
Πρόκειται για έναν τεράστιο αριθμό - ρεκόρ σε επίπεδο μεγαλύτερο της 20ετίας και εάν συνυπολογιστούν και όσοι καταφέρνουν να περάσουν λαθραία, αποτυπώνονται κατά τον καλύτερο τρόπο οι διαστάσεις του προβλήματος της παράνομης μετανάστευσης..
Οπως φαίνεται και από στοιχεία της Διεύθυνσης Ασφάλειας του υπουργείου Ναυτιλίας, οι βασικότερες πύλες εισόδου της παράνομης μετανάστευσης ήταν και την προηγούμενη χρονιά η Σάμος, η Μυτιλήνη, το Αγαθονήσι και το Φαρμακονήσι.
Με εξαίρεση το πρώτο νησί, που η μεγάλη κίνηση αποδίδεται πρωτίστως στη μικρή απόσταση των ακτών του από τα τουρκικά παράλια για τα άλλα τρία νησιά, επισημάνθηκε, στη διάρκεια του έτους, από τις ελληνικές διωκτικές αρχές η αδράνεια των αντίστοιχων Αρχών της γειτονικής χώρας να περιορίσουν την έξοδο των παράνομων μεταναστών.
πηγή εφημερίδα "Έθνος"