"Νάρκες έτοιμες να εκραγούν η Ελλάδα,η Ιταλία και η Πορτογαλία!" - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 9 Μαΐου 2008

"Νάρκες έτοιμες να εκραγούν η Ελλάδα,η Ιταλία και η Πορτογαλία!"

"Η Ελλάδα η Ιταλία και η Πορτογαλία ξοδεύουν κάθε χρόνο 150 δισεκατομύρια ευρώ περισσότερα από αυτά που παράγουν", υποστηρίζει ο οικονομολόγος της Deutsche Bank Τόμας Μάγιερ και χαρακτηρίζει τις τρεις αυτές χώρες "νάρκες, που μπορεί να εκραγούν από στιγμή σε στιγμή" στο γερμανικό οικονομικό περιοδικό Wirtschaftswoche και διακρίνει κινδύνους για την ΟΝΕ.
«Θα τινάξουν στον αέρα την νομισματική ένωση η Πορτογαλία, η Ελλάδα και η Ιταλία;», είναι ο τίτλος εκτενούς δημοσιεύματος. Το δημοσίευμα ξεκινά με τη διαπίστωση εντός της ευρωζώνης αυξάνονται οι κίνδυνοι που αντιμετωπίζει το κοινό νόμισμα.Μάλιστα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) διανύει την πιο δύσκολη χρονιά από την ημέρα που ιδρύθηκε, αναφέρει το Wirtschaftswoche. Μολονότι οι προγνώσεις θέλουν το ευρώ από το 2020 και μετά να καθίσταται το ηγεμονικό νόμισμα σε βάρος του δολαρίου, στελέχη της Κομισιόν εκτιμούν ότι οι κίνδυνοι για την ευρωζώνη είναι μεγάλοι και πηγάζουν από τις χώρες της νότιας Ευρώπης, την Ελλάδα, την Ιταλία, την Ισπανία και την Πορτογαλία.
«Νομίζω πως το κυριότερο όμως πρόβλημα είναι η ανταγωνιστικότητα στην Ελλάδα, την Πορτογαλία και την Ιταλία»,δηλώνει ο κ. Μάγιερ και διευκρινίζει:"Η Γερμανία σημειώνει πλεονάσματα ρεκόρ στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών, ενώ αντίθετα ελλειμματικό είναι το ισοζύγιο στην Ελλάδα και την Ισπανία. Θα πρέπει οπωσδήποτε να ξεπεραστούν όσο πιο γρήγορα γίνεται αυτές οι αρνητικές καταστάσεις", τονίζει ο επικεφαλής οικονομολόγος της Deutsche Bank για θέματα της ευρωζώνης.
Σε τελική, ωστόσο, ανάλυση το ζητούμενο είναι η αύξηση της παραγωγικότητας και της ανταγωνιστικότητας. Οι κυβερνήσεις δημιουργούν το πλαίσιο. Τα υπόλοιπα είναι ζήτημα των επιχειρήσεων. Εκείνες θα πρέπει να βρουν τον τρόπο να αναπτυχθούν, όχι με κρατικές αναθέσεις. «Αντί ο επιχειρήσεις να επικεντρωθούν σε αυτά που χρειάζεται η αγορά, καταβάλλουν προσπάθειες για να αποσπάσουν κρατικές αναθέσεις έργων», καταλήγει ο οικονομολόγος της Deutsche Bank.
πηγή deutsche welle Wirtschaftswoche,

8 σχόλια:

  1. DEUTSCHE BANK,DEUTSCHE TELEKOM,DEUTSHE WELLE...
    ΡΕ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΑΡΑΔΕΣ.ΣΑΝ ΠΟΛΛΟΙ ΠΛΑΚΩΣΑΝΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. DEUTSCHE BANK,DEUTSCHE TELEKOM,DEUTSHE WELLE...
    ΡΕ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΑΡΑΔΕΣ.ΣΑΝ ΠΟΛΛΟΙ ΠΛΑΚΩΣΑΝΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. German court papers reveal how ‘bribe’ money reached Greece

    German electronics and engineering giant Siemens deposited some 1.4 million euros into a bank account, which was allegedly used to bribe Greek politicians, around the time of the 2004 parliamentary elections, according to Munich court documents seen by Kathimerini.

    The money was allegedly paid via a Dubai-based firm in three installments between March 8 and April 8 2004 into the account of a company called Placid Blue Corporation which, according to the deposition of a former Siemens employee, was controlled by the former managing director of Siemens Hellas Michalis Christoforakos.

    Money from this account was allegedly used to secure the support of both New Democracy and PASOK politicians.

    The ex-Siemens employee Reinhard Siekaczek told a prosecutor in Munich that between 1 and 4 million euros were paid into the Placid Blue account each year so there were enough funds to bribe politicians in Greece.

    According to the bill of indictment seen by Kathimerini, another employee of the German company has backed up these claims.

    Siekaczek is due to go on trial in Germany on May 26.

    Up to 13 people are due to face a prosecutor in Athens starting next week as part of the investigation into the alleged payment and acceptance of bribes. It is thought that these will be current and former employees of Siemens Hellas and OTE telecom.

    However, sources have suggested that there may be enough evidence to force three former ministers serving under a previous PASOK government and New Democracy officials to face questioning.

    Siemens is believed to have spent more than 100 million euros over a 17-year period in Greece to bribe local officials to secure state contracts.

    Siemens was involved in the C4I surveillance system purchased by Greece for more than 250 million euros ahead of the Athens 2004 Olympics.

    Once the testimony of all involved is concluded, prosecutors are likely to charge suspects with bribery, forming a criminal gang, committing fraud against the Greek state and money laundering.

    Siemens has allegedly paid hundreds of millions of euros in bribes across the world.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανεργία, ακρίβεια, σκάνδαλα, διαφθορά, αναξιοκρατία, ληστεία των ασφαλιστικών ταμείων και του κόπου των εργαζόμενων.

    Είχαν πει ότι θα εξοικονομούν από την περικοπή δαπανών 10 δις το χρόνο που το "σπάταλο" ΠΑΣΟΚ έκανε.

    Αντί αυτού έχουμε αύξηση των δαπανών περίπου 20 % το χρόνο με αποτέλεσμα ο δανεισμός της χώρας να έχει αυξηθεί επικίνδυνα, να έχουν ταράξει το κόσμο στους φόρους, και το εισόδημα των εργαζομένων να έχει υποστεί καθίζηση στα χρόνια διακυβέρνησης τους .

    Ο κόσμος πρέπει να ξυπνήσει και να αντιμετωπίσει τη πραγματικότητα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Με τέτοια συσωρευμένη ηλιθιότητα είναι πραγματικά θαύμα οτι υπάρχουμε & μάλιστα όπως υπάρχουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΕΙ ΤΟ ΠΑΛΙΚΑΡΙ.
    ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ.
    ΔΥΣΤΥΧΩΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Στην πιο κρίσιμη φάση, που δεν είναι άλλη από αυτή της πολιτικής εμπλοκής, εισέρχεται η διερεύνηση του σκανδάλου Siemens. Το «σπάσιμο» του κρίσιμου λογαριασμού 1124854, που πέτυχε ο εισαγγελέας Παναγιώτης Αθανασίου, αποκαλύπτει, μεταξύ άλλων, ότι τον Μάρτιο και τον Απρίλιο του 2004 -δηλαδή σε χρονικό σημείο πολύ κοντά στις εκλογές- διατέθηκαν στην εταιρεία Placid Blue Corporation, που χρησιμοποιήθηκε ως «όχημα» διακίνησης μαύρου χρήματος, κεφάλαια 1,376 εκατ. ευρώ.

    Αποκαλύπτεται επίσης ότι -πέραν του κ. Ράινχαρτ Σίκατσεκ- και ένας άλλος βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση του Μονάχου επιβεβαιώνει στην κατάθεσή του ότι είχε εγκρίνει την εκροή χρημάτων από τα μαύρα ταμεία της Siemens προς τα δύο κόμματα εξουσίας στην Ελλάδα.

    Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι πλέον οι συνήγοροι των υπόπτων προβληματίζονται ολοένα και περισσότερο για το αν θα πρέπει να συνδέσουν την τύχη των πελατών τους με τον νόμο «περί ευθύνης υπουργών», για ευνόητους λόγους: Αν το αδίκημα έχει παραγραφεί για τους πολιτικούς που εμπλέκονται στην υπόθεση, τότε το ίδιο θα ισχύσει και για τους υπόλοιπους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σε τελική, ωστόσο, ανάλυση το ζητούμενο είναι η αύξηση της παραγωγικότητας και της ανταγωνιστικότητας. Οι κυβερνήσεις δημιουργούν το πλαίσιο.......


    Στην Ελλάδα πια πιο παραγωγικός/η και ανταγωνιστικός/η είναι αυτός που κάνει και πίπες!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Bookmark and Share