Γεμίζει..."Μεγαλέξανδρους" η ΠΓΔΜ. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2009

Γεμίζει..."Μεγαλέξανδρους" η ΠΓΔΜ.

Επιδημία αγαλμάτων,προτομών κλπ του Μεγ.Αλεξάνδρου στα Σκόπια τον τελευταίο καιρό..
Μετά τις πληροφορίες για τοποθέτηση αδριάντα του Μακεδόνα στρατηλάτη στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων στις 19 Ιανουαρίου (δείτε πατώντας εδώ), η κεφαλή του Μεγάλου Αλεξάνδρου κοσμεί πλέον και την αίθουσα αναμονής του αεροδρομίου της πρωτεύουσας της ΠΓΔΜ (φωτογ.κάτω) που ούτως ή άλλως φέρει το όνομά του...

Αδριάντας βέβαια του Μεγάλου Αλεξάνδρου έχει τοποθετηθεί και στην πόλη Πρίλεπ (φωτογ.κάτω).Ο συγκεκριμένος μπρούτζινος ανδριάντας, ύψους δύο μέτρων, προοριζόταν για …ντεκόρ στο ξενοδοχείο «Μακεδονικός Ήλιος» της πόλης. Τελικά μετά από πιέσεις του εθνικιστή δημάρχου, ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου συναίνεσε στην τοποθέτησή του στην κεντρική πλατεία του Πρίλεπ.

Ο νέος αδριάντας πάντως ύψους 15 μέτρων που πρόκειται να στηθεί στην πλατεία των Σκοπίων θα είναι σύμφωνα με πληροφορίες και το εντυπωσιακότερο...επίτευγμα του κ.Γκρουέφσκι ο οποίος σκοπεύει να εκμεταλλευθεί με τον καλύτερο τρόπο τα αποκαλυπτήριά του, εν όψει μάλιστα των δημοτικών και προεδρικών εκλογών που,όπως ανακοινώθηκε χθες θα πραγματοποιηθούν στις 22 Μαρτίου.
Bookmark and Share