Το ύποπτο παιχνίδι των Financial Times. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010

Το ύποπτο παιχνίδι των Financial Times.

-Αποκλειστικό-
Ποιά η σχέση των συκοφαντικών δημοσιευμάτων κατά της Ελλάδας με την εκδίκαση υπόθεσης από Ελληνικό δικαστήριο στις 9/3/2010,η απόφαση του οποίου θα μπορούσε να επιφέρει πρόστιμο δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ στην ιδιοκτήτρια εταιρεία της εφημερίδας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Στις 14/1 δημοσιεύσαμε το άρθρο "Τί είναι η "διαπλοκή",τί είναι η "εμπάθεια"και ποιός διευθύνει τους Financial Times; " (αναδημοσίευσαν αρκετοί φίλοι συνbloggers) με το οποίο γίνεται λόγος για την πιθανή διαπλοκή πίσω απ΄την ιδιοκτήτρια εταιρεία της αγγλικής εφημερίδας που αναδυκνείεται σε...ναυαρχίδα των συκοφαντικών εώς και ρατσιστικών,όπως είπε και ο πρωθυπουργός, σχολίων του διεθνούς τύπου εναντίον της Ελλάδας.
Η εταιρεία αυτή όμως έχει και έναν άλλο πολύ καλό λόγο να καταφέρεται εναντίον της Ελλάδας.Έναν λόγο που θα μπορούσε να την γλυτώσει από πρόστιμο δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ!
Κι όλα ξεκινούν στις 9 Μαρτίου 2010:
Η άσκηση πίεσης μέσω δημοσιευμάτων ακόμη και προς την Δικαστική εξουσία δεν είναι αποκλειστικά..."Ελληνική πατέντα" όπως θα διαπιστώσετε.
Λάβαμε από τον κ.Γ.Φλωρά το παρακάτω email.
Ο κ.Φλωράς εμπλέκεται άμεσα στην υπόθεση και μετά από έρευνα που πραγματοποιήσαμε μπορούμε να επιβεβαιώσουμε την ορθότητα των όσων αναγράφονται.Δεν υπονοούμε πως αυτή μόνο είναι η αιτία των ατελείωτων συκοφαντικών δημοσιευμάτων αλλά σίγουρα θα μπορούσε να είναι ένας πολύ καλός μοχλός πίεσης τόσο προς την πολιτική όσο και-κατ'επέκταση-προς την δικαστική εξουσία προς μια ευνοική ρύθμιση του παρακάτω ζητήματος...Διαβάστε λοιπόν:

"Είναι γνωστή η «έντονη» επίθεση που η εφημερίδα «Financial Τimes» εξαπολύει συστηματικά κατά της Ελλάδας το τελευταίο διάστημα. Σε μόλις δύο πρόσφατα άρθρα της έγκριτης εφημερίδας διαβάζουμε ότι θα αντιμετωπίσει νομισματική κρίση κάθε χώρα που, στα πλαίσια μιας εξωτερικά εισαγόμενης δημοσιονομικής πειθαρχίας, υιοθετεί μια σταθερή συναλλαγματική ισοτιμία με την οποία έρχονται σε αντίθεση οι εγχώριες πολιτικές της. Αυτό, επισημαίνουν τα άρθρα, συνέβη στην Αργεντινή που αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την πρόσδεση του νομίσματός της με το δολάριο, και αυτό προβλέπει να συμβεί και στην Ελλάδα η οποία θα αναγκαστεί να εγκαταλείψει το ευρώ σε δύο-τρία χρόνια.
http://www.ft.com/cms/s/0/a920bae4-fee9-11de-a677-00144feab49a.html?nclick_check=1
http://www.ft.com/cms/s/0/5ffb0694-ff1b-11de-a677-00144feab49a.html

Βέβαια η εφημερίδα αυτή, αναγνωρισμένης αξίας διεθνές έντυπο, δεν έχει άδικο σε ορισμένες από τις σκέψεις της αφου όλοι γνωρίζουμε ότι τα Οικονομικά της Ελλάδας δεν είναι και τα πλέον ανθηρά. Ομως επειδή η αρθρογραφία της είναι ιδιάιτέρως αιχμήρή και επειδή οι καιροί είναι ιδιαιτέρως ύποπτοι καλό είναι να γνωρίζει η κοινή γνώμη μια ιδιαίτερα σημαντική λεπτομέρεια που «συνδέει» τους Financial Times με τις Αρχές της Ελλάδας και ιδιαίτερα με την Δικαιοσύνη.
Financial Times and Pearson

Η εταιρεία Pearson αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες μέσων μαζικής επικοινωνίας διεθνώς. Ανάμεσα στα περιουσιακά της στοιχεία είναι η εφημερίδα Financial Times καθώς επίσης και ο εκδοτικός οίκος ξενόγλωσσων εκπαιδευτικών βιβλίων Longman-Pearson.
www.pearson.comhttp://www.pearson.com/about-us/pearson-at-a-glance/http://www.pearson.com/about-us/education/
Ο εκδοτικός οίκος ξενόγλωσσων εκπαιδευτικών βιβλίων Longman-Pearson αποτελεί τον μεγαλύτερο εκδότη εκπαιδευτικών βιβλίων για την εκμάθηση της αγγλικής γλώσσας διεθνώς.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ
Τον Ιούλιο του 2009 η Ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού με απόφασή της (455/V/2009) τιμώρησε τον εκδοτικό οίκο Longman-Pearson με ποσό 1,434,452€ για απαγόρευση παθητικών πωλήσεων και απαγόρευση των εξαγωγών που είχε επιβάλει στα συμβόλαια της με την εταιρεία Απόλλων ΑΕ, αποκλειστικό διακινητή των βιβλίων της για την Ελλάδα από το 2001. Με απλά λόγια ο εκδοτικός οίκος βρέθηκε ένοχος για παράβαση του Δικαίου του Ανταγωνισμού που οδηγούσε βεβαίως σε υψηλές χρεώσεις στους Έλληνες αγοραστές ξενόγλωσσων εκπαιδευτικών βιβλίων. Η απόφαση βρίσκεται στην ιστοσελίδα της Επιτροπής Ανταγωνισμού στον ακόλουθο σύνδεσμο:

http://www.epant.gr/img/x2/apofaseis/apofaseis584_1_1250756972.pdf

Κατά την διάρκεια της διαδικασίας ενώπιον της Επιτροπής Ανταγωνισμού απεκαλύφθη ότι η εκδοτική εταιρεία (ιδιοκτήτρια των Financial Times) τις ίδιες παράνομες πρακτικές ακολουθεί επί σειρά ετών σε όλα τα κράτη της Ευρώπης. Χαρακτηριστικό είναι το απόσπασμα της απόφασης της Επιτροπής Ανταγωνισμού (σελ 40):
«Όπως προέκυψε από την ακροαματική διαδικασία (βλ. σχετικά κατάθεση […]μάρτυρος κ. […]: «Από όσο ξέρω η συμφωνία αυτή χρησιμοποιείται και σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ξέρω επίσης ότι υπάρχει όρος μέσα σ’ αυτή τη συμφωνία ο οποίος ξέρω, σύμφωνα με τον οποίο τα επιμέρους άρθρα της σύμβασης, είναι ισχυρά μόνο εφόσον είναι συμβατά με το τοπικό ή με το κοινοτικό δίκαιο που ισχύει εκάστοτε»), ο εκδοτικός οίκος PEARSON χρησιμοποιούσε τυποποιημένα συμβόλαια διανομής σε όλα τα κράτη μέλη, στα οποία διένειμε τα βιβλία του. Αποτέλεσμα των εν λόγω συμβολαίων ήταν και στην προκειμένη περίπτωση η κατανομή των αγορών, που έρχεται σε αντίθεση με τους σκοπούς του δικαίου του ανταγωνισμού, διότι εμποδίζει την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση (βλ. Val. Korah, ό.π., σ. 7).»

Η έφεση της εκδοτικής εταιρείας ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου έχει προσδιοριστεί για τις 9/3/2010 στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών (15ο τμήμα).
Η εν λόγω υπόθεση είναι πολύ σημαντική για την εκδοτική εταιρεία Pearson, αφού μπορεί να εξελιχθεί σε σημαντικό πρόβλημα. Πιο συγκεκριμένα, με βάση την απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού και τα πρακτικά της υπόθεσης, μπορεί να ενημερωθεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού η οποία με την σειρά της θα εξετάσει εάν πραγματικά η εκδοτική εταιρεία, όπως υποστήριξε στις 26/3/2009 η μάρτυρας της (η μάρτυρας της εκδοτικής εταιρείας ήταν η επί σειρά ετών Γενική Διευθύντρια της Pearson Hellas κα Carol Stein), παραβιάζει το Ευρωπαϊκό Δίκαιο του Ανταγωνισμού επί σειρά ετών σε όλη την Ευρώπη.
Εάν αποδειχτεί αυτό τότε τα πρόστιμα που αντιμετωπίζει η εκδοτική εταιρεία Pearson (ιδιοκτήτρια των Financial Times) μπορεί να ανέλθουν σε δεκάδες εκατομμύρια ευρω. Το έτος 2008 ο τζίρος της Pearson ήταν το 4,811,000,000 Λίρες Αγγλίας
http://www.pearson.com/investors/financial-highlights/
Με εκτίμηση,
Φλωράς Γιώργος."

Τα συμπεράσματα δικά σας..

5 σχόλια:

  1. Καλά όλα αυτά, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι αυτά που γράφουνε οι ft δεν είναι αλήθεια.
    Είναι πάραπολύ σωστά αυτά που γράφουν οι ξένες εφημερίδες και ας είναι κάποιες από αυτές αιχμηρές.

    Όλη αυτή η αντίδραση μου θυμίζει τα τέλη της δεκαετίας του 80 όταν όλος ο κόσμος γέλαγε με τη διαφθορά του Παπανδρέου και με τα γεροντοκαμώματα του με τη Μιμή, και εδώ κάποιοι έβλεπαν ξένουν δάκτυλους που είχαν σκοπό να πλήξουν το μέγαλο λαϊκό ηγέτη.
    ΚΑι βουρ προτοστατούσε σε όλα αυτά η Αυριανή.

    Θέλετε να κλείσετε το στόμα στους ft και σε κάθε άλλο κακοήθη; Ωραία δώστε μας ένα πειστικό σχέδιο για το πως θα πληρωθούνε τα 300 δις ευρώ που χρωστάμε και τότε να είστε σίγουροι ότι όλοι θα βάλουν το σκασμό.

    Αλλά η πραγματικότητα είναι άλλη. Φήμες λένε ότι το Μάρτιο θα αρχίζουν να παρουσιάζονται προβλήματα στις πληρωμές του κράτους ενώ δε νέχει πειστεί κανένας ότι φέτος τα δημόσια έσοδα θα αυξηθούν με το ένα μαγαζί να κλείνει πίσω από το άλλο, τις επιχειρήσεις να έχουν πτώση τζίρου και κερδών, τον κόσμο να χάνει τη δουλειά του. Εκτός και αν δεν τα έχετε πάρει χαμπάρι όλα αυτά.

    Αλλά αυτό είναι το φαινόμενο της φούσκας. Όταν η φούσκα έχει παραφουσκώσει εσύ είσαι μέσα στη φούσκα και δεν έχεις επαφή με το τι γίνεται έξω. Μέχρι να σκάσει η φούσκα και να προσγειωθείς απότομα στην πραγματικότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγοράσαμε τις φρεγάτες?
    Δώσαμε την ΔΕΗ?
    Δώσαμε την ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΘ?
    Πήραμε Eurofighter?
    Φοβούνται ότι΄αν σκάσουμε θα γελάνε οι Άγγλοι?

    Συγνώμη τα ίδια λέω, αλλά για την θεία στο χωριό που δεν καταλαβαίνει… ¨-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έχω τήν αίσθηση, ή κάνω λάθος, οτι τό μεταναστευτικό καί η στάση τών Ευρωπαίων απέναντί μας νά έχουν άραγε σχέση;
    Δηλαδή.. Η κυβέρνηση θέλει νά περάσει νομοσχέδιο μέ τό οποίο πολιτογραφεί συλλήβδην τούς λαθρομετανάστες.. Δεδομένου ότι στήν Αφρική καί Ασία οι άνθρωποι πού επιθυμούν νά μεταναστεύσουν στήν Ευρώπη ίσως ξεπερνούν τά 350.000.000 τουλάχιστον σύμφωνα μέ διεθνέις οργανισμούς, μήπως η Ελλάδα μέ τήν κυβέρνηση Παπανδρέου (αμερικανού πολίτη) ανέλαβε νά παίξει τόν ρόλο τού Δουρείου Ίππου γιά χάρη τών Αμερικανών, αφού τό χαρτί Τουρκία γιά τήν διάλυση τής Ε.Ε. μάλλον δέν μπορεί νά παιχτεί;
    Δηλαδή μέσω Ελλάδος η Ευρώπη θά κατακλυστεί από εκατομμύρια λαθρομετανάστες, κατόχους όμως Ελληνικών διαβατηρίων, η παρουσία τών οποίων θά έχει τήν διαλυτική ενέργεια στήν Ευρώπη αλλά καί στήν Ελλάδα, κάτι πού είναι μέσα στά σχέδια τής Νέας Τάξης καί τών ΗΠΑ..
    Μήπως οι επιθέσεις στόν οικονομικό τομέα πού δέχεται η Ελλάδα από τήν Ευρώπη εντάσσονται στά πλαίσια τών αντιδράσεων εν όψει καταθέσεως νομοσχεδίου γιά απόδωση ιθαγενείας(;!) στούς λαθρομετανάστες πού κατακλύσαν τήν Ελλάδα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. http://moneynews.com/StreetTalk/moody-s-portugal-greece-death/2010/01/15/id/346523

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Sinomosia enandion tis Elladas.Bebaios. Tora malista.
    Eftixos pou i diafthora stin Ellada einai... na... ena toso da, ena tipota. Kai eftixos pou exete tous Financial Times na tous ta rixnete ola.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Bookmark and Share