Σε επίπεδα ρεκόρ 120% ο πληθωρισμός στη Βενεζουέλα! - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

Σε επίπεδα ρεκόρ 120% ο πληθωρισμός στη Βενεζουέλα!

  • Στο 200% στο τέλος του 2015
  • Απίστευτες καταστάσεις στη χώρα ...πρότυπο του ΣΥΡΙΖΑ.
Το νόμισμά της Βενεζουέλας, το Bolivar, αξίζει στη μαύρη αγορά το ένα εκατοστό απ’ όσο εμφανίζεται στην επίσημη συναλλαγματική ισοτιμία!

Η κατάσταση στην οικονομία της Βενεζουέλας είναι... δραματική.
Η χώρα πρότυπο του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα, η Βενεζουέλα καταρρέει.
Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας τυπώνει χρήμα και ο πληθωρισμός εκτοξεύεται.
Σύμφωνα με το βρετανικό περιοδικό Economist, ο πληθωρισμός στη Βενεζουέλα έφτασε στο 120%
Οι περισσότεροι οικονομολόγοι εκτιμούν ότι ο πληθωρισμός βρίσκεται ήδη στο 120% (η κεντρική τράπεζα σταμάτησε να δημοσιεύει στοιχεία για τις τιμές, έτσι ώστε κανείς δεν είναι σίγουρος για το ποιο είναι το ύψος του πληθωρισμού) ενώ κάποιοι αναμένουν ότι θα φθάσει το 200% μέχρι το τέλος του 2015.
Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί ένα δαιδαλώδες σύστημα ελέγχου των τιμών.
Αλλά αυτό το σύστημα κάνει τα πράγματα χειρότερα.
Τα ανώτατα όρια τιμών έχουν καταστρέψει την τοπική παραγωγή.
Τα εργοστάσια λειτουργούν στο μισό της δυναμικότητας τους και περισσότερο από τα δύο τρίτα των τροφίμων είναι εισαγόμενα.
Το εθνικό νόμισμα της Βενεζουέλας το Bolivar (μπόλιβαρ) έχει καταρρεύσει.
Το μπόλιβαρ στη μαύρη αγορά έχει αξία όσο το ένα εκατοστό από αυτό που υποτίθεται ότι εμφανίζει στην επίσημη συναλλαγματική ισοτιμία.
Η κυβέρνηση επιμένει ότι 6,3 μπόλιβαρ ισοδυναμούν με 1 δολάριο, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι 1 δολάριο ισούται με 630 μπόλιβαρ.
Τα συναλλαγματικά αποθέματα της Βενεζουέλας συρρικνώνονται, υποχρεώνοντας την κεντρική τράπεζα να εκτυπώνει για να αντιμετωπίσει το τεράστιο έλλειμμα του προϋπολογισμού και την κατάρρευση του Μπολιβάρ.
Το μπόλιβαρ αξίζει όσο ένα χιλιοστό σε σχέση με την αξία του εθνικού νομίσματος το 1999, όταν ο Ούγκο Τσάβες, ανέλαβε την εξουσία.
Οι πολίτες της Βενεζουέλας περνούν μεγάλη κρίση και φτώχεια.
Περιμένουν στην ουρά για ώρες για να προμηθευτούν αλεύρι (το αλεύρι δίδεται με δελτίο).
Η κατάσταση είναι τόσο τραγική που λόγω υψηλού κόστους για καύσιμα.... στην γειτονική Κολομβία πουλάνε έναντι 5.000 δολαρίων κάποιες μικρές ποσότητες.
Η κυβέρνηση του Nicolás Maduro, που αντικατέστησε τον Τσάβες, αναζητά ενόχους σε σενάρια συνωμοσίας και ζητάει από τις ΗΠΑ να εκδώσει τραπεζίτες και χρηματιστές για τα κερδοσκοπικά παιχνίδια που έχουν στήσει εις βάρος της Βενεζουέλας.
Bookmark and Share