Νέα επεισόδια απόψε στη Φλώρινα. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2008

Νέα επεισόδια απόψε στη Φλώρινα.


**Ανανεωμένο

*Aνανέωση 14/10,12:50'
*Πρώτη δημοσίευση 13/10,22:02'
Ο Σκοπιανός τηλεοπτικός σταθμός Α1,μετέδωσε νωρίτερα πως σήμερα σημειώθηκαν νέα επεισόδια στην περιοχή του πεδίου βολής των Λόφων στη Φλώρινα με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 4 και να συλληφθεί 1 κάτοικος ("Μακεδόνες του αιγαίου"ονομάζονται απ΄τον τηλεοπτικό σταθμό..) της περιοχής.
Στο δελτίο ειδήσεων μάλιστα υπήρξε και τηλεφωνική επικοινωνία με λεγόμενους "Αιγαιάτες Μακεδόνες" της περιοχής στην οποία εξιστορούσαν το περιστατικό.
Οι Σκοπιανοί δημοσιογράφοι χαρακτηρίζουν "πρόκληση"(!)την επανεμφάνιση του Ελληνικού Στρατού στην περιοχή 10 μέρες μετά το πρόσφατο επεισόδιο!Το περιστατικό στο οποίο αναφέρονται είχαν δημιουργήσει θερμοκέφαλα στοιχεία της ολιγάριθμης σλαβόφωνης κοινότητας της περιοχής συνεπικουρούμενα από μερικούς κατοίκους που προηγουμένως όμως είχαν δεχτεί διαβεβαιώσεις απ΄τους πρωτεργάτες της κίνησης πως επρόκειτο για διαδήλωση εναντίον της "καταστροφής των χωραφιών από τα άρματα του στρατού"..
(δείτε πατώντας εδώ) .Βέβαια το ποιά ήταν τα κίνητρα των οργανωτών το αντελήφθησαν την επομένη μετά την "παρέμβαση Γκρουέφσκι"για το ζήτημα αυτό (δείτε πατώντας εδώ) .
O ηλεκτρονικός τύπος και τα portals του γειτονικού κράτους κάνουν ήδη λόγο για "βίαιες συγκρούσεις των Μακεδόνων του Αιγαίου με αστυνομικές δυνάμεις της περιοχής" και για περιοχές που κατοικούνται "100% από Αιγαιάτες Μακεδόνες".. Αναφέρονται επίσης "σε επερώτηση*που κατατέθηκε στην Ελληνική Βουλή για το θέμα" και στο ότι "κανείς δεν ενημέρωσε τις τοπικές αρχές για την επανέναρξη των ασκήσεων"!
To ρεπορτάζ του Α1.


*Η επερώτηση στην οποία αναφέρονται,προφανώς είναι η επερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Φλώρινας ΠΑΣΟΚ κ.Λιάνης και στην οποία έκανε λόγο για "κατάληψη(!!) του πεδίου βολής απ΄τον Ε.Σ. χωρίς να ειδοποιηθούν οι τοπικοί φορείς" (πηγή Αδέσμευτος τύπος)για να εισπράξει την απάντηση απ΄τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας κ.Κώστα Τασιούλα πως "η εικόνα που δίνει ο κ.Λιάνης οτι το πεδίο βολής της περιοχής είναι ανεπιθύμητο συνάδει με τις ανησυχίες αρχηγού γειτονικού κράτους"..!

**Προστέθηκε 14/10,12:50'
Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων "θα ενημερώσει τις Βρυξέλλες γαι τα τεκταινόμενα εναντίον των Μακεδόνων στη Βόρειο Ελλάδα" γράφει ο ηλεκτρονικός τύπος των Σκοπίων και το σχετικό δημοσίευμα (δεξιά-κλικ για μεγέθυνση) εντόπισε πρώτο το πολύ καλό μπλογκ των συμπολιτών μας, taxalia.

**Kαλό θα ήταν να κατανοήσουν κάποιοι πως οι παρεμβάσεις στα εσωτερικά μιας χώρας πρέπει να τυγχάνουν σοβαρών απαντήσεων και όχι απαξιωτικών σχολίων.

22 σχόλια:

  1. Εγώ θα ρωτήσω κάτι:
    Αν δεν είχαμε βάλει το βέτο για το όνομα αλλά το κρατάγαμε για τέτοια περιστατικά, θα είχανε τολμήσει να κάνουνε τέτοιες προκλήσεις;
    Κακώς ξοδεύτηκε το όπλο του βέτο για το όνομα. Ήταν σπατάλη εθνικού κεφαλαίου. Τώρα αυτοί δε φοβούνται πια τίποτα, ο βρεγμένος τη βροχή δεν τη φοβάται. Τι θα τους κάνουμε; βέτο; μα αυτό το κάναμε ήδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ίσα ίσα το βέτο είναι που τρέμουν,για αυτό κοιτάν να ρίξουν την μπάλα στην κερκίδα,για να μιλάν για καταπιεσμένες μειονότητες και δεν ξέρω γω τι άλλες μαλακίες θα σκαρφιστούν για να μην υποχρεωθούν να διαπραγματευτούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΙΟΥ ΤΟΞΟΥ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΑΖΕΨΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΙΟΥ ΤΟΞΟΥ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΑΖΕΨΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΝΑ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΝΕΑ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΟΥ Ε.Σ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. tora tha bgoyn oi ioi kai tha sas lene kai esas fasistes

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σας συγχαίρουμε για το άψογο (όπως πάντα) ρεπορτάζ.
    Αυτή τη φορά ξεγυμνώθηκαν οι προπαγανδιστές των ..περιβαλοντικών ευαισθησιών.
    Η μάσκα έπεσε κι από κάτω προέκυψε...ανθελληνισμός.
    Μπράβο και πάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το συνομωτικό σχέδιο κατά της Μακεδονίας

    http://bp1.blogger.com/_LLD4PevhXqY/RqP … /fyrom.jpg

    "Χάρτης από άκρως απόρρητο εγχειρίδιο του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ που παρουσιάζει μέρη της βόρειας Ελλάδας και της δυτικής Βουλγαρίας ως "κατεχόμενες μακεδονικές περιοχές", συμπεριλαμβανομένης της Θεσσαλονίκης, της Χαλκιδικής και του Αγίου Όρους!

    Το Μακεδονικό πρόβλημα είναι πολύ παλαιό και αποτελεί μέρος του Ανατολικού Ζητήματος, εκδηλώνεται δε κατά καιρούς σαν προσπάθεια εξόδου των Σλάβων στο Αιγαίο. Όμως σήμερα τούτο παίρνει καινούργιο χαρακτήρα. Το Αμερικανοσιωνιστικό συνωμοτικό κέντρο με το ψευδεπίγραφο όνομα των Σκοπίων ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας» επιδιώκει:

    α). την δημιουργία ενός κράτους-χωροφύλακα και προβοκάτορα στην καρδιά των Βαλκανίων για να ελέγχει , την Ν. Α. Ευρώπη, την Ε. Ε. και τους αγωγούς πετρελαίου που καταλήγουν στην περιοχή

    β). για να μετατρέψει το κρατίδιο σε μια εκτεταμένη στρατιωτική και κατασκοπευτική βάση του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ (CIA, NSA κλπ)

    γ). για να επεκτείνει την πολιτιστική δράση του κρατιδίου και έξω από τα σύνορα του, στο χώρο που έδρασε ο Μ. Αλέξανδρος, δεδομένου ότι συμπίπτει με την σημερινή στρατηγική προώθηση των ΗΠΑ προς Ανατολάς (Μέση Ανατολή-Περσία-Πακιστάν-Αφγανιστάν),

    δ). για να δημιουργήσει ένα κράτος-γέφυρα για το Ισραήλ-με έδρα την Θεσσαλονίκη-που θα αποτελεί συνέχεια του υπό διαμόρφωση άξονος Ισραήλ-Κύπρος-Κρήτη-Σκόπια- Ευρώπη,ε. για να αποσπάσει προσεχώς την Ελληνική Μακεδονία και Θεσσαλονίκη από την Ελληνική επικράτεια για να σφετερισθεί την Ελληνική πολιτιστική κληρονομιά.

    Το συνωμοτικό τούτο σχέδιο πήρε σάρκα και οστά από τον ΑμερικανοΕβραίο Χένρι Κίσσιγκερ, τέως αρχηγό του State Department. Το σχέδιο τούτο συντάχθηκε στο τέλος της δεκαετίας του 60 από τον Εβραίο καθηγητή Σόνενφέλντ , βοηθό του Κίσσιγκερ, και πήρε έκτοτε το όνομα του.

    Που υπάρχει η συνωμοσία; Την εποχή εκείνη ουδείς μπορούσε να διανοηθεί-λόγω του Ψυχρού Πολέμου-αλλαγή συνόρων στην Βαλκανική! Το σχέδιο Σόνενφελντ προβλέπει την απόσπαση της Ελληνικής Μακεδονίας υπέρ των Σκοπίων και την αλλαγή των συνόρων στα Βαλκάνια, που ήδη πραγματοποιείται .

    Την πληροφορία περί υπάρξεως του σχεδίου έλαβε πρώτος ο ευπατρίδης- εκδότης Ιωάννης Πασσάς από υψηλά ιστάμενο Εβραίο φίλο του στην Ελβετία και την μετέφερε στον δικτάτορα Παπαδόπουλο . Ύστερα από έρευνα της ΚΥΠ επιβεβαιώθηκε η ύπαρξη του σχεδίου Σόνενφελντ.

    Μετά την μεταπολίτευση το ζήτημα τούτο ήλθε προς συζήτηση στην Ελληνική Βουλή περί το τέλος της δεκαετίας του 70 αλλά παραδόξως αποσύρθηκε και ουδεμία συζήτηση έγινε έκτοτε. Και ο νοών νοήτω για τα πλοκάμια της συνωμοσίας στον πολιτικό μας κόσμο!

    Η αναγνώριση του κράτους των Σκοπίων με το ψευδεπίγραφο όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας» από τις ΗΠΑ, και μάλιστα σαν η πρώτη πράξη της νέας ηγεσίας της υπερδύναμης μετά τις πρόσφατες εκλογές , ισοδυναμεί με απρόκλητη επίθεση κατά της Ελλάδος, σαν αυτή του Μουσολίνι το 1940.

    Αν η επιθετική αυτή ενέργεια των ΗΠΑ δεν αντιμετωπισθεί από σύσσωμο τον Ελληνισμό

    α). θα καταλήξει σε εθνική τραγωδία ισάξια με την Μικρασιατική Καταστροφή , διότι θα συρρικνωθούν τα σύνορα της Ελλάδος στην Θεσσαλία,

    β). θα αποστερήσει τον Ελληνισμό από τον Αλεξανδρινό Πολιτισμό. Όλα αυτά σε συδυασμό με την εν εξελίξει Τουρκική επιθετική επέκταση στο Αιγαίο, Θράκη και Κύπρο, και την ενεργή απολυτρωτική απαίτηση της Αλβανίας σε βάρος της Ελλάδος (θέμα Τσαμουριάς) στην Ήπειρο, δημιουργούν μια εξαιρετικά επικίνδυνη κατάσταση πολιορκίας για τον Ελληνισμό, που τον υποχρεώνει να δώσει την ύστατη μάχη για την επιβίωση του.

    του Υποστρατήγου ε.α. K. Χ. Κωνσταντινίδη."

    http://mkka.blogspot.com/2008/10/blog-post_09.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Klasikh stalinikh PROVOKATSIA!

    Opws kseroun edw kai xronia oi Skopianoi.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ρε παιδιά γιατί είμαστε τόσο παθητικοί στην εξωτερική πολιτική μας? Γιατί δε βγαίνει το ΥΠΕΞ να πει δημόσια κάποια γεγονότα? Το ουράνιο τόξο κατέβηκε σε εκλογές και πήρε 1000 ψήφους...Για ποια μειονότητα μιλάνε? Πού είναι? Ας έρθουν να μας τη δείξουν επιτέλους να τελειώνουμε! Και όχι 1000 άτομα! Χρειάζονται τουλάχιστον 30000-50000 για να χαρακτηριστούν ως μειονότητα. Δηλαδή εμείς στην Αλβανία τι έχουμε τότε, πλειονότητα? Έλεος πια!!! Και να φανταστείτε ότι ο πληθυσμός μας στην Αλβανία δε χαρακτηρίζεται καν ως μειονότητα, που ολόκληρα χωριά είναι ελληνόφωνα... (και εδώ έχουμε κάνει τραγικά λάθη διαχρονικά, οδηγώντας τη μειονότητα μας σε αλβανοποίηση λόγω της εγκατάληψης).
    Τι να πω πια, πιο άκυρη εξωτερική πολιτική από τη δικιά μας δεν έχω δει. Έχουμε "κάτσει" επάνω σε ένα (σωστό) βέτο και από εκεί και πέρα παθητική στάση, όχι κι έτσι... Και να τα Σκόπια δρουν ανεξέλεγκτα, η Τουρκία έχει καταντήσει μπαμπούλας, από την Αμερική έρχεται το ένα χαστούκι μετά το άλλο, η φίλη Ρωσία εξοπλίζει την Τουρκία και καθόμαστε με σταυρωμένα χέρια, η Γαλλία μας στηρίζει στα λόγια και εμείς κοιμόμαστε.
    Αυτό πάντως που οφείλω να παραδεχτώ είναι ότι πρέπει να παίρνουμε παράδειγμα από την επιθετική εξωτερική πολιτική Τουρκίας-Σκοπίων. Μπορεί να έχουν τις πλάτες των Αμερικάνων, αλλά ξέρουν τι κάνουν οι άνθρωποι. Δημιουργούν με τη συμπεριφορά τους τετελεσμένα και μας φέρνουν σε θέση άμυνας. Εδώ τα Σκόπια απέρριψαν την πρόταση Νίμιτς γιατί δεν τους άρεσε το όνομα και μεις μιλάμε ότι βαδίζουμε σταθερά προς λύση, με αυτήν την εμετική πρόταση Νίμιτς που τους τα δίνει όλα... Άρα την επόμενη φορά προς τα πού θα γύρει ο Νίμιτς την πλάστιγγα? Προς την ικανοποιημένη Ελλάδα ή προς τα δυσαρεστημένα Σκόπια?
    Και τι κάνουμε? Πάμε με το Σταυρό στο χέρι! Μας δίνουν χαστούκι, λέμε ευχαριστώ και γυρνάμε και το άλλο μάγουλο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. T.G.
    Η ανταπόκριση από τον Α1 –Σκόπια- αναφέρει «μακεδόνες και Μακεδονικά» χωριά.
    Η δε φωνή από την Ελλάδα μου είναι πολύ γνωστή. Τόσο γνωστή που θα έπαιρνα όρκο ότι την έχω ακούσει πολλές φορές σε εκδηλώσεις του ουράνιο τόξου. Είναι χαρακτηριστικοί φωνή
    greece.salonika, taxalia,….ακούστε μερικά video του ουράνιο τόξου. Είναι σαν …..του Βοσκόπουλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Είναι συνυπεύθυνοι οι ντόπιοι που ανέχονται υπερβολικά αυτούς τους λίγους του Ουράνιου Τόξου. Αλλά τι να πεις όταν οι τοπικοί άρχοντες(εκπρόσωποι ΟΤΑ,βουλευτές του νομού) με τις ενέργειες τους ρίχνουν νερό στο μύλο της σκοπιανής προπαγάνδας.
    Τα σημερινά με ανησυχούν πολύ, γιατί ειδικά μετά τα πρώτα επεισόδια καταρέει το άλλοθι που προέβαλαν κάποιοι, οτι σύσσωμη η τοπική κοινωνία αντιτίθεται στο πεδίο βολής. Ειδικά μετά το πατρονάρισμα που επιχείρησε το ίδιο το πρωθυπουργικό γραφείο του Γκρουέφσκι, σήμερα έπεσαν οι μάσκες για τους πρωταίτιους κ θα πρέπει να λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αρκετο κουτοχορτο φαγαμαι απο τουσ Ιουσ και τα αλλα παρασιτα!

    ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ 8ΕΜΑ ΑΣΚΗΣΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΠΑΝΩΣΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ΜΑΣ!

    ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ!

    ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΠΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΤΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΝΟΜΙΜΩΝ ΔΙΚΑΙΟΜΑΤΩΝ ΜΑΣ ΟΠΩΣ ΑΠΟΡΕΟΥΒΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΜΑΣ!

    ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ!

    Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΑΧΑΛΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΣΛΑΒΟ-ΒΟΥΛΓΑΡΩΝ ΔΕΝ θΑ ΓΙΝΕΙ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. η λυση εινα μια να τους κανουμε ενα ντου να τελειωνει η υποθεση
    ηρακλειο κρητης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. "Ρε παιδιά, γιατί είμαστε τόσο παθητικοί στην εξωτερική πολιτική μας? Γιατί δε βγαίνει το ΥΠΕΞ να πει δημόσια κάποια γεγονότα? Το ουράνιο τόξο κατέβηκε σε εκλογές και πήρε 1000 ψήφους..."
    Αυτά συμβαίνουν γιατί έχει διαβρωθεί το κράτος από τους αγγλοαμερικάνους με πράκτορες ΣΕ ΟΛΑ πλέον τα νευραλγικά πόστα, χρόνια πριν. Αυτό μπορεί εύκολα να διαπιστωθεί αν κανείς παρακολουθήσει τα κρατικά κανάλια, τη ΝΕΤ ιδίως, τις ώρες μεγάλης θεαματικότητας. Εβγαλαν ήρωα-σωτήρα μας από την οικονομική κρίση τον εγγλέζο πρωθυπουργό Γκόρντον Μπράουν. Το Μέγκα ήταν αντικειμενικότερο. Το ίδιο διαπιστώνει κανείς αν κοιτάξει ένα περίπτερο να καλύπτεται από ξένο στην ουσία τύπο με την ελληνική γραφή εξόριστη από τους τίτλους. Μπορείτε επίσης να ανατρέξετε σε βίο καιπολιτεία "προσωπικοτήτων" όπως ο Λιάνης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΕΓΕΙΡΕΣΘΕ Ή ΘΝΗΣΚΕΤΕ!

    http://ravdouhoi.blogspot.com/2008/10/blog-post_13.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ποτέ δεν μ' άρεσε ο Λιάνης, μια ζωή για να πει μια¨"καλημέρα" ήθελε μια εγκυκλοπαίδεια, δεν τον καταλαβαίνεις τι λέει. Ίδιον των ύποπτων και τριπλοπρόσωπων...όσο για την Μπακογιάν-χανούμ, τι να πω, αυτή δεν κρύβεται με τίποτα στα ίσια τα λέει, επιθυμεί διακαώς να γίνει...βεζυροπούλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Εγώ προτείνω να μην τους λέμε πια "σκοπιανούς", αλλά Ανατολικοαλβανούς.

    Όνομα με προοπτική!!!

    Έτσι που πάει η κατάσταση στην χώρα τους, σε 20 χρόνια εκεί θα καταλήξουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Eμένα πάλι γιατί μού θυμίζουν τή ριγμένη γκόμενα, πού όταν ο καλός της δέν τή θέλει, γιατί είναι καί παντρεμένος, αρχίζει νά τού κάνει διάφορα σπαστικά, νά τόν βρίζει καί νά τόν προκαλεί, νά τόν διαβάλλει στούς γνωστούς του, νά τηλεφωνεί στό σπίτι του, κλπ υστερικά καμώματα.
    Εννοώ μήπως οί φίλοι μας οί Σκοπιανοί έχουν στό βάθος του μυαλού τους καμμιά στενότερη σχέση (βλ. ενσωματωσούλα), αλλά λόγω "αξιοπρέπειας" δέν τό λένε στά ίσια καί επειδή εμείς κάνουμε τούς αδιάφ(θ)ορους, καταφεύγουν σέ νάζια, πεισματάκια, καπρίτσια καί αταξίες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Στο ρεπορτάζ του σταθμού Α1 για το θέμα αναφέρονται σε επερώτηση που κατατέθηκε στην Ελληνική Βουλή για το θέμα και ότι “κανείς δεν ενημέρωσε τις τοπικές αρχές για την επανέναρξη των ασκήσεων”!
    Η επερώτηση στην οποία αναφέρονται, προφανώς είναι η επερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Φλώρινας κ. Λιάνης και στην οποία έκανε λόγο για “κατάληψη(!) του πεδίου βολής απ΄τον Ε.Σ. χωρίς να ειδοποιηθούν οι τοπικοί φορείς”

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Κύριε Μιχαήλ Σπινέλλη,
    Πληρεξούσιε Υπουργέ Α’ Τάξεως,
    ΣΤ’ Γενικέ Διεύθυντή του Υπουργείου Εξωτερικών,
    Εισηγητή (ως εκ της θέσης σας) στο Ανώτατο Υπηρεσιακό Συμβούλιο του Υπουργείου Εξωτερικών
    Ακαδημίας 1, Αθήνα, γ’ όροφο (γωνιακό υπερβολικά ευρύχωρο γραφείο με θέα τη Βουλή)

    Με την υπ’ αριθ. 62/2007 Πρακτικό Συνεδριάσεως, το Τριμελές Συμβούλιο του Συμβουλίου Επικρατείας (που φροντίζει σύμφωνα με το άρθρο 2 του Ν. 3068/2002 να λαμβάνει τα «κατάλληλα» μέτρα για να εφαρμόζονται από τη Διοίκηση οι δικαστικές αποφάσεις, τις οποίες οι ανώτατοι διπλωματικοί θεωρούν «προαιρετικές») διαπίστωσε, με υπογραφές ανώτατων Συμβούλων Επικρατείας, μεταξύ των οποίων ήταν και του Προέδρου του ΣτΕ), ότι το Υπουργείο Εξωτερικών δεν δεν είχε συμμορφωθεί «αδικαιολόγητα» στην απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας υπ’ αριθ. 73/2005, παρόλο που είχε περάσει μία διετία από την έκδοσή της.

    Το ίδιο πρακτικό, σας έθεσε προθεσμία τριών(3) μηνών για να συμμορφωθεί το Υπουργείο Εξωτερικών στην παραπάνω απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας και όρισε νέα ημερομηνία εξέτασης την 28η Μαϊου 2008.

    Ερωτάσθε: «Πώς παρουσιάσατε το θέμα στην Υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη;»

    Στη συνέχεια στείλατε στο Τριμελές Συμβούλιο του Συμβουλίου Επικρατείας το έγγραφο Φ.Π7Σ-14060/ΑΣ 6343 από 20.05.2008, με το οποίο απαντάτε (με τη δική σας υπογραφή) ότι «το θέμα της συμμόρφωσης του Υπουργείου Εξωτερικών στην απόφαση 73/2005 του Συμβουλίου Επικρατείας εκκρεμεί προς εξέταση».

    Ερωτάσθε: Αφού εσείς πληρώνεστε για να ασκείτε και τα καθήκοντα του Εισηγητή του Ανώτατου Υπηρεσιακού Συμβουλίου, και αφού έγιναν τουλάχιστον δώδεκα (12) συνεδριάσεις του εν λόγω Συμβουλίου, από το 2007 μέχρι σήμερα, γιατί δεν πήρατε το λόγο να πείτε «έχουμε και την Απόφαση 73/2005 του ΣτΕ που μας διέταξε το Συμβούλιο Επικρατείας να εφαρμόσουμε;». Σας το απαγόρευσε η Υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη;

    Έκτοτε το Τριμελές Συμβούλιο του Συμβουλίου Επικρατείας, τηλεφωνάει κάθε βδομάδα στην υπάλληλο της Διεύθυνσης Προσωπικού κυρία Ασημάκη (εσάς δεν σας πετυχαίνει), για να μάθει, «αν το Υπουργείο Εξωτερικών συμμορφώθηκε στην απόφαση 73/2005 του Συμβουλίου Επικρατείας» και, αφού παραπέμπεται από τον Άνα στον Καϊάφα, δεν έχει πετύχει μέχρι σήμερα κανέναν υπεύθυνο για να πάρει μια απάντηση.

    Μέχρι να πάρει τη γραπτή απάντησή σας, το Τριμελές Συμβούλιο έχει αναβάλει τη συζήτηση από τις 22.5.2008 στις 10.10.2008 και τελευταία την ανέβαλε για τις 4.12.2008.

    Καταλαβαίνω βέβαια τη θέση σας, αφού κάποιοι είχαν διαβεβαιώσει την Υπουργό Εξωτερικών ότι οι αποφάσεις του Συμβουλίου επικρατείας είναι «προαιρετικές» για το Υπουργείο Εξωτερικών (ανώτατοι δικαστικοί συσκέπτονται, διαβάζουν φακέλους, ακούν τους διαδίκους, βγάζουν αποφάσεις ενώ οι ανώτατοι διπλωμάτες τις πετάνε στον κάλαθο των αχρήστων). Προφανώς δεν θα έχει μάθει η Υπουργός Εξωτερικών ότι για την ίδια υπόθεση εκτός από την απόφαση 73/2005 έχουν εκδοθεί οι ακυρωτικές σε βάρος του Υπουργείου Εξωτερικών αποφάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας 2023/2003, 3554/2006, 3555/2006, 2307/2008 και 2308/2008, που παραμένουν ανεκτέλεστες και ούτε καν τις αναφέρετε στα Υπηρεσιακά Συμβούλια στα οποία μετέχετε ως Εισηγητής;

    Κύριε Μιχαήλ Σπινέλλη, Πληρεξούσιε Υπουργέ Α’ Τάξεως, ΣΤ’ Γενικέ Διεύθυντή του Υπουργείου Εξωτερικών, Εισηγητή (ως εκ της θέσης σας) στο Ανώτατο Υπηρεσιακό Συμβούλιο του Υπουργείου Εξωτερικών, μπορείτε να ενημερώσετε τον ελληνικό λαό, πότε θα ευαρεστηθείτε να δώσετε μια υπεύθυνη γραπτή απάντηση στο Τριμελές Συμβούλιο του Συμβουλίου Επικρατείας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Bookmark and Share