Πυρά Κον Μπεντίτ προς τον ΣΥΡΙΖΑ. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Πυρά Κον Μπεντίτ προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

 «Υπάρχει ένας τρίτος δρόμος ανάμεσα στην ανοησία και την τρέλα!». Με αυτό το μήνυμα προς τους έλληνες πολίτες έκλεισε χθες ο πάλαι ποτέ Κόκκινος Ντάνι, ο Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ, τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Στρασβούργο από κοινού με τον έλληνα ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πρασίνων Νίκο Χρυσόγελο. 
.........................................................................
Χωρίς να αναφερθεί στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά με δηλώσεις που παρέπεμπαν εμμέσως πλην σαφώς στο πρόγραμμα του συνασπισμού της Αριστεράς, ο....   Ντάνι έριξε τα βέλη του  κατά της ελληνικής Αριστεράς που «μοιράζει υποσχέσεις ανέφικτες και επικίνδυνες».

"Στο πρόγραμμα της Αριστεράς υπάρχουν δύο πράγματα: Η ακύρωση όλων των αποφάσεων όσον αφορά τους μισθούς, επομένως την ακύρωση της μείωσης των μισθών και δεύτερον, βασικός μισθός 1.300 ευρώ. Αυτό είναι τρελο! Τελείως ηλίθιο! Εάν ζητήσουμε από κάποιον να υιοθετήσει αυτό το πρόγραμμα, καλύτερα να του πούμε: "Θέλεις να αυτοκτονήσεις με πιστόλι ή με τσεκούρι;" τόνισε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής των Πρασίνων στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.

Όπως είπε ο Ντανιέλ Κον Μπεντίτ, το πρόγραμμα αυτό δεν μπορεί να αποτελέσει τη βάση για μια συνεργασία καθώς "είναι γεμάτο ψέμματα". "Ολοι ξέρουν ότι μια κυβέρνηση της Αριστεράς δεν θα καταφέρει να δώσει 1.300 ευρώ βασικό μισθό. Διότι τα πράγματα είναι απλά. Εάν πουν ότι καταγγέλουν εξ ολοκλήρου το μνημόνιο, δηλαδή καταργήσουν τις μειώσεις μισθών και δώσουν βασικό 1.300 ευρώ, η Ευρώπη θα πει "τέρμα, δεν σας δίνουμε άλλα χρήματα" εξήγησε ο πρόεδρος της "πράσινης" πτέρυγας.

Και συμπλήρωσε ότι τότε τα πράγματα θα κινδυνέψουν να ξεφύγουν από τον έλεγχο του κράτους και στην περίπτωση αυτή, δεν απέκλεισε, εμμέσως, το ενδεχόμενο να παρέμβει ο στρατός, διότι όπως είπε "υπάρχει μια παράδοση στην Ελλάδα..."

Οι Οικολόγοι ευρωβουλευτές πρότειναν πάντως να δοθεί στην Ελλάδα ένα επιπλέον περιθώριο δύο ετών για να συμμορφωθεί στα οικονομικά μέτρα που της έχουν επιβληθεί από την τρόικα, προκειμένου να «δοθεί ελπίδα στον λαό».

Το μνημόνιο πρέπει να «προσαρμοστεί» χωρίς να «επηρεαστούν οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις», δήλωσε ο Ντανιέλ Κον Μπεντίτ στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου. Παράλληλα οι Πράσινοι προτείνουν και άλλα μέτρα, όπως μια «νέα πράσινη συμφωνία» για επενδύσεις στην Ελλάδα, ολοκληρωτικό πάγωμα των στρατιωτικών επενδύσεων και ανάληψη από την ΕΕ της ευθύνης των ατόμων που ζητούν άσυλο από την Ελλάδα, πρόσθεσε ο Κον Μπεντίτ.

Τέλος, η ΕΕ θα πρέπει να φροντίσει για «τη μείωση του κοινωνικού σοκ από τα μέτρα που ελήφθησαν την προηγούμενη χρονιά», διότι η μείωση κατά το ήμισυ των εισοδημάτων των δημοσίων υπαλλήλων και των συνταξιούχων «δεν μπορεί να γίνει ανεκτή», εκτίμησε ο ίδιος.

«Πρέπει να επανεξετάσουμε, μέσω διαπραγματεύσεων με τους κοινωνικούς εταίρους, αν έχουμε πάει πολύ μακριά» με τη μείωση των μισθών, πρόσθεσε ο Κον Μπεντίτ.
Οι μεταρρυθμίσεις είναι «απαραίτητες για την ελληνική κοινωνία», εκτίμησε από την πλευρά του ο έλληνας ευρωβουλευτής των Οικολόγων Νίκος Χρυσόγελος. Όμως «χρειαζόμαστε ένα μεγαλύτερο περιθώριο για να συμμορφωθούμε με τους οικονομικούς στόχους με έναν κοινωνικά αποδεκτό τρόπο».
Bookmark and Share