Θεσσαλονίκη: Καμπάνες 800 ευρώ στους πολίτες για τα κατεστραμμένα πεζοδρόμια - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

Θεσσαλονίκη: Καμπάνες 800 ευρώ στους πολίτες για τα κατεστραμμένα πεζοδρόμια


  • Το 30% των πολιτών που έλαβε σχετικά ειδοποιητήρια από το δήμο Θεσσαλονίκης ανταποκρίθηκε θετικά..


Με πρόστιμα 800 ευρώ προειδοποιεί ο δήμος Θεσσαλονίκης τους ιδιοκτήτες διαμερισμάτων που δεν λαμβάνουν μέριμνα, ώστε τα πεζοδρόμια μπροστά από το σπίτι τους να... διατηρούνται ασφαλή.

"Και όλο τον προϋπολογισμό του ελληνικού δημοσίου να είχαμε στη διάθεσή μας θα ήταν αδύνατο να συντηρήσουμε ένα προς ένα όλα τα πεζοδρόμια", ανέφερε σχηματικά ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας Θανάσης Παππάς, σημειώνοντας ότι και βάσει της κείμενης νομοθεσίας η ευθύνη για τη διατήρηση των πεζοδρομίων σε καλή κατάσταση δεν ανήκει στο δήμο αλλά στους παρόδιους ιδιοκτήτες.

ΡΑΒΑΣΑΚΙΑ ΣΕ 450 ΠΟΛΙΤΕΣ

Ήδη περίπου 450 διαχειριστές πολυκατοικιών υπολογίζεται ότι έχουν λάβει ραβασάκια από το δήμο Θεσσαλονίκης, με τα οποία καλούνται εντός διμήνου να προχωρήσουν στην αποκατάσταση φθορών που έχουν καταγραφεί στα πεζοδρόμια κατά κύριο λόγο εξαιτίας της παράνομης στάθμευσης αυτοκινήτων. Σε αντίθετη περίπτωση, όπως επισημαίνεται στην επιστολή που έχουν λάβει, την αποκατάσταση θα αναλαμβάνουν συνεργεία του δήμου, αλλά οι ίδιοι θα απειλούνται με βαριές καμπάνες, ύψους τουλάχιστον 800 ευρώ.

“Πρόθεσή μας δεν είναι να ενεργοποιήσουμε τα πρόστιμα που προβλέπονται από το νόμο, αλλά να παρακινήσουμε τους πολίτες να αναλάβουν κι αυτοί το ελάχιστο μερίδιο της ευθύνης που τους αναλογεί”, επισήμανε ο κ. Παππάς. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έγιναν γνωστά από τις αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες, ήδη το περίπου 30% των πολιτών που έλαβε σχετικά ειδοποιητήρια ανταποκρίθηκε θετικά και επιδιόρθωσε τις φθορές στα πεζοδρόμια. Σε ποσοστό 10% οι πολίτες αυτοί απευθύνθηκαν στο δήμο Θεσσαλονίκης, ο οποίος έθεσε στη διάθεσή τους τεχνικό που τους συνέδραμε.

Τις λακκούβες και τις φθορές στα πεζοδρόμια, που τα καθιστούσαν επικίνδυνα για τη διέλευση των πολιτών, κατέγραψαν επόπτες της διεύθυνσης Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων του δήμου Θεσσαλονίκης. Κατά τους ελέγχους τους οι… ράμπο της βιώσιμης κινητικότητας διαπίστωσαν υψηλή επικινδυνότητα σε 450 σημεία απ’ άκρη σ’ άκρη της πόλης και κάλεσαν τους ίδιους τους πολίτες να αναλάβουν δράση για την αποκατάσταση των προβλημάτων.
Πηγή εφημερίδα Μακεδονία
Bookmark and Share