Jack Ma, ποιός είναι ο -νέος- πλουσιότερος άνθρωπος της Ασίας. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

Jack Ma, ποιός είναι ο -νέος- πλουσιότερος άνθρωπος της Ασίας.

 
  • Ο πρώην δάσκαλος αγγλικών,ο οποίος το 2014 αύξησε την περιουσία του κατά 25 δισ. δολ., φτάνοντάς την στα 28,6 δισ. δολ!


Τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου στην Ασία κατέκτησε ο 50χρονος ιδρυτής της... Alibaba, της μεγαλύτερης κινεζικής εταιρείας ηλεκτρονικού εμπορίου, σύμφωνα με το δείκτη των εκατομμυριούχων του Bloomberg.

Ο Jack Ma ξεπέρασε τον Li Ka-shing, ο οποίος δραστηριοποιείται στο Χονγκ Κονγκ.

Ο Ma είναι πρώην δάσκαλος αγγλικών και το 2014 αύξησε την περιουσία του κατά 25 δισ. δολ., φτάνοντάς την στα 28,6 δισ. δολ. Έτσι, ο μισός πλούτος του Ma προέρχεται από το μερίδιό του στην Alibaba, το οποίο αποτιμάται σε 16,3 δισ. δολ.

Η Alibaba, άλλωστε, έχει φτάσει την κεφαλαιοποίησή της στα 259 δισ. δολ. και είναι μεγαλύτερη από αυτή της Amazon και της eBay!

Όσο για τον Li Ka-shing, η περιουσία του οποίου μειώθηκε στα 1.900.000.000 δολάρια το τρέχον έτος, ξεκίνησε από μία βιομηχανία πλαστικών λουλουδιών που άνοιξε μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, και κατάφερε σήμερα να ελέγχει το real estate του Χονγκ Κονγκ, έχοντας το προσωνύμιο Superman.
Ο ίδιος κατάφερε και πρόβλεψε τη "φούσκα" του Χρηματιστηρίου της Κίνας και την οικονομική κρίση του 2008-2009 και έκανε τις κατάλληλες τοποθετήσεις...
Bookmark and Share