!!Η Ελλάδα από την άλλη λέει ότι ρε παιδιά δεν πεζή εγώ είμαι στα σύνορα της ευρώπης και σε εμενα έρχονται αρχικά μετά σε δεύτερη φάση πρέπει να τους προωθήσω παρακάτω γιατί και η Ευρώπη δεν δίνη κάνα φράγκο εγώ είμαι φτωχή άρα και εγώ αδύνατο να τους δώσω φιλοξενία και διαμονή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Η πιο φτηνή ταρίφα είναι στην ξεφτίλα 3 χιλιάρικα. Που τα βρίσκουν; Σε αυτες τις χώρες 3 χιλιάρικα ειναι μισθός 3 χρόνων γι' αυτούς. Ξυπνήστε ρε με τους ''κατακαημένους''. Αλώνεται η χώρα.

    Δεν καταλαβαίνω ρε πούστη μου, είναι υποχρεωμένη η Ελλάδα να δέχεται ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ;

    Όλη η Ευρώπη αυτή την στιγμή προχωρά σε μαζικές απελάσεις! Τους περισσότερους τους πετάνε σε εμάς! Όλοι! Και μας αφήνουν να δούμε εμεις τι θα τους κάνουμε. Είμαστε ο σκουπιδοτενεκές όλων. 2,000,000 ευρώ για καταφύγιο μεταναστών όταν δεν υπάρχουν λεφτά για επιδόματα θερμανσης, σχολεία και συντάξεις;

    Και η διαδικασία απέλασης ειναι χρονοβόρα, και οι χώρες τους δεν τους δέχονται πίσω!

    Μας αλώνουν ρε! Ξυπνάτε, η Ελλάδα διαλύεται, δεν το έχετε παρει χαμπάρι ακόμα;;;; Είναι οργανωμένο το σχέδιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αυτή η ιστορία άρχισε απο το 91.

    5 χρονάκια το πολύ, ποια 15!

    Θα έχουμε εξελίξεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. http://troktiko.blogspot.com/2008/05/blog-post_7293.html

    Αλβανός δολοφόνησε βορειοηπειρώτη!

    Που είναι εδώ ο Καραμανλής, ο Παπούλιας ο Γκιόρκο, οι Παπαρήγες και οι Τσιπροαλαβάνοι;

    Που είναι εδώ οι Δημητράδες, οι Βαλιανάτοι, τα Ελσίνκια και τα Ουράνια Τόξα;

    Ποιος θα μιλήσει για την Gate32 που με τις ευλογίες αναρχοάπλυτων πρακτόρων βγάζουν τραγούδια για δολοφονίες Ελλήνων και οτι θα κάνουν την Ελλάδα Κόσοβο και οτι θα βγάλουν κόμμα με τον Τσενάι;

    Γιατί η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος δεν επεμβαίνει; Γιατί η χωρα είναι εντελώς τρύπια και δεν υπάρχει ούτε Ευπ της προκοπής;

    Ενώστε τα κομμάτια με την εισβολή των λαθρομεταναστών, την ακρίβεια για να μην κάνουμε παιδιά, και τα εθνικά θέματα που κυκλώνουν απο παντού και το ξανασυζητάμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΦΘΑΣΑΜΕ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΚΑΤΙ ΣΕ ΣΤΥΛ 1821 ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΝΑ ΜΑΣ ΖΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΤΖΑΜΙ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ 400 ΑΤΟΜΩΝ ΚΑΙ.

    ΤΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ ΤΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ!!!!

    ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΟΜΩΣ ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΛΕΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΕΙ ΝΑ ΚΤΙΖΟΥΝ ΨΗΛΟΥΣ ΜΙΝΑΡΕΔΕΣ. ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΖΑΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΧΡΙΣΤΙΝΙΚΗ ΧΩΡΑ?. ΝΑ ΜΗΝ ΚΡΥΒΟΜΑΣΤΕ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΖΑΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ. ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΤΖΑΜΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΤΖΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΑΟΥΔΑΡΑΒΑΣ ΤΟ ΑΓΟΡΑΣΕ. Η ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΙΣΛΑΜΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΕΔΡΕΣ ΙΣΛΑΜΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ.
    Η ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥ. ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ.

    ΤΩΡΑ ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΠΟΥ ΧΩΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΣΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ ΚΡΑΤΗ - ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΗΚΟΥΝ - ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. 6.42
    ΦΟΝΟΙ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΟ ΛΕΝΕ ΤΑ ΜΜΕ. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΓΡΑΨΟΥΝ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΟΥΝ ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. «ΘΕΛΟΥΜΕ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ»
    υφυπουργός Απασχόλησης Σοφία Καλαντζάκου

    ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΝΕΟCON

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Bookmark and Share