Marketwatch: Οι Γερμανοί άρχισαν να λεηλατούν την Ελλάδα.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 22 Αυγούστου 2015

Marketwatch: Οι Γερμανοί άρχισαν να λεηλατούν την Ελλάδα..


  • Μπορεί το μελάνι να μην έχει στεγνώσει ακόμα καλά καλά στη νέα συμφωνία για το πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας, και οι γερμανικές εταιρείες ξεκίνησαν να λεηλατούν τα περιουσιακά στοιχεία της χώρας σχολιάζει σε άρθρο του στο Marketwatch ο πολιτικός συντάκτης Darrell Delamaide.


Το άρθρο αναφέρεται στην... πρόσφατη «συμφωνία» μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της γερμανικής εταιρείας που διαχειρίζεται το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, Fraport, για τη διαχείριση 14 περιφερειακών αεροδρομίων, για 50 χρόνια.
Όπως σχολιάζει ο συντάκτης, στο πλαίσιο της συμφωνίας για το νέο πρόγραμμα διάσωσης, ύψους 86 δισ. ευρώ, που προσθέτει επιπλέον χρέος στην ήδη υπερχρεωμένη χώρα, η Ελλάδα πρέπει να πωλήσει κρατικά περιουσιακά στοιχεία σε αξιοσημείωτα χαμηλές τιμές σε ξένους κυρίως υποψηφίους, με τις γερμανικές εταιρείες να είναι πρώτες στη γραμμή.
Στο τέλος, ο Τσίπρας δεν είχε άλλη επιλογή από το να λυγίσει κάτω από τις απαιτήσεις των πιστωτών, αν ήθελε να κρατήσει την υπόσχεσή του για παραμονή της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ.
Αλλά η λεηλασία αυτή έχει ήδη αρχίσει να αποκαλύπτει όλη αυτή την παρωδία του ευρώ για το τι πραγματικά είναι: ένας πόλεμος για την κατάκτηση μέσω των χρημάτων, σχολιάζει ο αρθρογράφος λέγοντας πως οι ιδιωτικοποιήσεις στο πλαίσιο της συμφωνίας ισοδυναμεί με απαλλοτρίωση, όπως όταν αναγκάζεις κάποιον που έχει πτωχεύσει να πωλήσει όλα τα οικογενειακά κειμήλια για να πληρώσει τα χρέη του.
Εκτός από τα αεροδρόμια, σειρά για πώληση θα πάρουν τα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης ενώ στόχος αποτελεί επίσης η ΔΕΗ και ο ΟΣΕ.
Ο πόλεμος έχει τελειώσει. Ας ξεκινήσει η κατάληψη, καταλήγει ο αρθρογράφος.
Bookmark and Share